duaların kabulü için 41 defa...

maaden

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Dua müminin en güçlü silahı, herşeyin sahibi olan ve herşeyin kudreti elinde olan Allah'la kulu arasında en güçlü bağdır dua.

Herşeyin Allah'tan geldiğini unutmamalı, yapanın ve yaptıranın O olduğunun bilinciyle ibadetlerin yapılası gerektiğini unutmayalım. Dualarınızın kabul olması dileğiyle aşağıdaki duayı paylaşıyorum.

“Muyiddin-i Arabî hazretlerine ait aşağıdaki duayı(41) defa okuyup hacetini Allah’a arz eden kimsenin dileği kabul olur.” (M.Ahzâb)

“Bismillahirrahmanirrahıym.YÂ kâdiru Yâ zâhırı Yâ bâtınü yâ latıyfü yâ habîru kavlihül hakku ve lehül mülkü yevme yünfehu fis sûri âlimül ğaybi veş şehâdeti ve hüvel hakimül habir.”

Yanlışlarımız affola...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Güzel kardeşim, rüyanın yorumlanması için paylaşım yapmaya çalışıyorsun ama, medyum, üfürükçü sitelerinden buraya aktarma yapma lütfen, sana tavsiyem bu tür sitelerden uzak dur. Dua tamam ama bu dua diye eklediğini arama yapınca sadece medyum sitelerinde çıkıyor. Doğru dürüst bir islami sitede rastlamadım. Şimdi nasıl inanalım biz buna? Bu tür paylaşımlar yapmayın lütfen! Biz üyelerimize paylaşım yapın derken, siz de elinizi taşın altına sokun, uzun uzun rüyasını yazan, kendi kaleminden de birşeyler paylaşsın dedik. Alıntıya, şüpheli olabilecek şeylere ihtiyaç yok. Kimseden edbiyatçı, yazar, hatip v.s olmasını beklemiyoruz. Kendi kaleminden kendi dilinden paylaşım bekliyoruz. Yoksa bizde gider ordan burdan kopyalayıp yapıştırırz bundan kolay ne var?

maaden

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Anlıyorum, bu açıdan düşünmemiştim. Ben dua ike ilgili paylaşım yapıyorum/okuyorum genelde ve bulduğum dualarıda genelde toplarım. Dua ve bir üstündeki haricinde yazılan benim söylemek istediklerimdir. Yanlışım için özür dilerim, yanlış bir şey varsa silinmesini Rica ediyorum.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Anlıyorum, bu açıdan düşünmemiştim. Ben dua ike ilgili paylaşım yapıyorum/okuyorum genelde ve bulduğum dualarıda genelde toplarım. Dua ve bir üstündeki haricinde yazılan benim söylemek istediklerimdir. Yanlışım için özür dilerim, yanlış bir şey varsa silinmesini Rica ediyorum.

Est. kardeşim konuyu silmiyorum ki bir örnek teşkil etsin. Çok güvenilir kaynaklardan, sahih hadislerden başka her gördüğünüz şeye inanmayın! Özellikle bu sayıyla ilgili olanlar! Mesela 4444 tefriciye herkes bilir ama hiç bir dini dayanağı yoktur. Dini bir nas değil. Bir tavsiyedir, fakat kimin tavsiyesi o da kesin değil. Sanki bunu yapınca her isteği olacakmış gibi inanan, oturup günlerce tefriciye yapan, hatta bunları eşe-dosta, konu-komşuya dağıtan bir çok insan biliyorum. Dinin özünde bunlar yok, farzları yapmayan, bu gibi sayıyla dilek,dua peşinde olan insanlar da çok. Neyse Ben doğru bildiğimi yazmaya çalıştım, kimsenin inancına karışmak istemem ama yinede araştırıp emin olmadan her şeye inanmamak lazım... vesselam.

maaden

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim uyarınız için farklı bir açıdan bakmamı sağladınız. Allah razı olsun. Selametle...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyanı ve gezdiğin sitteleri söyle sana kim olduğunu ve içinde bulunduğun ruh halini söyleyeyim...sırıtık.:,
Rüyalar, geleceği haber vermiyor ama ‘şimdi’ "ANI" ilgili önemli ipuçları içeriyor.
Hiç bir rüya ya da paylayaşılan Yazı insanin Ruh halinden uzak değildir!!aslinda Sizlerin paylaştıklariniz Sizlerin Rüyasını yansıtmaktadir!!xxzzl..

Dua;Mana olarak her ferdin dilek ve arzularını Allahtan isteme noktasıdır,Allahın huzuruna çıkıp derdini anlatmaktır.
Allahın huzuruna çıkan kişinin Allah taleplerini hak nasip konusunda inceler ve hak ettiğini talibe verir hiç şüphe yok ki Allah cc. adildir.
Hayır ve şer Allaha aittir.
Dua hayal alemindeki bir arzunun zahire inip hakikat olmasından ibarettir.kişiye bu noktada Allahtan gayrı dost yoktur. Kişiye yardımcı olacak akıl ,kalp ve nefsidir.

insan farz olan ibadetleri yapmaz sirf dilek ve istek için bu zikirleri mucize iksir gibi okumasi ne kadar samimi olur ki bunu anliyamiyoum!!
iman,ihlas şuuru gerekir..

akıl ,kalp ve nefsidir. Bu üçlü karanlık olan kişiyi ne kadar ileriye Hak kattina götürebilir.
Burada ihlas kişiye isteğinde yön verirken. Konuya olan inanç ve imanı hakikatı aydınlığa çıkaracaktır.
Dua mana olarak Allahın kendisine yazdığı kaderi rıza makamında sabretmektir.

duaa..

maaden

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyanı ve gezdiğin sitteleri söyle sana kim olduğunu ve içinde bulunduğun ruh halini söyleyeyim...sırıtık.:,
Rüyalar, geleceği haber vermiyor ama ‘şimdi’ "ANI" ilgili önemli ipuçları içeriyor.
Hiç bir rüya ya da paylayaşılan Yazı insanin Ruh halinden uzak değildir!!aslinda Sizlerin paylaştıklariniz Sizlerin Rüyasını yansıtmaktadir!!xxzzl..

Dua;Mana olarak her ferdin dilek ve arzularını Allahtan isteme noktasıdır,Allahın huzuruna çıkıp derdini anlatmaktır.
Allahın huzuruna çıkan kişinin Allah taleplerini hak nasip konusundainceler ve hak ettiğini talibe verir hiç şüphe yok ki Allah cc. adildir.
Hayır ve şer Allaha aittir.
Dua hayal alemindeki bir arzunun zahire inip hakikat olmasından ibarettir.kişiye bu noktada Allahtan gayrı dost yoktur. Kişiye yardımcı olacak akıl ,kalp ve nefsidir.
insan farz olan ibadetleri yapmaz sirf dilek ve istek için bu zikirleri mucize iksir gibi okumasi ne kadar samimi olur ki bunu anliyamiyoum!!
akıl ,kalp ve nefsidir. Bu üçlü karanlık olan kişiyi ne kadar ileriye Hak kattina götürebilir.

Bu üçlü karanlık olan bir konuda ne kadar kişiyi götürebilir. Burada ihlas kişiye isteğinde yön verirken. Konuya olan inanç ve imanı hakikatı aydınlığa çıkaracaktır.
Dua mana olarak Allahın kendisine yazdığı kaderi rıza makamında sabretmektir.

duaa..

Ben tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım ?

Gönül sızım...
https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/32925-ben-soyledim-soyleyecegimi.html

Üst Alt