Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Dualarımız kabul oluyor ama biz farkında değiliz.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="berat1983" data-source="post: 99540" data-attributes="member: 7728"><p>Aynen öyle Gülcem kardeşim. Biz insanoğlu biraz sabırsız davranarak duamızın hemen kabul olmasını isteriz. Aslında dua süreci öyle işlemiyor. Hem iman, hem sabır ve zaman gerektiriyor. Geçen bir arkadaşla oturuyoruz çocuk evlenmek istiyor ama düşüncesi bir kız bulmak bu kızın hakkında hayırlı olup olmayacağını sorgulamadan evlilik istiyor. Ben de ona kaderi anlatayım derken adam kaderle alay etmeye başladı. Ve bana en son şunu dedi. Zaten kaderimizde evlilik var şu kız olmazsa muhakkak başka bir kız olacak diye. Ben de sadece şunu söyledim. Dedim ki peki nereden biliyorsun senin kaderinde evlilik var. Belki evlenmeden ölürsün veya daha dünyadayken Allah göstermesin felç kalırsın, kör olursun vb. fiziksel zararlar görürsün bu şekilde ya kimse seni almazsa diye. İşte çevrede kader ifadesi o kadar yanlış algılanmış. Bunu aşmak biraz zor çünkü bu konuları dile getirmeye çalıştıkça arkadaş çevrem daralıyor dinlemek istemiyorlar. Arkadaşların sohbetleri akıllı telefonlar, tabletler, arabalar ve deyim yerindeyse karı kız meseleleri. İşte ben 8 yıllık bir deneyim yaşadım dua ile ilgili inan ben onlara anlatırsam benimle alay ederler. Ben de derdimi buraya yazıyorum çünkü bu sayfa takva sahibi insanlar giriyor derdimizi ancak bu düzeydeki kardeşlerim anlar. Vesselam...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="berat1983, post: 99540, member: 7728"] Aynen öyle Gülcem kardeşim. Biz insanoğlu biraz sabırsız davranarak duamızın hemen kabul olmasını isteriz. Aslında dua süreci öyle işlemiyor. Hem iman, hem sabır ve zaman gerektiriyor. Geçen bir arkadaşla oturuyoruz çocuk evlenmek istiyor ama düşüncesi bir kız bulmak bu kızın hakkında hayırlı olup olmayacağını sorgulamadan evlilik istiyor. Ben de ona kaderi anlatayım derken adam kaderle alay etmeye başladı. Ve bana en son şunu dedi. Zaten kaderimizde evlilik var şu kız olmazsa muhakkak başka bir kız olacak diye. Ben de sadece şunu söyledim. Dedim ki peki nereden biliyorsun senin kaderinde evlilik var. Belki evlenmeden ölürsün veya daha dünyadayken Allah göstermesin felç kalırsın, kör olursun vb. fiziksel zararlar görürsün bu şekilde ya kimse seni almazsa diye. İşte çevrede kader ifadesi o kadar yanlış algılanmış. Bunu aşmak biraz zor çünkü bu konuları dile getirmeye çalıştıkça arkadaş çevrem daralıyor dinlemek istemiyorlar. Arkadaşların sohbetleri akıllı telefonlar, tabletler, arabalar ve deyim yerindeyse karı kız meseleleri. İşte ben 8 yıllık bir deneyim yaşadım dua ile ilgili inan ben onlara anlatırsam benimle alay ederler. Ben de derdimi buraya yazıyorum çünkü bu sayfa takva sahibi insanlar giriyor derdimizi ancak bu düzeydeki kardeşlerim anlar. Vesselam... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Dualarımız kabul oluyor ama biz farkında değiliz.
Alt