Duaya İnanmak

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
duaqsq.jpg

Duada esas olan onun kabulüne inanmak ve güvenmektir. Duada elleri açmak bir yana, İnsan asıl gönlünü ,ruhunu açmalıdır.
Dua ederken, Rabbinin sesini duyduğuna iman etmek!! İnsan, dua ederken Allah'ın kendisine icabet edeceğinden
ve Dua eden kişi duanın en hayırlı şekilde karşılık göreceğine iman etmelidir.

Çocuklarımıza Dua Etmeyi ve Allah cc. kalpten inanmayi Öğretelim..

acilangul1

EmeliNur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
DUA Rahmana yönelen en güzel Aşk’dır

canperdesi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah katında zaman yoktur

Biz, Allah’tan bir şey istediğimizde, zaten o isteğimiz gerçekleşmiştir. Zaman kavramını yok ettiğimiz anda bunu daha iyi anlayabiliriz.
"... Gerçekten, senin Rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir." (Hac Suresi, 47) Zaman adı verilen algı, aslında bir anı bir başka anla kıyaslama yöntemidir. Kişi, hafızasında olanı, yaşamakta olduğu anla kıyaslayarak zaman algısını elde eder. Eğer bu kıyas olmasa, zaman algısı da olmayacaktır. Ellerinizin açılması O'nun istemesi ve izniyledir. Kulunun elini boş koymaktan haya edecek bir Rabbimiz varken, isteklerimizi o "an"la sınırladığımızda, üzerimize yağan nimetleri nasıl görebiliriz? An kıskacından kurtulun ki sonsuza kavuşasınız. Parçalarla uğraşmayı bırakın ki bütünü göresiniz. Biliyorum zorlanıyorsun lakin; "Zorlukla beraber kolaylık vardır.
Evet, zorlukla beraber kolaylık vardır." (İnşirah, 94/5-6)

canperdesi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ellerinizin açılması O'nun istemesi ve izniyledir. Kulunun elini boş koymaktan haya edecek bir Rabbimiz varken, isteklerimizi o "an"la sınırladığımızda, üzerimize yağan nimetleri nasıl görebiliriz? An kıskacından kurtulun ki sonsuza kavuşasınız. Parçalarla uğraşmayı bırakın ki bütünü göresiniz.

safir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
RABBİMMM... niyetimi biliyorsun ,ol emrine muhtacım... benim ve kardeşlerim içinde dile Allahım dua ile ..."AMİN"

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
11350903_843893529025861_3985956565678317751_n.jpg

Ey RABBİM !
Çaresizliğimize çare olacak Dua'lar düşür Dilimize.
Bu gün Cuma ve ben yine Sana geldim...

kgüll..,

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Duaya inanmak!!

İnsanın içinden yaşadığı bir şeyler kopup geliyor, boğazına düğümleniyor!
işte o durumdan sonra yapacağı iki şey var, hangisini seçersen seçim senin!

Ya ağlar kaderine isyan edersin ve psikolojin büsbütün dağılır..
Ya da ne durumda olursan ol, yüreğin isyana yeltense bile, seni yaratanı hatırlar, yüreğini susturur ve dersin ki;

Rabbim sana açtım ellerimi, yine geldim kapına ve yine biçareyim, yine yalnız, kimsesizim, lakin sahipsiz değilim!
Sahibim SENSİN!!

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Duaya inanmak Yaradana inanmaktır.Yaradan kendiyle kulları arasında bir aracı olarak duayı vesile kılmıştır.Rabbim hakkımızda hayırlı olan duaları etmeyi nasip etsin bizlere.Birde Ab-ı hayat kardeşim başka bir başlıkta yazdığın birşeyi dün okurken çok etkiledim. ''Allah kabul etmiyeceği duayı etmene müsaade etmez! Dua etmen için de istek vermez! bunu öncelikle aklının bir köşesinde tut''
Ne yalan söylim bunu bilmiyordum ve ne ilginçtir ki benim 6 yıldır olmasını istediğim ve sürekli namazlarımdan sonra duamda yer alan bi dileğim vardı ve birkaç aydır farkında olmadan artık o dileğimle ilgili dua etmemekle buldum kendimi.Aslında bunun farkınada senin bu yazdığınla vardım ve okurken acaba olmaması gereken birşeymiydi de yıllardır dilimden düşmeyen duamı edemez oldum.Nebilim işte baya bi düşündüm durdum aslında bazı şeylerde çok ısrarcı olmak doğru değilmidir die ben bunu mu yapıyordum da hata mı ettim vs vs.velhasılı kelam ben de kafa karışık Rabbim hayırlısını nasip etsin işallah.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bilmiyorum ne için dua ettiniz ama, kelamla dua edip fiil yerinde sayıyorsa, elbet de hayatta hiçbir şey değişen olmayacaktır. Olsaydı, cehdin, çalışmanın, kazanmanın, cihadın, mücadelenin hiçbir anlamı olmazdı.
Bedir de olacak dua da olacak... Uhut da olacak dua da olacak...
Mesela ben zengin olmak istiyorum ve devamlı dua ediyorum, bunun çok bir anlamı yoktur, memurum ve aylığım bellidir.
Memurluk harici ameliyeler içerisinde olmalıyım, bir şeyler üretmeliyim, ticaret yapmalıyım, mücadele içerisinde olmayılım vs...
Bunlar olmazsa, maaş gelir maaş gider, zengin falan da olamazsın.
Üreten arkadaşlar var çokları da zengin, yani böyle.
Üniversite imtihanı için 365 gün dua etsen, sınava girsen "0" (sıfırla) alırsın neticesini.
Ama 365 gün isteğin bölümün derslerine ciddi manada çalışırsan, kazanırsın, güzel not alırsın.
Yani böyle.
İşte bu dua'dır zaten... Ama bununla beraber sözle de dua ederiz, diğer insanlardan farklılığımız da ortaya çıkmış olur.
Yani dua'yı da farklı mecralara çekmemek gereklidir.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Duaya inanmak Yaradana inanmaktır.Yaradan kendiyle kulları arasında bir aracı olarak duayı vesile kılmıştır.Rabbim hakkımızda hayırlı olan duaları etmeyi nasip etsin bizlere.Birde Ab-ı hayat kardeşim başka bir başlıkta yazdığın birşeyi dün okurken çok etkiledim. ''Allah kabul etmiyeceği duayı etmene müsaade etmez! Dua etmen için de istek vermez! bunu öncelikle aklının bir köşesinde tut''
Ne yalan söylim bunu bilmiyordum ve ne ilginçtir ki benim 6 yıldır olmasını istediğim ve sürekli namazlarımdan sonra duamda yer alan bi dileğim vardı ve birkaç aydır farkında olmadan artık o dileğimle ilgili dua etmemekle buldum kendimi.Aslında bunun farkınada senin bu yazdığınla vardım ve okurken acaba olmaması gereken birşeymiydi de yıllardır dilimden düşmeyen duamı edemez oldum.Nebilim işte baya bi düşündüm durdum aslında bazı şeylerde çok ısrarcı olmak doğru değilmidir die ben bunu mu yapıyordum da hata mı ettim vs vs.velhasılı kelam ben de kafa karışık Rabbim hayırlısını nasip etsin işallah.

Selamun aleyküm gülcem kardeşim, ben yazdıklarımı kendi hayatımda yaşadığım için ve son zamanlarda her şeyin farkına vardığım için yazıyorum, benim gibi böyle şeyleri yaşayıp ta, farkına varmayan kardeşlerim de farkında olsunlar diye...

Çünkü hayatta farkındalık çok güzel bir durum! neden mi? hani hep başımıza gelenlere hayıflanırız, niye böyle oluyor? niye ben? diye, ha işte tam o anda, Allah bize tefekkürle fark etmeyi bahşettiyse şayet, o zaman dünyan bambaşka oluyor güzel kardeşim.. acilangul1

bazı şeylerde çok ısrarcı olmak doğru değil midir? diye ben bunu mu yapıyordum da hata mı ettim
Bak bu cümle de benim dikkatimi çekti! kendi cevabını kendin vermişsin zaten... :tamam:.
Hayatta sabırsız olduğumuz için, kendi isteklerimizin devamlı gerçekleşmesini istediğimiz için ısrarcı oluyoruz ya, işte en büyük hata da bu! kzgnn..

Israr etmek yerine, ne durumda olursak olalım, HAYIRLISINI istemek lazım! :tamam:.

Alemleri yaratan Rabbim, bizim için her şeyin hayırlı olanını, bizden daha iyi biliyor çünkü...

Allah farkındalığını artırsın, tefekkürle bakmayı nasip etsin, hayırlı günler kardeşim.....duğaa..

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Duanız olmasa ne öneminiz var furkan 77

Kullarım Ben’i senden soracak olurlarsa, bilsinler ki Ben pek yakınım.
Bana dua edenin duasına icabet ederim.. bakara 186

Üst Alt