Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
Dinin ticari amaç olarak kullanılması?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 89996" data-attributes="member: 2"><p>Aleykümselam kardeşim. Bunlar çağımıza ait değil sadece, geçmişte de varoldular, sonra da olacaklar. Biz dinimizi bilirsek, tanırsak bunların gücü ne olursa olsun bizi etkilemez, ben bildiğimi okur, bildiğimin ardından giderim, şahıs olarak beni asla etkileyemez. Yok şahıslardan değil; Ahlaksızlığın kol gezdiği Tv programlarından bahsediyorsanız; Bunların kökünden kaldırılmasını isterdim. Böyle birşey mümkün gözükmemekle birlikte, en büyük gücün kendimizde olduğunu da unutmayalım. Biz kandırılmak, aldatılmak, yozlaşmak istemezsek, uyanık olursak, bunlara prim vermezsek fazla yaşayamazlar. Şimdilik boş bir beklenti gibi görünüyor ama iş insanın kendisinde bitiyor. Toplumu oluşturan da insanlardır. Fert olarak islamı bilmek, anlamak, yaşamaya çalışmak lazım. Ne kadar bilinçli insan=O kadar bilinçli ve güçlü toplum.</p><p></p><p>(Ahir zamanda dünya menfaati için dini alet eden riyakârlar çıkar. Sözleri baldan tatlıdır. Bunlar kuzu postuna bürünmüş birer kurttur.) [Tirmizi]</p><p></p><p>(En kötü insan, dini dünya malına alet edendir.) [İbni Asakir]</p><p></p><p>(Allahü teâlâ, Âdem aleyhisselama bin çeşit sanat öğretip buyurdu ki: Çocukların ve neslin, bu sanatlardan biri ile rızkını talep etsin, sakın ola ki dini geçim aracı yapmasın, dini kullanarak dünya malı toplayanlara yazıklar olsun!) [Hâkim]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 89996, member: 2"] Aleykümselam kardeşim. Bunlar çağımıza ait değil sadece, geçmişte de varoldular, sonra da olacaklar. Biz dinimizi bilirsek, tanırsak bunların gücü ne olursa olsun bizi etkilemez, ben bildiğimi okur, bildiğimin ardından giderim, şahıs olarak beni asla etkileyemez. Yok şahıslardan değil; Ahlaksızlığın kol gezdiği Tv programlarından bahsediyorsanız; Bunların kökünden kaldırılmasını isterdim. Böyle birşey mümkün gözükmemekle birlikte, en büyük gücün kendimizde olduğunu da unutmayalım. Biz kandırılmak, aldatılmak, yozlaşmak istemezsek, uyanık olursak, bunlara prim vermezsek fazla yaşayamazlar. Şimdilik boş bir beklenti gibi görünüyor ama iş insanın kendisinde bitiyor. Toplumu oluşturan da insanlardır. Fert olarak islamı bilmek, anlamak, yaşamaya çalışmak lazım. Ne kadar bilinçli insan=O kadar bilinçli ve güçlü toplum. (Ahir zamanda dünya menfaati için dini alet eden riyakârlar çıkar. Sözleri baldan tatlıdır. Bunlar kuzu postuna bürünmüş birer kurttur.) [Tirmizi] (En kötü insan, dini dünya malına alet edendir.) [İbni Asakir] (Allahü teâlâ, Âdem aleyhisselama bin çeşit sanat öğretip buyurdu ki: Çocukların ve neslin, bu sanatlardan biri ile rızkını talep etsin, sakın ola ki dini geçim aracı yapmasın, dini kullanarak dünya malı toplayanlara yazıklar olsun!) [Hâkim] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
Dinin ticari amaç olarak kullanılması?
Alt