Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Doğruluk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 24317" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'">Doğruluk</span></strong><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"></span></strong><span style="font-family: 'Verdana'">Zalim bir vali vardı. Bu vali bir gün adamlarını göndererek Hasan Basri Hazretleri'ni yakalatmak istedi. O da bir vakit ders verdiği Habib-i Acemi Hazretleri'nin kulübesine gelip saklandı. Valinin adamları geldi ve hışımla: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Hasan Basri'yi (r.a.) gördün mü? diye sordular. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">O gayet sakin: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Evet, dedi. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Nerede? </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- İşte şu kulübemde... </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Adamlar kulübeye daldı, fakat bir türlü Hasan Basri Hazretleri'ni bulamadılar. Dışarı çıkınca tehdit edip: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Ya şeyh, niçin yalan söylüyorsun? dediler. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Ben yalan söylemedim, dedi. Siz göremedinizse, benim suçum ne? </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Tekrar girdi, aradı, fakat bulamadılar. Onlar gidince, Hasan Basri Hazretleri: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Ey Habib! Biliyorum ki Rabb'im senin hürmetine beni onlara göstermedi. Fakat yerimi niçin söyledin, hocalık hakkı yok mudur? dedi. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Hazreti Habib mahcub bir şekilde: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Ey Üstadım! Sizi bulamamaları benim hürmetime değil, doğru söylediğimizdendir. Çünkü bilirsiniz ki, Doğruların yardımcısı Allah'tır. Eğer yalan söyleseydim, sizi de beni de götürürlerdi, dedi.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Tevil yapmaya, bir zalimin elinden bir mazlumu kurtarmak için, yalan söylemeye ruhsatın olduğu yerler olsa bile, efdal olan, eğer Habib-i Acemi Hazretleri gibi bir teslimiyetiniz varsa, doğruyu söylemektir</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 24317, member: 1208"] [B][FONT=Verdana]Doğruluk[/FONT][/B][B][FONT=Verdana] [/FONT][/B][FONT=Verdana]Zalim bir vali vardı. Bu vali bir gün adamlarını göndererek Hasan Basri Hazretleri'ni yakalatmak istedi. O da bir vakit ders verdiği Habib-i Acemi Hazretleri'nin kulübesine gelip saklandı. Valinin adamları geldi ve hışımla: [/FONT] [FONT=Verdana]- Hasan Basri'yi (r.a.) gördün mü? diye sordular. [/FONT] [FONT=Verdana]O gayet sakin: [/FONT] [FONT=Verdana]- Evet, dedi. [/FONT] [FONT=Verdana]- Nerede? [/FONT] [FONT=Verdana]- İşte şu kulübemde... [/FONT] [FONT=Verdana]Adamlar kulübeye daldı, fakat bir türlü Hasan Basri Hazretleri'ni bulamadılar. Dışarı çıkınca tehdit edip: [/FONT] [FONT=Verdana]- Ya şeyh, niçin yalan söylüyorsun? dediler. [/FONT] [FONT=Verdana]- Ben yalan söylemedim, dedi. Siz göremedinizse, benim suçum ne? [/FONT] [FONT=Verdana]Tekrar girdi, aradı, fakat bulamadılar. Onlar gidince, Hasan Basri Hazretleri: [/FONT] [FONT=Verdana]- Ey Habib! Biliyorum ki Rabb'im senin hürmetine beni onlara göstermedi. Fakat yerimi niçin söyledin, hocalık hakkı yok mudur? dedi. [/FONT] [FONT=Verdana]Hazreti Habib mahcub bir şekilde: [/FONT] [FONT=Verdana]- Ey Üstadım! Sizi bulamamaları benim hürmetime değil, doğru söylediğimizdendir. Çünkü bilirsiniz ki, Doğruların yardımcısı Allah'tır. Eğer yalan söyleseydim, sizi de beni de götürürlerdi, dedi.[/FONT] [FONT=Verdana]Tevil yapmaya, bir zalimin elinden bir mazlumu kurtarmak için, yalan söylemeye ruhsatın olduğu yerler olsa bile, efdal olan, eğer Habib-i Acemi Hazretleri gibi bir teslimiyetiniz varsa, doğruyu söylemektir[/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Doğruluk
Alt