Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Dua, Beddua, Gerçek Dua, Fiili Dua, Dua Almak (Gönül Almak)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 71495" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Pek çok kişi dualarının kabul olunmadıklarından söz ederler. </span></p><p><span style="color: Black"><strong>Duanın kabulünde aranan birtakım şartlar vardır. </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Bunlar dua eden kişi ile ilgili olabildiği gibi duanın konusu ile de ilgili olabilir. </strong></span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Ayrıca duanın kabul edilip edilmediği ilk anda anlaşılmaz. Belki duada istenilen şeyler daha makbul bir biçimde başka dünya ve ahiret nimetlerine dönüşecektir. </span></p><p><span style="color: Black">Bunun yer ve zamanını kısıtlamak doğru olmadığı gibi kabul edilmediğini de varsaymak doğru değildir. </span></p><p><span style="color: Black">Yüce yaratıcı aşağıdaki ayet-i kerimelerde duanın kabul edileceğine dair adeta teminat vermekte ve bizleri dua etmeye teşvik etmektedir: </span></p><p><span style="color: Black">Kullarım Beni sana soracak olurlarsa bilsinler ki Ben onlara pek yakınım. </span></p><p><span style="color: Black">Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse onlar da Benim çağrıma cevap versinler Bana iman etsinler (Bakara suresi ayet 186).</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Allahın El-Mucîbu (Duaları kabul eden) güzel ismi ile kula düşen görev duanın kabul şartlarından olan Allaha (c.c.) karşı samimiyeti ve ihlâsı elde etmeye çalışmaktır. </span></p><p><span style="color: Black">Bu da ibadetlerle gerçekleşir. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 71495, member: 1049"] [COLOR="Black"]Pek çok kişi dualarının kabul olunmadıklarından söz ederler. [B]Duanın kabulünde aranan birtakım şartlar vardır. Bunlar dua eden kişi ile ilgili olabildiği gibi duanın konusu ile de ilgili olabilir. [/B] Ayrıca duanın kabul edilip edilmediği ilk anda anlaşılmaz. Belki duada istenilen şeyler daha makbul bir biçimde başka dünya ve ahiret nimetlerine dönüşecektir. Bunun yer ve zamanını kısıtlamak doğru olmadığı gibi kabul edilmediğini de varsaymak doğru değildir. Yüce yaratıcı aşağıdaki ayet-i kerimelerde duanın kabul edileceğine dair adeta teminat vermekte ve bizleri dua etmeye teşvik etmektedir: Kullarım Beni sana soracak olurlarsa bilsinler ki Ben onlara pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse onlar da Benim çağrıma cevap versinler Bana iman etsinler (Bakara suresi ayet 186). Allahın El-Mucîbu (Duaları kabul eden) güzel ismi ile kula düşen görev duanın kabul şartlarından olan Allaha (c.c.) karşı samimiyeti ve ihlâsı elde etmeye çalışmaktır. Bu da ibadetlerle gerçekleşir. [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Dua, Beddua, Gerçek Dua, Fiili Dua, Dua Almak (Gönül Almak)
Alt