- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
Düdüklü Tencerede Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?
Pişmeyen etler için tavsiyem eğer etin cinsini bilmiyor iseniz ilk önce etlerin üstünü dört parmak örtecek kadar suyla 30 dk. kadar düdüklüde haşlayın ve daha sonra kavurma safhasına geçin. Göreceksiniz etleriniz lokum gibi olacak.
Et kavurma Tarifi
Malzemeler: 500 gram kemiksiz ve orta yağlı kuşbaşı et, 2 adet kum soğan, 2 adet domates, 4 adet patates, 3 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 adet yeşil sivribiber, kekik, tuz, patatesleri kızartmak için sıvıyağ.
Dana eti sert olduğu için, ben önce düdüklü tencerede pişiriyorum. Minik kuşbaşı olarak doğradığımız etleri düdüklü tenceresine katın. Üstüne yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ilave et sonra tenceremizin kapağını kapatıp yaklaşık 35-40 dakika arasında pişirelim.
Başka bir tavada yarım çay bardağı ayçiçek yağını ilave edelim, hafif kızdır sonra kuşbaşı olarak doğradığımız kuru soğanlarımızı ve biberlerimizi ekleyip 3 dakika kadar kavur pişen kuşbaşı dana etlerimizi de ilave edin.