Dualarımız kabul oluyor ama biz farkında değiliz.

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm; Bizler dua ederiz ama dualarımız neden kabul olmuyor diye sitem edip duayı bırakırız. Aslında duada ısrar çok önemli ben platonik aşk diye bir yazı yazmıştım hatırlarsanız. Yaklaşık olarak 8 yıl bu acıyı çekmiştim. Birkaç yıl boyunca Allah'a ne olursunuz sevdiğim bu kişiyi bana nasip kısmet edin diye bol bol dua etmiştim. Ama bir türlü duam kabul olmuyordu. Nedenini belki yıllar sonra anladım. Hayırlısını istemediğim için duam kabul olmuyordu. Çünkü ısrarla Allah'tan bu kızı bana nasip kısmet edin diyordum. Ama kızın haberi benden yoktu. Peki Allah'tan istiyorum da belki o da Allah'tan sevdiğine kavuşmak için dua ediyordur. Yani Allah sadece beni düşünmez ki o kulunu da düşünür. Bu yüzden dua da hayırlısını istemek en güzeli. Ama şimdilerde ise keşke bu platonik aşkım devam etseydi diyorum çünkü yıllar sonra bu tek taraflı aşktan sonra bir kız daha beğendim. Bu kıza açılayım derken kız nişanlı çıktı tamamen yıkıldım. Size söylemem gereken şu ki belki de şu duayı etmeliydim. Rabbim yaşadığım bu tek taraflı aşk hakkımda hayırlıysa bunu yaşamaya devam edeyim. Eğer hakkımda hayırlı değilse kalbimi bu aşka kapayın diye. Belki bu son yazdığımı kısa süre sonra unutacağım ama 8 yıllık bir acıyı dualarla nasıl yendiğimi de söyleyeyim. Her farz namazından sonra ısrarla dua ettim, Allah'a olan kaza oruçlarımı ödedim, kaza namazlarımı kılmaya başladım, küçük de olsa kötü alışkanlıklarım vardı onları terk ettim. Ve özellikle Furkan suresinin 74. ayetini bol bol okudum. Sizlere söylemek istediğim bol bol dua edin ama dua ederken de ne istediğinize dikkat edin çünkü dualar kabul olunca pişmanlık yaşamayın. Selametle kardeşlerim...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Hayırlısı olsun demek, ne güzel biliyor musun kardeşim?

Hayırlısı olana kadar da sımsıkı imana sarılıp; sabırla ALLAHa tevekkül etmek!

Sonucu da, Allahın hikmeti - lüftu - takdiri.....

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
İnsanoğluyuz başımıza gelmedikçe akıllanmıyoruz işte. Bende de oldu benzer bişey. Ben de yıllarca Yaradana olmasını istediğim birşey için dua edip durdum. Başlarda olmuyor diye çok üzüldüm acaba günahkar birimiyim yada kötü birimyim de duam kabul olmuyor diye kafamda kurup durdum. Şimdilerde ise bu duruma çok farklı bakıyorum artık. Olmuyorsa vardır bi hayır deyip kabullenmeyi ve ettiğim her duanın başına Allahım hayırlısıysa nasip eyle demeyi öğrendim. Allahım hakkımızda hayırlı olanı hayırlısıyla yaşamayı nasip eylesin işallah...

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Aynen öyle Gülcem kardeşim. Biz insanoğlu biraz sabırsız davranarak duamızın hemen kabul olmasını isteriz. Aslında dua süreci öyle işlemiyor. Hem iman, hem sabır ve zaman gerektiriyor. Geçen bir arkadaşla oturuyoruz çocuk evlenmek istiyor ama düşüncesi bir kız bulmak bu kızın hakkında hayırlı olup olmayacağını sorgulamadan evlilik istiyor. Ben de ona kaderi anlatayım derken adam kaderle alay etmeye başladı. Ve bana en son şunu dedi. Zaten kaderimizde evlilik var şu kız olmazsa muhakkak başka bir kız olacak diye. Ben de sadece şunu söyledim. Dedim ki peki nereden biliyorsun senin kaderinde evlilik var. Belki evlenmeden ölürsün veya daha dünyadayken Allah göstermesin felç kalırsın, kör olursun vb. fiziksel zararlar görürsün bu şekilde ya kimse seni almazsa diye. İşte çevrede kader ifadesi o kadar yanlış algılanmış. Bunu aşmak biraz zor çünkü bu konuları dile getirmeye çalıştıkça arkadaş çevrem daralıyor dinlemek istemiyorlar. Arkadaşların sohbetleri akıllı telefonlar, tabletler, arabalar ve deyim yerindeyse karı kız meseleleri. İşte ben 8 yıllık bir deneyim yaşadım dua ile ilgili inan ben onlara anlatırsam benimle alay ederler. Ben de derdimi buraya yazıyorum çünkü bu sayfa takva sahibi insanlar giriyor derdimizi ancak bu düzeydeki kardeşlerim anlar. Vesselam...

Üst Alt