Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Dün akşam iftar öncesi...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 17359" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Selamun Aleykum.. Dun Aksam iftar oncesini sizler .. din Ensar kardeslerim ile paylasmak istedim..</span></p><p><span style="color: black">Burasi multeci..gocmen ve firawun sarayinda asure gibi her cesit insan var.. ve biz muslimanlar.. </span></p><p><span style="color: black">yahudiler den sonra en guclu ve nufusu en cok olan din ve milletiz burada..</span></p><p><span style="color: black">ayni Almanyada oldugu gibi..</span></p><p><span style="color: black">dun aksam camide oyle bir sey yasadim..ki utanmasam hickira hickira aglar namazin sonunda da katila katila gulerdim..</span></p><p><span style="color: black">her hafta arasi oldugu gibi evime 5 dak. uzakliktaki camiye cocuklarla gitmistik..</span></p><p><span style="color: black">Kizlara dedim ki ufakliklara dikkat edin ben bir abdesthaneye kadar uzanip abdestimi tazeleyim..</span></p><p><span style="color: black">asagisioldugu gibi mermer ve alafranga tuvaletler oldugu halde muslimanlar ayni turkiyede ki gibi her tuvaletin yanina.. </span></p><p><span style="color: black">kucuk borularla taharet icin ozel bir sistem getirtilmis.. ayni turkiyedeki gibi ama daha pratik.. dugme yanda degil tabanin bir kosesinde..</span></p><p><span style="color: black">baktim bir kardesimiz masmavi gozlu sarisin.. anladim ki bu yeni Musliman olmus bir Amerikali..</span></p><p><span style="color: black">o taharet icin hortumun ne isi yaradigini merakla bakiyor anliyamiyor..</span></p><p><span style="color: black">cunku burada o sistem hic bir yerde yok.. sadece tuvalet kagidi olur..</span></p><p><span style="color: black">arkadas daha iyice gormek.. ve anliyabilmek icin iyice icine girince ve tabandaki dugmeye basinca yuzu ..gozu ustu basi su oldu..</span></p><p><span style="color: black">Hay allah..</span></p><p><span style="color: black">yanina yaklastim.. o sistemi ve taharetlenmenin zorunlulugunu anlattim..</span></p><p><span style="color: black">anlamisti.. ama elbisesi Su icinde kalmis ve Allah`in isine bakin ki ilk orucu ve ilk namazi olacakti..</span></p><p><span style="color: black">cook duygulandim ne hikmetse her seyin ilki.. ve ilk kez Rabbinin huzurunda secde edecekti.. bu nasil bir ulvi duygudur ki diye bir an dusundum..</span></p><p><span style="color: black">uzulme kardesim simdi hal ederiz dedim ve kosarak disari ciktim..</span></p><p><span style="color: black">burada her Ramazan da zemin katta ayni Eyyup Sultan camisinin karsisindaki sokaktaki gibi islami carsi acilir.</span></p><p><span style="color: black">her sey vardir.. hicap.. bas ortuler.. namazlik.. tesbih.. kokular.. cevsen.. akik tasli yuzukler yok yok yani..</span></p><p><span style="color: black">cok sevindim.. Rabbinin huzuruna ilk secde edecegi elbiseyi ben hediye etme sevinci ile zemin kattina indim..</span></p><p><span style="color: black">her sey acik..ama satici bayan kardesimiz yok.. namaza cikmistir..</span></p><p><span style="color: black">her sey ulu orta..duruyor kimse yok hay Allah..</span></p><p><span style="color: black">fiatlarda yazmiyor.. nakit param da yok kredi karti kullanacagim.. makine yok..</span></p><p><span style="color: black">arkadasim abdesthanede bekliyor.. namaza 15 dak kalmis..</span></p><p><span style="color: black">Allahim!ne yapmaliyim.. iki ates arasinda kaldim..</span></p><p><span style="color: black">hemen kisa bir not yazdim.. kardesim bir elbise ve hicap bas ortu aldim namazdan sonra odiyecegim ins.</span></p><p><span style="color: black">iste cep tel numaram..ve ismim.. diye..</span></p><p><span style="color: black">arkadasa aldiklarimi goturdum guzelce giydirdik.. basortu hicap baglamayi gosterdim.. ve haydi namaza..</span></p><p><span style="color: black">arkadas dediki ne yapacagimi okumustum ama hic yapmadim.. ok...</span></p><p><span style="color: black">O na dedim ki korkma yuregin ile secdeye duseceksin.. Alemlerin Rabbine Secde edeceksin..</span></p><p><span style="color: black">arkadasin gozleri doldu korkuyorum.. heyecanliyim..ya bir yanlislik yaparsam..</span></p><p><span style="color: black">dediginde tüylerim diken diken oldu,.</span></p><p><span style="color: black">korkma kardesim.. yanliz degilsin.. su gunahkarda yaninda..</span></p><p><span style="color: black">ilk 3 rekaat Farzi kilacagiz sen sadece imam efendiye uyacagina niyet et cemaat ile kilacagiz..</span></p><p><span style="color: black">ve cook guzel huzurlu bir sekilde 500 yakin din kardesim ile Rabbimin huzuruna tek yurek icimizdeki muhacirligi..</span></p><p><span style="color: black">unutarak Rabbimin huzurunda kalbimizin ait oldugu yerde ensar gibi kendimizi hissediyorduk o an Elhamdullilah..</span></p><p><span style="color: black">ve sira sunnet kilmaya gelmisti.. </span></p><p><span style="color: black">kardesim dedim sen beni taklid et.. simdilik..ogrenene kadar..ben ne yaparsam sen de yap..</span></p><p><span style="color: black">yavas kiliyor onun ogrenmesi icin biraz da sesli olarak bir yanliz kosede beraber kiliyorduk..</span></p><p><span style="color: black">namaz bitti.. duamiziyaptik..</span></p><p><span style="color: black">ben cocuklara baktim.. baktim O da bakiyor.. burnumu sildim O da siliyor.. ne yapiyorsun dedim.. Senin yaptigini..</span></p><p><span style="color: black">hani demistin ya ben ne yaparsam aynisini yap.. beni bir gulme tuttu kendimi zor tuttum.. Allahim.. ne kadar dikkatsizim.. az daha ona bu hareketlerin de namazdan sonra yapildigi dusuncesine surukliyecektim.. ve izah ettim</span></p><p><span style="color: black">namazda beni taklid et duadan sonra degil..</span></p><p><span style="color: black">o biraz mahcupp olunca ben de isi sakaya vurdum.. </span></p><p><span style="color: black">ve yemege gectik..bu gece yine bulusmaya karar verdik ins..</span></p><p><span style="color: black">yemekten sonra satici bayani buldum durumu izah ettim.. parayi almak istemedi..olmaz dedim.. </span></p><p><span style="color: black">butun sevabi kendine istiyorsun degil mi deyince tebbesum etti tmm Nur bacim yarisini sen ode yarisi da benden deyince anlastik hamd olsun..</span></p><p><span style="color: black">VE GAFFAR OLAN ALLAHA SIĞINIYORUM.BİZE İBADETLERİMİZLE DEĞİL RAHMANİYETİYLE MUAMELE ETSİN İNŞ.</span></p><p></p><p>[YOUTUBE]qtQ6Wy8nfEY[/YOUTUBE]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 17359, member: 1049"] [COLOR=black]Selamun Aleykum.. Dun Aksam iftar oncesini sizler .. din Ensar kardeslerim ile paylasmak istedim..[/COLOR] [COLOR=black]Burasi multeci..gocmen ve firawun sarayinda asure gibi her cesit insan var.. ve biz muslimanlar.. [/COLOR] [COLOR=black]yahudiler den sonra en guclu ve nufusu en cok olan din ve milletiz burada..[/COLOR] [COLOR=black]ayni Almanyada oldugu gibi..[/COLOR] [COLOR=black]dun aksam camide oyle bir sey yasadim..ki utanmasam hickira hickira aglar namazin sonunda da katila katila gulerdim..[/COLOR] [COLOR=black]her hafta arasi oldugu gibi evime 5 dak. uzakliktaki camiye cocuklarla gitmistik..[/COLOR] [COLOR=black]Kizlara dedim ki ufakliklara dikkat edin ben bir abdesthaneye kadar uzanip abdestimi tazeleyim..[/COLOR] [COLOR=black]asagisioldugu gibi mermer ve alafranga tuvaletler oldugu halde muslimanlar ayni turkiyede ki gibi her tuvaletin yanina.. [/COLOR] [COLOR=black]kucuk borularla taharet icin ozel bir sistem getirtilmis.. ayni turkiyedeki gibi ama daha pratik.. dugme yanda degil tabanin bir kosesinde..[/COLOR] [COLOR=black]baktim bir kardesimiz masmavi gozlu sarisin.. anladim ki bu yeni Musliman olmus bir Amerikali..[/COLOR] [COLOR=black]o taharet icin hortumun ne isi yaradigini merakla bakiyor anliyamiyor..[/COLOR] [COLOR=black]cunku burada o sistem hic bir yerde yok.. sadece tuvalet kagidi olur..[/COLOR] [COLOR=black]arkadas daha iyice gormek.. ve anliyabilmek icin iyice icine girince ve tabandaki dugmeye basinca yuzu ..gozu ustu basi su oldu..[/COLOR] [COLOR=black]Hay allah..[/COLOR] [COLOR=black]yanina yaklastim.. o sistemi ve taharetlenmenin zorunlulugunu anlattim..[/COLOR] [COLOR=black]anlamisti.. ama elbisesi Su icinde kalmis ve Allah`in isine bakin ki ilk orucu ve ilk namazi olacakti..[/COLOR] [COLOR=black]cook duygulandim ne hikmetse her seyin ilki.. ve ilk kez Rabbinin huzurunda secde edecekti.. bu nasil bir ulvi duygudur ki diye bir an dusundum..[/COLOR] [COLOR=black]uzulme kardesim simdi hal ederiz dedim ve kosarak disari ciktim..[/COLOR] [COLOR=black]burada her Ramazan da zemin katta ayni Eyyup Sultan camisinin karsisindaki sokaktaki gibi islami carsi acilir.[/COLOR] [COLOR=black]her sey vardir.. hicap.. bas ortuler.. namazlik.. tesbih.. kokular.. cevsen.. akik tasli yuzukler yok yok yani..[/COLOR] [COLOR=black]cok sevindim.. Rabbinin huzuruna ilk secde edecegi elbiseyi ben hediye etme sevinci ile zemin kattina indim..[/COLOR] [COLOR=black]her sey acik..ama satici bayan kardesimiz yok.. namaza cikmistir..[/COLOR] [COLOR=black]her sey ulu orta..duruyor kimse yok hay Allah..[/COLOR] [COLOR=black]fiatlarda yazmiyor.. nakit param da yok kredi karti kullanacagim.. makine yok..[/COLOR] [COLOR=black]arkadasim abdesthanede bekliyor.. namaza 15 dak kalmis..[/COLOR] [COLOR=black]Allahim!ne yapmaliyim.. iki ates arasinda kaldim..[/COLOR] [COLOR=black]hemen kisa bir not yazdim.. kardesim bir elbise ve hicap bas ortu aldim namazdan sonra odiyecegim ins.[/COLOR] [COLOR=black]iste cep tel numaram..ve ismim.. diye..[/COLOR] [COLOR=black]arkadasa aldiklarimi goturdum guzelce giydirdik.. basortu hicap baglamayi gosterdim.. ve haydi namaza..[/COLOR] [COLOR=black]arkadas dediki ne yapacagimi okumustum ama hic yapmadim.. ok...[/COLOR] [COLOR=black]O na dedim ki korkma yuregin ile secdeye duseceksin.. Alemlerin Rabbine Secde edeceksin..[/COLOR] [COLOR=black]arkadasin gozleri doldu korkuyorum.. heyecanliyim..ya bir yanlislik yaparsam..[/COLOR] [COLOR=black]dediginde tüylerim diken diken oldu,.[/COLOR] [COLOR=black]korkma kardesim.. yanliz degilsin.. su gunahkarda yaninda..[/COLOR] [COLOR=black]ilk 3 rekaat Farzi kilacagiz sen sadece imam efendiye uyacagina niyet et cemaat ile kilacagiz..[/COLOR] [COLOR=black]ve cook guzel huzurlu bir sekilde 500 yakin din kardesim ile Rabbimin huzuruna tek yurek icimizdeki muhacirligi..[/COLOR] [COLOR=black]unutarak Rabbimin huzurunda kalbimizin ait oldugu yerde ensar gibi kendimizi hissediyorduk o an Elhamdullilah..[/COLOR] [COLOR=black]ve sira sunnet kilmaya gelmisti.. [/COLOR] [COLOR=black]kardesim dedim sen beni taklid et.. simdilik..ogrenene kadar..ben ne yaparsam sen de yap..[/COLOR] [COLOR=black]yavas kiliyor onun ogrenmesi icin biraz da sesli olarak bir yanliz kosede beraber kiliyorduk..[/COLOR] [COLOR=black]namaz bitti.. duamiziyaptik..[/COLOR] [COLOR=black]ben cocuklara baktim.. baktim O da bakiyor.. burnumu sildim O da siliyor.. ne yapiyorsun dedim.. Senin yaptigini..[/COLOR] [COLOR=black]hani demistin ya ben ne yaparsam aynisini yap.. beni bir gulme tuttu kendimi zor tuttum.. Allahim.. ne kadar dikkatsizim.. az daha ona bu hareketlerin de namazdan sonra yapildigi dusuncesine surukliyecektim.. ve izah ettim[/COLOR] [COLOR=black]namazda beni taklid et duadan sonra degil..[/COLOR] [COLOR=black]o biraz mahcupp olunca ben de isi sakaya vurdum.. [/COLOR] [COLOR=black]ve yemege gectik..bu gece yine bulusmaya karar verdik ins..[/COLOR] [COLOR=black]yemekten sonra satici bayani buldum durumu izah ettim.. parayi almak istemedi..olmaz dedim.. [/COLOR] [COLOR=black]butun sevabi kendine istiyorsun degil mi deyince tebbesum etti tmm Nur bacim yarisini sen ode yarisi da benden deyince anlastik hamd olsun..[/COLOR] [COLOR=black]VE GAFFAR OLAN ALLAHA SIĞINIYORUM.BİZE İBADETLERİMİZLE DEĞİL RAHMANİYETİYLE MUAMELE ETSİN İNŞ.[/COLOR] [YOUTUBE]qtQ6Wy8nfEY[/YOUTUBE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Dün akşam iftar öncesi...
Alt