Dinin ticari amaç olarak kullanılması?

aysun_hanım

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Mart 2015
Mesajlar
22
Tepkime puanı
0
Selamun Aleyküm Değerli Kardeşlerim ;
Şu sıralar herkesin azında ALLAH (cc) Kelimesi tamam iyi hoşta, dini bilgisi hiç olmayan kimseler bile din hakkında sırf ticari ve medyatik amaçlı parasal güçleri sayesinde dini kendi amaçları uğruna çok çirkin ve çok iğrenç bir şekilde dillerine almakta, asrı astarı olmayan veya haramı helal, helali de haram göstermektedirler. Bir çoğunun foyası ALLAH'ın İzniyle çıkmaktadır ve Rabbim kendilerinden insanların sevgisini almaktadır, onları bir yalnızlığa itmektedir. Saf duygulu insanları kandırmakta hadi bunu da geçelim, ben bir müslüman olarak vicdanen bunların yayında olmasından çok rahatsızım. Sanki yahudi ve hristiyanlara hizmet veriyorlar sizce bunun önüne nasıl geçilebilinir? Dinde bu tür insanlardan nasıl bahsedilir? Bu davranışlarından vazgeçmez iseler bunların mahşer günü halleri ne olur (Yani mahşer günü bunların akıbetinden nasıl bahsedilir) Rabbim en doğrusunu bilir..Teşekkürler.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,021
Tepkime puanı
425
Aleykümselam kardeşim. Bunlar çağımıza ait değil sadece, geçmişte de varoldular, sonra da olacaklar. Biz dinimizi bilirsek, tanırsak bunların gücü ne olursa olsun bizi etkilemez, ben bildiğimi okur, bildiğimin ardından giderim, şahıs olarak beni asla etkileyemez. Yok şahıslardan değil; Ahlaksızlığın kol gezdiği Tv programlarından bahsediyorsanız; Bunların kökünden kaldırılmasını isterdim. Böyle birşey mümkün gözükmemekle birlikte, en büyük gücün kendimizde olduğunu da unutmayalım. Biz kandırılmak, aldatılmak, yozlaşmak istemezsek, uyanık olursak, bunlara prim vermezsek fazla yaşayamazlar. Şimdilik boş bir beklenti gibi görünüyor ama iş insanın kendisinde bitiyor. Toplumu oluşturan da insanlardır. Fert olarak islamı bilmek, anlamak, yaşamaya çalışmak lazım. Ne kadar bilinçli insan=O kadar bilinçli ve güçlü toplum.

(Ahir zamanda dünya menfaati için dini alet eden riyakârlar çıkar. Sözleri baldan tatlıdır. Bunlar kuzu postuna bürünmüş birer kurttur.) [Tirmizi]

(En kötü insan, dini dünya malına alet edendir.) [İbni Asakir]

(Allahü teâlâ, Âdem aleyhisselama bin çeşit sanat öğretip buyurdu ki: Çocukların ve neslin, bu sanatlardan biri ile rızkını talep etsin, sakın ola ki dini geçim aracı yapmasın, dini kullanarak dünya malı toplayanlara yazıklar olsun!) [Hâkim]
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Din ticarete konu olamayacağı gibi, kulluk ticarete de dönüştürülemez. Din, iman edenler tarafından sadece ve sadece "O"nun rızasına matuf olarak yaşanır. Zaten kulluk adına bütün niyetler de buna şamildir. Bir müslüman, hangi ibadet ve taat olursa olsun, niyetine "Allah rızası için"le başlar. Dolayısıyla, hiçbir müslüman dinini ticarete alet eden olamaz. Sebebi de karşılığında bir ecrin olmamasıdır. Ecr'i bıraktık, günah kazanılacağı da aşikardır.
Televizyonlarda proğram yapan bir sürü hocaefendiler vardır. Bunların içersinde "hakk"ı konuşanlar olduğu gibi, "hakk"ı "batıl" gibi gösterenler de vardır. Ya da tamamen Din adına batıl'ı ifade etmektedirler.
Tabiki söylediklerimizi de aslında somutlaştırmak gerek, ki "Acaba cidden dini ticareti haline getirenler var mı?" sorusu üzerinde bizler de somut bir şeyler yazalım diye düşünüyorum.
Hayırlısı diyeyim.
 
Üst Alt