Selamun Aleykum dun aksam;depresyona girdim çıkamıyorum!diyerek tedavi goren bir genc arkadasimin ziyarettine gitmistim..
bana sunlari soyledi
'"Sen hakli idin deprasyona girmek cok kolay 1,2 saniyede girebilirsin ama cikmasi cok zor cikmak icin aylar gerekebilir!!
Bak su belali deprasyondan cikayim aynen senin dedigin gibi herseyi kafama takmiyacagim...
bir sey olmuyorsa olmuyor nasip ,kismet degil diyerek kaderim ile savaşmiyacagim,Kadere artik taş atmiyacagim..
Hakkimda Hayirlisi deyip basima gelenlere RAZI olup sabir ve Dua ile aklimi,imanimi, sinirlerimi koruyacagim"
Silkelen ve kendine gel be kardesim! Yediğin önünde yemediğin ardında Allahina şukr et!!
Allah başka dert vermesin neler var dünyada minicik yavrular bile savaşını verirken sen anlamsız yere depresyona girdim çıkamıyorum dıyorsun ...
Dünya imtihanı gereği Allah (c.c.) bazı kullarını maddi ve manevi çeşitli sıkıntılara uğratır.
O’ndan gelen her bela ve musibet aslında büyük bir ikramdır. Güzel sabır gösterirsek günahlarımıza kefarettir.
Güzel sabır (sabr-ı cemil), ilgili sıkıntıdan dolayı kimseye dert yanmamakla, sıkıntıyı Allah’tan (c.c.) bilip haline şükretmekle gerçekleşir.
Her sıkıntıdan sonra bir kolaylığın olduğu bir doğa yasasıdır, yani bir sünnetullahtır.
Tıpkı her yokuştan sonra bir inişin olması gibi.dogum sancilarindan sonra rahmet bebeginin olmasi gibi..
Bu durum her işte de böyledir. İnsan bir işte önce büyük sıkıntı yaşar, bunalır, türlü sorunlarla boğuşur, bir gün gelir işin tadını almaya, meyvesini yemeye başlar.
Zor iş artık kolaylaşır. Sıradan bir iş haline gelir.
Yüce Allah (c.c.) belki de insanların bu ilahi kuralı anlamakta şaşkınlık yaşayacağını bildiği için tekit maksadıyla şu ayetlerle iki kere yinelemiştir:
“Demek ki, güçlükle beraber kolaylık vardır. Evet, güçlükle beraber kolaylık vardır (İnşirâh suresi, ayet 5, 6).”
İnşirah suresi ruhsal sıkıntı ve darlık anlarında okunduğunda kalbe bir genişlik ve huzur verir. Ruhsal sıkıntıyı ve darlığı atmamızı sağlar.
Sabreden insan her güçlükten sonra bu kolaylığı elbette görecektir. Çünkü Allah (c.c.) ilahi kanunları şaşmaz ölçülerle koyar.
Demek ki El-Kâbid (sıkan, daraltan) güzel ismi, güzel sabır (sabr-ı cemil) göstermek suretiyle El-Bâsit (genişlik ve ferahlık veren) güzel ismine ulaşmada bir vesiledir.
Özellikle bazı zikirler ruhsal sıkıntıları üzerimizden atmamıza büyük yararlar sağlar:
Bunlar içerisinde ‘La havle vela kuvvete illa billahil Aliyyül Azim (Yüce ve büyük Allahtan başka güç ve kudret sahibi yoktur.)’ zikrinin çok büyük sırları vardır.
Peygamberimiz (s.a.s) bu zikrin 99 derde deva olduğunu söylemiştir..
Allah cc. Yar ve Yardimcimiz olsun..