Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Düdüklü Tencere Kullanımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9401" data-attributes="member: 376"><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Son yıllarda çıkan değişik kullanım özellikleri ve geliştirilen güvenlik özellikleri sayesinde artık mutfaktaki en büyük yardımcımız düdüklü tencereler oldu.</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>İlk tanıdığımız düdüklü tencereler buhar çıkışı ile düdük sesine benzeyen bir ses çıkaran, lastiğini sürekli değiştirmemiz gereken, dikkatli kullanılmazsa patlama tehlikesi olan basınçlı tencerelerdi. Artık ilerleyen teknoloji sayesinde daha sessiz, lastik değiştirme sorunu olmayan, zaman kontrollü, kolaya açılıp kapanabilen kapaklar hatta bir değil çift emniyetli düdüklü tencereler var.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Ne olursa olsun bu basınçlı tencerelerde yine dikkat edilmesi gereken birçok özellik var. İşte bunlardan bazıları;</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Düdüklü tencereler suyla çalışır. Kaynayan suyun oluşturduğu basınçla yemekler daha kısa sürede pişerler. Herşeyden önce mutlaka düdüklü tencereye yeterli su konulmalıdır.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Düdüklü tencereye konulan gıdalar ve tabiki su genel olarak tencere yüksekliğinin üçte ikisini geçmemelidir.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Düdüklü tencereyi yerleştireceğiniz ocağın tencerenin tabanından dışarı taşmaması gerekir. Ateş hiçbir zaman tencere tabanını taşmamlıdır. Elektrikli ocaklarda ise ocağın çapı tencerenın tabanından küçük olmalıdır.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Eski tip düdüklü tencere kullanıyorsanız, kapaktaki buhar çıkışlarını mutlaka kontrol etmelisiniz. Br iğne yardımı ile buhar çıkışlarını temizlemelisiniz.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Yine eski tip düdüklü tencerelerde buhar ve ses çıkışı ile beraber kapakta bulunan oynar subap aşağı indirilir. Bu şekilde pişme sırasında tencereden dışarı az miktarda buhar çıkarak patlama tehlikesi ortadan kalkar. Aynı zamanda pişme zamanını bu andan itibaren ayarlayabilirsiniz.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Düdüklü tencereleri yemek piştikten sonra ateşten alsanız bile kapak açılana kadar yemek pişmeye devam eder. Bu süreyide göz önüne alarak yemeğinizin pişme süresini ayarlayın.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Düdüklü tencerelerde pişme bittikten sonra kapağı hemen açamazsınız. İçindeki basınç azaldıktan sonra açabilirsiniz. Bu süre sırasında yemek pişmeye devam edecektir. Artık bazı düdüklü tencerelerde basınç göstergeleri bulunmaktadır.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong>DÜDÜKLÜ TENCEREDE NE PİŞİRİLİR?</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Düdüklü tencerede aslında birçok yemeği süresini ayarlayarak pişirebilirsiniz.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>En çok pişirilen yemekler kuru fasulye, barbunya, nohutdur. Bunun yanında et yemekleri, tavuk, sebze haşlamaları, çorbalar, mısır haşlaması yapabilirsiniz.</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Taze fasulye, dolma gibi birçok yemeği rahatlıkla bu düdüklü tencerelerde pişirebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken pişme süresinin kısaldığını unutmayın.</strong> </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9401, member: 376"] [COLOR=RoyalBlue][B]Son yıllarda çıkan değişik kullanım özellikleri ve geliştirilen güvenlik özellikleri sayesinde artık mutfaktaki en büyük yardımcımız düdüklü tencereler oldu. İlk tanıdığımız düdüklü tencereler buhar çıkışı ile düdük sesine benzeyen bir ses çıkaran, lastiğini sürekli değiştirmemiz gereken, dikkatli kullanılmazsa patlama tehlikesi olan basınçlı tencerelerdi. Artık ilerleyen teknoloji sayesinde daha sessiz, lastik değiştirme sorunu olmayan, zaman kontrollü, kolaya açılıp kapanabilen kapaklar hatta bir değil çift emniyetli düdüklü tencereler var. Ne olursa olsun bu basınçlı tencerelerde yine dikkat edilmesi gereken birçok özellik var. İşte bunlardan bazıları; Düdüklü tencereler suyla çalışır. Kaynayan suyun oluşturduğu basınçla yemekler daha kısa sürede pişerler. Herşeyden önce mutlaka düdüklü tencereye yeterli su konulmalıdır. Düdüklü tencereye konulan gıdalar ve tabiki su genel olarak tencere yüksekliğinin üçte ikisini geçmemelidir. Düdüklü tencereyi yerleştireceğiniz ocağın tencerenin tabanından dışarı taşmaması gerekir. Ateş hiçbir zaman tencere tabanını taşmamlıdır. Elektrikli ocaklarda ise ocağın çapı tencerenın tabanından küçük olmalıdır. Eski tip düdüklü tencere kullanıyorsanız, kapaktaki buhar çıkışlarını mutlaka kontrol etmelisiniz. Br iğne yardımı ile buhar çıkışlarını temizlemelisiniz. Yine eski tip düdüklü tencerelerde buhar ve ses çıkışı ile beraber kapakta bulunan oynar subap aşağı indirilir. Bu şekilde pişme sırasında tencereden dışarı az miktarda buhar çıkarak patlama tehlikesi ortadan kalkar. Aynı zamanda pişme zamanını bu andan itibaren ayarlayabilirsiniz. Düdüklü tencereleri yemek piştikten sonra ateşten alsanız bile kapak açılana kadar yemek pişmeye devam eder. Bu süreyide göz önüne alarak yemeğinizin pişme süresini ayarlayın. Düdüklü tencerelerde pişme bittikten sonra kapağı hemen açamazsınız. İçindeki basınç azaldıktan sonra açabilirsiniz. Bu süre sırasında yemek pişmeye devam edecektir. Artık bazı düdüklü tencerelerde basınç göstergeleri bulunmaktadır. DÜDÜKLÜ TENCEREDE NE PİŞİRİLİR? Düdüklü tencerede aslında birçok yemeği süresini ayarlayarak pişirebilirsiniz. En çok pişirilen yemekler kuru fasulye, barbunya, nohutdur. Bunun yanında et yemekleri, tavuk, sebze haşlamaları, çorbalar, mısır haşlaması yapabilirsiniz. Taze fasulye, dolma gibi birçok yemeği rahatlıkla bu düdüklü tencerelerde pişirebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken pişme süresinin kısaldığını unutmayın.[/B] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Düdüklü Tencere Kullanımı
Üst
Alt