Selamün Aleyküm takva sahibi yakın bir arkadaşım var ve Onun iki yetişkin oğlu var. Ve 28 yaşında olanda genetik,irsi Epilepsi hastalığı var..
Bu tip epilepsilerde ömür boyu ve düzenli ilaç kullanmak gerekir..
ikinci oğlu Pek güzel maşallah 26 yaşında bu sene İnşallah Doktor çıkacak...
Neyse İki ay önce Bu takva sahibi yakın arkadaşım aramış "Biraz konuşabilirmiyiz demişti"
-hayhay memnuniyetle
-Küçük oğlum abdullah iyi, temiz,helal süt emmiş ,tahsilli dürüst güvenilir ,tessetürlü bir kız bulmuş Evlenmek İstiyor!!
-ahh hayırlı olsun çok sevindim..
-ama ben senin gibi sevinmedim Çünkü Kız Diabetik şeker hastası ,benim oğluma yük olur!!
ömür boyu ve düzenli olarak insülin iğnesi her gün yapılmalı !!Ahhh benim oğlum bunu kaldiramaz hem başka kız mı yok!!deyince
-birden korktum ve irkildim sözlerine dikkat et Sen O Diabetik şeker hastası olan Kız ile değil Allah cc. ile imtihan ediliyorsun..
Diabetik şeker hastalıği Allah-tan değil mi..Bak senin oğlun Muhammed de genetik,irsi Epilepsi hastalığı var..şimdi onda bu hastalik var diye hiç kimse de
onun ile evlenmese ne hissedersin..Canın Yanmaz mı Hiç ?
-Korkarim ki Allah cc. oğluna Diabetik şeker hastası olmiyan, bir Kız verir ama hayattini Cehenneme çevirir de bu Kızı hatirlar pişman olursun..
merak etme Rabbim her kalbi sevecek çifter çifter, erkekli dişili kalpler yaratmıştır!onu da sevecek, kabul edecek kalp vardir...
kendine gel kendine ve kendini bir An o Diabetik şeker hastası olan Kızın yerine koy!!ve adaletli ol!!Nefsin seni yanıltmasın..
Herkes kendi yaratılışına (mizaç ve karakterine) göre hareket eder. Rabbiniz kimin en doğru yolda olduğunu daha iyi bilir. ”İSR suresi, 84. ayeti
öyle ise Sen de Sana yakışır bir şekilde hareket et!!
Sana verilen değere yakışır şekilde hareket etmeyi öğrendiğinde doğru yolda olduğunu da bil !Ey insan–ı kâmil.
İnsanoğlu yaşadığı hadiselere genellikle kendi durduğu noktadan olaylara bakar,bilirsiniz ;eşya ve olayin hangi tarafindan bakarsaniz farklı görülür ve o neden ile kendi konumunu haklı görür...
Çok az insan vardır ki kendisini karşısındakinin yerine koyabilsin ve onun bakış açısından bakarak, onun haklı olduğu noktaları itiraf ederek onun haklarını da aynı derecede savunabilsin. Bu şekilde davranabilen insan herhalde nefsin en zor yenilen huyunu yenebilmiş insanıdır. Çünkü nefis kendini haklı görmekten kolay kolay vazgeçmez.
Arkadaşım oğluna kabul ettiğini söyledi ..artık “Mevlam görelim neyler, Neylerse güzel eyler.” ... ve aradan iki ay geçti.
aynı arkadaşım dün yine aradi sevinçten zor konuşuyordu..
-oğlum Muhammed çok iyi bir aile kızı ile nişanlandı!! kız İlahiyat Fakültesi mezunu sevincten bir Anne olarak ağlıyordu..
-ben de çok sevindim.
"men dakka dukka" "İlahi adalet" er geç yerini buluyor...İnsan Ne Yaparsa Kendine Yapar Kıssadan Hisse!Bu Sırlı olaydan hissenizi alırsınız inşallah.