Dinim aşktır benim senin yüzünü gördüm göreli
Aşk ile yatıp aşk ile kalkıyorum bugünlerde “dinim aşktır benim
senin yüzünü gördüm göreli” demiş ya Mevlana işte o satırlarla başladım yıllar önce okumaya ve hala okuyorum ama bir damla bile olamadan koca okyanusta…
Aşk için hayal diyorlar…varsın desinler Hayal değil midir bizi ayakta tutan?
Aşk için sessizlik diyorlar…çünkü diyenler 29 harfin yetmediğini biliyorlar Aklıma düşüyor okuduğum satırlar: Bir bavul dolusu cümle var defterimde Yara bandı tutmayacak kadar derin tümcelerim Sen yollarına yirmi dokuz harfle acı döşeyen birine; "Yara" değilde, "Yâr" diyebilir misin?
Aşk duygudur diyorlar…ne güzel duygudur hem de, kadife tenin dokunması yanağına daha dün karnındayken, en güzel aşk en güzel duygu ve asla eksilmeyecek
Aşk kokudur aslında…Hani yatağı toplarken bir türlü katlayamadığın pijamalardan aldığın kokudur Kirli diye yıkaman gerekirken yapıştırırsın burnuna, kopamazsın… Güllere dokunuyorum, en çok da hani derler ya "yâr en çok gül kokar" Kim bilir belki sen kokarsın Dikenleri batıyor, sana kanamadan, kanıyorum Ben yar’dan yar’a almak için çıkıyorum yola
Aşk sestir beklide…nerde olursan ol, ne durumda olursan ol duyunca dünyanın durduğu ve yüreğinin koştuğu andır…
Aşk susmaktır belki de en çok…Lâl olur dilim bilmem neden görsem seni / görmesem kalmaz kararım, dinmez efkarım benim …
Aşk kıskanmak mıdır acaba?
Kimselere anlatamadım / Kendime bile … / Ola ki ağzımdan kaçırır / bir daha tutamam seni …
Aşk inkarsa eğer… "Kim demiş masallarda yaşadığımı? Geceleri gökyüzünden yıldız topladığımı kim görmüş?
rüzgarla yarıştığımı kim
görmüş
yağmurda gül
s/açtığımı
aşka
kandığımı
yandığımı
bir aşkın
alevinde
gören var
mı?
ben görmedim!" (Göçebe zamanlar)
Aşk bazen de çaresizliktir: Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması
Ne kötüdür an kadar yakın, bir asır kadar uzak olması
Ve bilir misin?
Ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması…
"Ben" deyip susması "Sen" deyip ağlamaklı kalması
Aşk yitip gitmektir… Aklımla kalbimin, hâlimle sözümün,
teslimiyetimle vehmimin arasında
kaldım ben
Aklımı gösteren ismimle,
aşkımı gösteren ateş arasına
düştüm,
o uçurumda yittim ben
Aynı anda iki şey olunamadığı için
aşkın
saltanatında,
o uçurumda yittim ben…
Özlemdir…Ümittir Aşk… Uzaklarda bir yerlerde, bir özlediğin varsa buruk bir mutluluk yaşarsın kimselerin bilmediği zamanlarda Her aklına geldiğinde yada aklından hiç
çıkmayışında gülümsersin Yarım ve hüzünlü bir gülümsemenin sıcaklığı yayılır
yüzünün kıvrımlarına“Özlediğim…! ” diye haykırırsın rüzgarlara verip sesini
Duyar da belki yüzünü sana çevirir diye
……AŞK diyorum…başka da bir şey diyemiyorum…
Nazan pamir..
Aşk ile yatıp aşk ile kalkıyorum bugünlerde “dinim aşktır benim
senin yüzünü gördüm göreli” demiş ya Mevlana işte o satırlarla başladım yıllar önce okumaya ve hala okuyorum ama bir damla bile olamadan koca okyanusta…
Aşk için hayal diyorlar…varsın desinler Hayal değil midir bizi ayakta tutan?
Aşk için sessizlik diyorlar…çünkü diyenler 29 harfin yetmediğini biliyorlar Aklıma düşüyor okuduğum satırlar: Bir bavul dolusu cümle var defterimde Yara bandı tutmayacak kadar derin tümcelerim Sen yollarına yirmi dokuz harfle acı döşeyen birine; "Yara" değilde, "Yâr" diyebilir misin?
Aşk duygudur diyorlar…ne güzel duygudur hem de, kadife tenin dokunması yanağına daha dün karnındayken, en güzel aşk en güzel duygu ve asla eksilmeyecek
Aşk kokudur aslında…Hani yatağı toplarken bir türlü katlayamadığın pijamalardan aldığın kokudur Kirli diye yıkaman gerekirken yapıştırırsın burnuna, kopamazsın… Güllere dokunuyorum, en çok da hani derler ya "yâr en çok gül kokar" Kim bilir belki sen kokarsın Dikenleri batıyor, sana kanamadan, kanıyorum Ben yar’dan yar’a almak için çıkıyorum yola
Aşk sestir beklide…nerde olursan ol, ne durumda olursan ol duyunca dünyanın durduğu ve yüreğinin koştuğu andır…
Aşk susmaktır belki de en çok…Lâl olur dilim bilmem neden görsem seni / görmesem kalmaz kararım, dinmez efkarım benim …
Aşk kıskanmak mıdır acaba?
Kimselere anlatamadım / Kendime bile … / Ola ki ağzımdan kaçırır / bir daha tutamam seni …
Aşk inkarsa eğer… "Kim demiş masallarda yaşadığımı? Geceleri gökyüzünden yıldız topladığımı kim görmüş?
rüzgarla yarıştığımı kim
görmüş
yağmurda gül
s/açtığımı
aşka
kandığımı
yandığımı
bir aşkın
alevinde
gören var
mı?
ben görmedim!" (Göçebe zamanlar)
Aşk bazen de çaresizliktir: Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması
Ne kötüdür an kadar yakın, bir asır kadar uzak olması
Ve bilir misin?
Ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması…
"Ben" deyip susması "Sen" deyip ağlamaklı kalması
Aşk yitip gitmektir… Aklımla kalbimin, hâlimle sözümün,
teslimiyetimle vehmimin arasında
kaldım ben
Aklımı gösteren ismimle,
aşkımı gösteren ateş arasına
düştüm,
o uçurumda yittim ben
Aynı anda iki şey olunamadığı için
aşkın
saltanatında,
o uçurumda yittim ben…
Özlemdir…Ümittir Aşk… Uzaklarda bir yerlerde, bir özlediğin varsa buruk bir mutluluk yaşarsın kimselerin bilmediği zamanlarda Her aklına geldiğinde yada aklından hiç
çıkmayışında gülümsersin Yarım ve hüzünlü bir gülümsemenin sıcaklığı yayılır
yüzünün kıvrımlarına“Özlediğim…! ” diye haykırırsın rüzgarlara verip sesini
Duyar da belki yüzünü sana çevirir diye
……AŞK diyorum…başka da bir şey diyemiyorum…
Nazan pamir..