Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Dokunan içimize..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 3064" data-attributes="member: 3"><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px"></span></span></em></strong><p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">-dostların kederli yüzlerine-</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">“O gelecek!” diye gönlünü “hüzün”le temizleyip bezeyen biri var gönlümde. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Akşamdan ağlarını atıp bekliyor sessizce, kıyıda. Hüzün.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">“Denizleri aş da gel kurbanın olam</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Kurtar beni buralardan ne olur”1</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Hacca gidiyormuş. Ramazana denk gelmiş yolun denizden gidilen kısmı. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Gemide, her gün bir cüz ezberler, akşam teravihte okurmuş. Mübarek.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Allah onlardan razı olsun; şu kul sahrasında ne bereketli vahalar olmuşlar. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Suyu tâ derinlerden toplamışlar istinbat ile, yeşermişler azimle, gayretle. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Gayretkeş ve çilekeş olmuşlar; gayret ve çile iki kanat olmuş onlara. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Mevla yağmur dolu bulutlar göndermiş vahalarına, rüzgârın önüne katıp. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Gayretlerine bereket, çilelerine suhulet yağdırmış.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Günahta aşırı gidenlere mukabil hayırda yarışan bir topluluk hep olmuş; Nemrut, Firavun, Ebu Cehil bir yanda iken İsmail’i vermiş Allahu Teala İbrahim babamıza, Musa’ya Harun’u(aleyhimüsselam), Peygamberimize (sallallahu aleyhi ve selem) Ebu Bekr’i (radıyallahu anh) vermiş.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">-sen benim kimimsin, ben senin neyinim?</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Bir şeyim misin, bir kimsem misin;</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Ben senin?-</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: Green">“Ümmetimin velileri Benî İsrail nebileri gibidir.” </span>buyurmuş ya Efendimiz (aleyhi efdalüssalâti vetteslîmât), ümmet de Benî İsrail gibi olacak demek midir bu? Kur’an’da anlatılan tüm o kıssalarıyla. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Onlar gibi küstah, onlar gibi vefasız, onlar gibi kaypak, onlar gibi ahmak. <span style="color: Green">“euzü billahi en ekune minel cahilin. ”</span>2 Cahillerden olmaktan Allah’a sığınırım.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Ama kara cahilim işte! Bu öğrenme hızı, ömrümün hızı ile aynı değil. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Ben kaplumbağa yürüyüşüyle adımlıyorum marifet yolunu, ömrüm ise bir tavşan çevikliği ile aşıyor mesafeleri ve hayır, ne yazık ki hızına güvenip beni küçümsemek gafletine düşmüyor, oyalanmıyor, yolundan bir adım geri kalmıyor!</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><em><strong>......................</strong></em></span></span></p> <p style="text-align: center"></p></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Öfkem gözlerimi bürüdüğünde alnımın çatına vuruyor kaşlarının altından bakışının aksi.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Yutkunup sakinleşiyorum.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Hep mi diyorum, hep böyle olursa imtihan nerde?</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Olur mu diyor, bazen ödül oluyor, bazen daha büyük bir imtihana hazırlık, bazen de sâfî lütuf(çok büyük haksızlığa uğradığımda mesela). Eğer dikkate almazsam uzunca bir süre göremiyorum. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Yahut kokusu doluyor içime sık sık(gözleri doluyor), kelimenin tam anlamıyla hasretiyle kavruluyorum, tam bir sınama oluyor. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Görememek kadar görmek de imtihan, duyamamak kadar duymak da. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Bir daha nasip olacak mı endişesi ile tir tir titriyor insanın kalbi, elleri, ayakları </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">-olur olmaz yerlerde, otobüsten inerken mesela, diz üstü düşüp kalıyorum kaldırımlara.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Hem normal hayata devam etmek, dengeyi bozmamak da var işin içinde ve ağyara renk vermek de.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Neden diyorum, izin ver anlatayım, bilsin âşıkları!</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Olmaz diyor, en çabuk harcanan şey olağanüstü olanlardır. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Sağlamasını yapma, kontrol etme imkânı yok çünkü. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Likâ’yı arzu edenler için örnek oluşu3 da bundan. Birçok evde Hilye-i Şerif var, ne değişiyor, ne kadar değişiyor, düşün.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Of, diyorum, of! Dolap beygiri gibi dön dön, yürü yürü!</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Lakin o ne mübarek hayvandır ki yürümese dolap dönmez, sular dolup boşalmaz, enerji açığa çıkmaz, biz de faydalanamayız. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Her dönüş böyle bereketli olmuyor ki, Tih sahrasındaki dönüşler gibi.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Sen, dedim, benim bağrımı dil-hun eyledin!</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Keşke, keşke! Kanın tadını alınca aslına dönen ehlileştirilmiş vahşi hayvanlar kadar olabilseydi nefislerimiz, nerden üflendiğini hatırlayınca esip gitseydi yurduna. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Yazık ki pek az nefis öyle, kaplan tabiatlı; iflah olmuyor bir daha! </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Çokları ise tilki gibi kuyruğunu kıstırıp sıvışıyor…</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Çirkin...</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">- Ben en çok hangilerini seviyorum biliyor musun, dedi birden coşkuyla, ceylanlara benzerler. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Onların, kan pıhtılarını karınlarında biriktirip miske dönüştürdükleri gibi tevbelerini biriktirirler sinelerinde, Hak Teala miske dönüştürür onları. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Ceylanların su içerken ney sesiyle avlandıkları gibi bir manevi mecliste dalarlar o âleme. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Av olurlar can u gönülden o dilâver avcılara. Ceylanların, insanların diktiği çalılara misklerini döküp gittikleri gibi insanların verdiği sıkıntılara karşılık güzellik saçarlar etraflarına.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">“Bu gün size kınama yok”4</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">“Rahman’ın kulları yeryüzünde vakarla yürürler ve cahiller kendilerine bir laf attığında selam der geçerler.”5</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">* Korkuluklar. Kimisi tutunur ki düşmesin, kimisi de tutunur ki tırmanıp çıksın… </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">“Onlar [cennet] bahçelerinde [oturarak] soracaklar günahkârlara:"Sizi bu cehennem ateşine sürükleyen nedir?" Berikiler, "Biz" diyecekler, "ne namaz kılanlardan idik, <span style="color: Blue">(Bu ilk dönem suresi nazil olduğu sırada namazın müminlere henüz farz kılınmamış olmasından dolayı, bu terimin, en geniş anlamında, yani Allah'a bilinçli kulluk anlamında kullanıldığını söyleyebiliriz.)</span> ne de yoksulları doyururduk ve kendilerini günaha kaptıran [diğer] günahkârlar ile birlikte günaha dalmış ve Hesap Günü'nü yalanlamıştık, [ölüm ile] her şey açık seçik ortaya çıkıncaya kadar.” 6</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">-Sen hangi rolü hazırlıyorsun? “Sizi bu Saqar cehennemine sokan nedir” diyenlerden mi olacaksın bak tekstlerine, yoksa “namaz” diyenlerden mi, “infak” diyenlerden mi, “gaflet” diyenlerden mi olacaksın? Neyi tercih edeceksin? Tutun da düşme!</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Dedi, “Düşüyorum, elimden tutacak mısın?!” diye çırpınan bana. “Tutun ve çık! Bilinçli kulluk, infak, teyakkuz...”</span></span></em></strong></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><em><strong>......................</strong></em></span></span></p> <p style="text-align: center"></p></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Sen bana “Yüzünü yüzüme tut,” dedin Ecem,”Beni düşünürken başkasına bakma!”</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Derisi yüzülmüş bir kalbim var, gamzeye takati yok!</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Nesim-i seher gibi dokunsa ürkekliğimin goncasına Cenabı Gafûr, handan olsam, şaduman olsam; eser kalmasa gamından!</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Benim gönlüm gül müdür, sen seher yeli misin? Ki sert estin de dağıttın yapraklarımı. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Şimdi bir yüzüm yok ki tutayım yüzüne!</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Sessizce kıpırdanıyor gül yaprağı misali varlığım, sen estikçe; usulca dokun ki uzak düşmeyeyim güzergâhından. Güzergâhından. Güzergâhından… Sâhib-kırân!7</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">“Yüzünü yüzüme tut, beni düşünürken başkasına bakma!” dedin, gamzeye dahi takati yok artık, derisi yüzülmüş kalbimin. </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Kirpiklerin değerse diye bu sakınış, bu hazer.</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">Dipnotlar:</span></span></em></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">1 Bir şarkı sözü. “Hasretim”.</span></span></em></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">2 Bakara suresi, 67. Ayet-i kerime.</span></span></em></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">3 Ahzab suresi, 21. Ayet-i kerime: “Kesin olan şu ki, sizin için, Allah'ın huzuruna çıkmayı umanlar, ahiret gününe inananlar ve Allah'ı çok çok zikredenler için Allah'ın Rasulü güzel bir örnektir.”</span></span></em></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">4 Yusuf suresi, 92. Ayet-i kerime: "Kâle la tesrîbe aleykümü'l-yevm, yağfirullâhü leküm ve hüve erhamü'r-Râhimîn"</span></span></em></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">5 Furkan suresi, 63. Ayet-i kerime: “O çok merhametli Allah'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahil kimseler kendilerine laf attığı zaman (incitmeksizin) "selam" derler (geçerler).</span></span></em></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">6 Müddessir suresi, 41-46. Ayet-i kerimeler.</span></span></em></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: Blue"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">7 Arapça-Farsça birlikteliği. Her zaman zafer ve üstünlük kazanan hükümdar. Güneşle Zühre yıldızı bir hizaya gelir ve tam o anda bir padişah tahta çıkarsa bu padişaha “sâhib-kırân” denirmiş eskiden. Fatih Sultan Mehmet gibi.</span></span></em></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">aysenur vural</span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 18px">(alıntı) </span></span></em></strong></p> <p style="margin-left: 20px"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 3064, member: 3"] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5] [/SIZE][/FONT][/I][/B][INDENT][B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]-dostların kederli yüzlerine-[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]“O gelecek!” diye gönlünü “hüzün”le temizleyip bezeyen biri var gönlümde. Akşamdan ağlarını atıp bekliyor sessizce, kıyıda. Hüzün.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]“Denizleri aş da gel kurbanın olam[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Kurtar beni buralardan ne olur”1[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Hacca gidiyormuş. Ramazana denk gelmiş yolun denizden gidilen kısmı. Gemide, her gün bir cüz ezberler, akşam teravihte okurmuş. Mübarek.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Allah onlardan razı olsun; şu kul sahrasında ne bereketli vahalar olmuşlar. Suyu tâ derinlerden toplamışlar istinbat ile, yeşermişler azimle, gayretle. Gayretkeş ve çilekeş olmuşlar; gayret ve çile iki kanat olmuş onlara. Mevla yağmur dolu bulutlar göndermiş vahalarına, rüzgârın önüne katıp. Gayretlerine bereket, çilelerine suhulet yağdırmış.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Günahta aşırı gidenlere mukabil hayırda yarışan bir topluluk hep olmuş; Nemrut, Firavun, Ebu Cehil bir yanda iken İsmail’i vermiş Allahu Teala İbrahim babamıza, Musa’ya Harun’u(aleyhimüsselam), Peygamberimize (sallallahu aleyhi ve selem) Ebu Bekr’i (radıyallahu anh) vermiş.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]-sen benim kimimsin, ben senin neyinim?[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Bir şeyim misin, bir kimsem misin;[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Ben senin?-[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5][COLOR=Green]“Ümmetimin velileri Benî İsrail nebileri gibidir.” [/COLOR]buyurmuş ya Efendimiz (aleyhi efdalüssalâti vetteslîmât), ümmet de Benî İsrail gibi olacak demek midir bu? Kur’an’da anlatılan tüm o kıssalarıyla. Onlar gibi küstah, onlar gibi vefasız, onlar gibi kaypak, onlar gibi ahmak. [COLOR=Green]“euzü billahi en ekune minel cahilin. ”[/COLOR]2 Cahillerden olmaktan Allah’a sığınırım.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Ama kara cahilim işte! Bu öğrenme hızı, ömrümün hızı ile aynı değil. Ben kaplumbağa yürüyüşüyle adımlıyorum marifet yolunu, ömrüm ise bir tavşan çevikliği ile aşıyor mesafeleri ve hayır, ne yazık ki hızına güvenip beni küçümsemek gafletine düşmüyor, oyalanmıyor, yolundan bir adım geri kalmıyor![/SIZE][/FONT][/I][/B] [CENTER][SIZE=5][FONT=Palatino Linotype][I][B]......................[/B][/I][/FONT][/SIZE] [/CENTER] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Öfkem gözlerimi bürüdüğünde alnımın çatına vuruyor kaşlarının altından bakışının aksi. Yutkunup sakinleşiyorum.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Hep mi diyorum, hep böyle olursa imtihan nerde?[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Olur mu diyor, bazen ödül oluyor, bazen daha büyük bir imtihana hazırlık, bazen de sâfî lütuf(çok büyük haksızlığa uğradığımda mesela). Eğer dikkate almazsam uzunca bir süre göremiyorum. Yahut kokusu doluyor içime sık sık(gözleri doluyor), kelimenin tam anlamıyla hasretiyle kavruluyorum, tam bir sınama oluyor. Görememek kadar görmek de imtihan, duyamamak kadar duymak da. Bir daha nasip olacak mı endişesi ile tir tir titriyor insanın kalbi, elleri, ayakları -olur olmaz yerlerde, otobüsten inerken mesela, diz üstü düşüp kalıyorum kaldırımlara. - Hem normal hayata devam etmek, dengeyi bozmamak da var işin içinde ve ağyara renk vermek de.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Neden diyorum, izin ver anlatayım, bilsin âşıkları![/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Olmaz diyor, en çabuk harcanan şey olağanüstü olanlardır. Sağlamasını yapma, kontrol etme imkânı yok çünkü. Likâ’yı arzu edenler için örnek oluşu3 da bundan. Birçok evde Hilye-i Şerif var, ne değişiyor, ne kadar değişiyor, düşün.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Of, diyorum, of! Dolap beygiri gibi dön dön, yürü yürü![/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Lakin o ne mübarek hayvandır ki yürümese dolap dönmez, sular dolup boşalmaz, enerji açığa çıkmaz, biz de faydalanamayız. Her dönüş böyle bereketli olmuyor ki, Tih sahrasındaki dönüşler gibi.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Sen, dedim, benim bağrımı dil-hun eyledin![/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Keşke, keşke! Kanın tadını alınca aslına dönen ehlileştirilmiş vahşi hayvanlar kadar olabilseydi nefislerimiz, nerden üflendiğini hatırlayınca esip gitseydi yurduna. Yazık ki pek az nefis öyle, kaplan tabiatlı; iflah olmuyor bir daha! Çokları ise tilki gibi kuyruğunu kıstırıp sıvışıyor…[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Çirkin...[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]- Ben en çok hangilerini seviyorum biliyor musun, dedi birden coşkuyla, ceylanlara benzerler. Onların, kan pıhtılarını karınlarında biriktirip miske dönüştürdükleri gibi tevbelerini biriktirirler sinelerinde, Hak Teala miske dönüştürür onları. Ceylanların su içerken ney sesiyle avlandıkları gibi bir manevi mecliste dalarlar o âleme. Av olurlar can u gönülden o dilâver avcılara. Ceylanların, insanların diktiği çalılara misklerini döküp gittikleri gibi insanların verdiği sıkıntılara karşılık güzellik saçarlar etraflarına.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]“Bu gün size kınama yok”4[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]“Rahman’ın kulları yeryüzünde vakarla yürürler ve cahiller kendilerine bir laf attığında selam der geçerler.”5[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]* Korkuluklar. Kimisi tutunur ki düşmesin, kimisi de tutunur ki tırmanıp çıksın… [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]“Onlar [cennet] bahçelerinde [oturarak] soracaklar günahkârlara:"Sizi bu cehennem ateşine sürükleyen nedir?" Berikiler, "Biz" diyecekler, "ne namaz kılanlardan idik, [COLOR=Blue](Bu ilk dönem suresi nazil olduğu sırada namazın müminlere henüz farz kılınmamış olmasından dolayı, bu terimin, en geniş anlamında, yani Allah'a bilinçli kulluk anlamında kullanıldığını söyleyebiliriz.)[/COLOR] ne de yoksulları doyururduk ve kendilerini günaha kaptıran [diğer] günahkârlar ile birlikte günaha dalmış ve Hesap Günü'nü yalanlamıştık, [ölüm ile] her şey açık seçik ortaya çıkıncaya kadar.” 6[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]-Sen hangi rolü hazırlıyorsun? “Sizi bu Saqar cehennemine sokan nedir” diyenlerden mi olacaksın bak tekstlerine, yoksa “namaz” diyenlerden mi, “infak” diyenlerden mi, “gaflet” diyenlerden mi olacaksın? Neyi tercih edeceksin? Tutun da düşme![/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Dedi, “Düşüyorum, elimden tutacak mısın?!” diye çırpınan bana. “Tutun ve çık! Bilinçli kulluk, infak, teyakkuz...”[/SIZE][/FONT][/I][/B] [CENTER][SIZE=5][FONT=Palatino Linotype][I][B]......................[/B][/I][/FONT][/SIZE][B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5][/SIZE][/FONT][/I][/B] [/CENTER] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Sen bana “Yüzünü yüzüme tut,” dedin Ecem,”Beni düşünürken başkasına bakma!”[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Derisi yüzülmüş bir kalbim var, gamzeye takati yok![/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Nesim-i seher gibi dokunsa ürkekliğimin goncasına Cenabı Gafûr, handan olsam, şaduman olsam; eser kalmasa gamından![/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Benim gönlüm gül müdür, sen seher yeli misin? Ki sert estin de dağıttın yapraklarımı. Şimdi bir yüzüm yok ki tutayım yüzüne![/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Sessizce kıpırdanıyor gül yaprağı misali varlığım, sen estikçe; usulca dokun ki uzak düşmeyeyim güzergâhından. Güzergâhından. Güzergâhından… Sâhib-kırân!7[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]“Yüzünü yüzüme tut, beni düşünürken başkasına bakma!” dedin, gamzeye dahi takati yok artık, derisi yüzülmüş kalbimin. Kirpiklerin değerse diye bu sakınış, bu hazer.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [COLOR=Blue][B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Dipnotlar:[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]1 Bir şarkı sözü. “Hasretim”.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]2 Bakara suresi, 67. Ayet-i kerime.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]3 Ahzab suresi, 21. Ayet-i kerime: “Kesin olan şu ki, sizin için, Allah'ın huzuruna çıkmayı umanlar, ahiret gününe inananlar ve Allah'ı çok çok zikredenler için Allah'ın Rasulü güzel bir örnektir.”[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]4 Yusuf suresi, 92. Ayet-i kerime: "Kâle la tesrîbe aleykümü'l-yevm, yağfirullâhü leküm ve hüve erhamü'r-Râhimîn"[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]5 Furkan suresi, 63. Ayet-i kerime: “O çok merhametli Allah'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahil kimseler kendilerine laf attığı zaman (incitmeksizin) "selam" derler (geçerler).[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]6 Müddessir suresi, 41-46. Ayet-i kerimeler.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]7 Arapça-Farsça birlikteliği. Her zaman zafer ve üstünlük kazanan hükümdar. Güneşle Zühre yıldızı bir hizaya gelir ve tam o anda bir padişah tahta çıkarsa bu padişaha “sâhib-kırân” denirmiş eskiden. Fatih Sultan Mehmet gibi.[/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]aysenur vural[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5](alıntı) [/SIZE][/FONT][/I][/B] [/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Dokunan içimize..
Alt