Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Kuran-ı Kerim
Dört tuzağa dört ayet
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 44305" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">A'raf suresinin bildirdiği üzere, Allah'ın kendisine verdiği mühlete karşılık İblis, </span></p><p><span style="color: black">"Andolsun, senin doğru yolunda oturacağım. Sonra onların önlerinden ve arkalarından, sağlarından ve sollarından kendilerine yanaşacağım. Sen de onların çoğunu şükredenlerden bulmayacaksın"</span></p><p><span style="color: black"> (A'raf 7;16-17) diye yemin etmişti.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Büyük sufi Şakik-i Belhi, İblis'in bu yeminini hatırlatır ve onun dört yönden kurduğu bu tuzağın Kur'anın irşadıyla nasıl aşılacağını şöyle anlatırdı:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">"Her sabah şeytan, önümden ve arkamdan, sağımdan ve solumdan bana yanaşır.</span></p><p><span style="color: black">Önümden geldiğinde, "Korkma, Allah bağışlar ve merhamet eder" diyerek beni tevbe ve ibadetten alıkoymaya çalışır...</span></p><p><span style="color: black"> Ben de, Hak Teala'nın </span></p><p><span style="color: black">"Şüphesiz ki ben tevbe eden ve iman edip salih amelde bulunanlar için bağışlayıcıyım" </span></p><p><span style="color: black">(Ta-ha, 20;82) ayetini okurum.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Arkamdan geldiğinde, beni çocuklarımın fakirliğe düşecekleri korkusuyla tehdit eder. Ben de ona karşı </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">"Yeryüzünde yürüyen hiçbir canlı yoktur ki, rızıkları Allah'ın taahhüdü altında olmasın" </span></p><p><span style="color: black">(Hud, 11;6) ayetini okurum.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Sağımdan bana geldiğinde, beni medhederek yaklaşır.</span></p><p><span style="color: black"> Ben de</span></p><p><span style="color: black">"Akıbet müttakiler içindir" </span></p><p><span style="color: black">(Araf, 7;128) ayetini okurum.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Solumdan geldiğinde ise, bana şehevi şeylerle yaklaşır.</span></p><p><span style="color: black"> Ben de "Kendileriyle arzularının arasına bir set çekilmiştir" (Sebe 34;54) ayetini okurum.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 44305, member: 1049"] [COLOR=black]A'raf suresinin bildirdiği üzere, Allah'ın kendisine verdiği mühlete karşılık İblis, "Andolsun, senin doğru yolunda oturacağım. Sonra onların önlerinden ve arkalarından, sağlarından ve sollarından kendilerine yanaşacağım. Sen de onların çoğunu şükredenlerden bulmayacaksın"[/COLOR] [COLOR=black] (A'raf 7;16-17) diye yemin etmişti. [/COLOR] [COLOR=black]Büyük sufi Şakik-i Belhi, İblis'in bu yeminini hatırlatır ve onun dört yönden kurduğu bu tuzağın Kur'anın irşadıyla nasıl aşılacağını şöyle anlatırdı: [/COLOR] [COLOR=black]"Her sabah şeytan, önümden ve arkamdan, sağımdan ve solumdan bana yanaşır. Önümden geldiğinde, "Korkma, Allah bağışlar ve merhamet eder" diyerek beni tevbe ve ibadetten alıkoymaya çalışır...[/COLOR] [COLOR=black] Ben de, Hak Teala'nın "Şüphesiz ki ben tevbe eden ve iman edip salih amelde bulunanlar için bağışlayıcıyım" [/COLOR] [COLOR=black](Ta-ha, 20;82) ayetini okurum. [/COLOR] [COLOR=black]Arkamdan geldiğinde, beni çocuklarımın fakirliğe düşecekleri korkusuyla tehdit eder. Ben de ona karşı [/COLOR] [COLOR=black]"Yeryüzünde yürüyen hiçbir canlı yoktur ki, rızıkları Allah'ın taahhüdü altında olmasın" [/COLOR] [COLOR=black](Hud, 11;6) ayetini okurum. [/COLOR] [COLOR=black]Sağımdan bana geldiğinde, beni medhederek yaklaşır.[/COLOR] [COLOR=black] Ben de "Akıbet müttakiler içindir" [/COLOR] [COLOR=black](Araf, 7;128) ayetini okurum. [/COLOR] [COLOR=black]Solumdan geldiğinde ise, bana şehevi şeylerle yaklaşır.[/COLOR] [COLOR=black] Ben de "Kendileriyle arzularının arasına bir set çekilmiştir" (Sebe 34;54) ayetini okurum. [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Kuran-ı Kerim
Dört tuzağa dört ayet
Alt