Denizlideki fakülteler

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,872
Tepkime puanı
37
Fakülteler
Fakültemizin baslangicini olusturan Denizli Kiz Ögretmen Okulu 1957’lerde kurulmustur. Daha sonra Denizli Egitim Yüksekokulu’na dönüstürülen okul, 2547 sayili Yüksekögretim Kanunu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Egitim Fakültesi’ne baglanmistir.Bünyesinde İlköğretim,Türkçe,Güzel Sanatlar,Eğitim Bilimleri,Beden Eğitimi ve Spor,Bilgisayar ve Öğr. Teknolojileri bölümlerini bulundurmaktadır.
Ulasım Garaj’dan: Garajdan II. Ticari yola yürüyünüz.’ Pamukkale Üniversitesi’ dolmuslarina bininiz. Dolmus kampüse kadar gelmektedir.
Gar’dan: Tren Gar’indan II. Ticari yola yürüyünüz.’ Pamukkale Üniversitesi’ dolmuslarina bininiz. Dolmus kampüse kadar gelmektedir.
Telefonlar:258.212 55 55
Fax:258.212 55 24


Fen Edebiyat Fakültesi:

Tarih,Türk Dili Edebiyatı,Arkeoloji,Sanat Tarihi,Batı Dilleri ve Edebiyatları,Coğrafya,Felsefe,Psikoloji, Sosyoloji,Fizik,Kimya,Biyoloji,Matematik bölümleriyle eğitim ve öğretim vermektedir.
Telefonlar :258.213 40 30


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:

Üniversitemizin 03.07.1992 tarih ve 3837 sayili kurulus yasasinda öngörülen teskilat yapisinda yer alan Fakültemiz 26.02.1993 tarihinde Isletme ve 21.03.1994 tarihinde de Iktisat Bölümlerinin açilmasiyla egitim ögretime baslamistir. 1994-1995 egitim ögretim yilinda Isletme ikinci ögretim programi, 1997-1998 egitim ögretim yilinda da Iktisat Ikinci ögretim programi,

2000- 2001 Egitim Ögretim yilinda Kamu Yönetimi programi açilmasiyla ögrenci sayimiz yaklasik 1000’e çikmistir. Bu dönemde Fakültemizden 2000-2001 Egitim Ögretim yilinda 124 ögrenci mezun olmustur. 2001-2002 Egitim ögretim yilinda Kamu Yönetimi Ikinci Ögretim ve Maliye Bölümü Normal ögretim programlarina da 50’ser ögrenci alinacaktir. Egitim Ögretim faaliyetlerine 48 ögrenci, 1 yardimci doçent ve 13 arastirma görevlisi ile baslayan Fakültemiz akademik kadrosu 2001 yili itibariyla 5 profesör, 2 doçent, 8 yardimci doçent, 8 ögretim görevlisi ve 56 arastirma görevlisi olmak üzere toplam 79 ögretim elemanina yükselmistir.

Fakültemizin 4 bölümünde de Yüksek Lisans programi yürütülmektedir. ADIM projesi kapsaminda Isletme Bölümü ortak doktora programinda yer alacaktir.Fakültemizde akademik ve bilimsel faaliyetlerin yogun olarak yapildigi, ayni zamanda Üniversitemizin bilimsel faaliyetlerinde de kullanilan, yaklasik 200 kisilik kapasiteli, data projeksiyon donanimli ve Internet baglantili konferans salonu bulunmaktadir. 2000-2001 Egitim Ögretim yilinda bu salonda akademik personele ve ögrencilere yönelik olarak 1 Panel, 10 Konferans, 6 Seminer ve 4 Dinleti gerçeklestirilmistir. Bilgisayar laboratuarimiz 20 adet Pentium III özellikli bilgisayar kapasitelidir ve ögrencilerimize uygulamali olarak bilgisayar ve muhasebe dersleri verilmektedir.
İşletme,Maliye,Kamu Yönetimi,Uluslararası İlişkiler,İktisat,Çalısma Ekonomisi vr Endüstri İlişkileri,Ekonometri bölümleriyle eğitim vermektedir.
Telefonlar :258.213 40 30


Mühendislik Fakültesi:

Mühendislik Fakültesi 1976-1977 yilinda Denizli Mimarlik ve Mühendislik Akademisi olarak, Milli Egitim Bakanligi Halk Egitim Müdürlügü binasinin bir bölümünde egitim ögretime Makine ve Insaat Mühendisligi Bölümleriyle baslamistir. 1979 yilinda Çamlik mevkiinde bulunan Özel Çamlik Koleji’nin bina ve müstemilatlariyla birlikte alinarak bu binaya tasinmis ve egitim ögretimine devam etmistir.1982 yilinda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kurulmasiyla Denizli Mimarlik ve Mühendislik Akademisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi olarak egitim ögretim faaliyetlerine devam etmistir. DEÜ Denizli Mühendislik Fakültesi binalarinin yetersiz olmasindan dolayi Mühendislik Fakültesi için Kinikli Mevkiinde yaklasik 1000 dönümlük bir arazi kamulastirilmistir. Bu arazi üzerine yapilan binaya 1990 yilinda Insaat Mühendisligi Bölümü tasinmistir. DEÜ Denizli Mühendislik Fakültesi 1990 yilindan itibaren Çamlik Kampüsünde Dekanlik, Makina Mühendisligi Bölümü, Kinikli Kampüsünde Insaat Mühendisligi Bölümü egitim ögretim hizmetlerine 1992 yilinda Pamukkale Üniversitesi’nin kurulusuna kadar devam etmistir.

DEÜ Denizlik Mühendislik Fakültesi 1992 yilinda Pamukkale Üniversitesi’nin kurulmasi ile Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ismi ile egitim ögretim faaliyetlerine devam etmistir. Kurulusundan beri iki bölüm ile (Makine-Insaat) egitim ögretim faaliyetini sürdüren Fakülte, 1994-1995 egitim ögretim yilinda Jeoloji Mühendisligi, 1995-1996 egitim ögretim yilinda da Gida, Elektrik-Elektronik ve Tekstil Mühendisligi bölümlerine ögrenci alarak egitim ögretim hizmeti vermeye devam etmistir. Ayrica Mühendislik Fakültesinin egitim yapan alti bölümden dört (Makine, Insaat, Elektrik-Elektronik ve Gida Mühendisligi) bölümde ikinci ögretimde yapilmaktadir.Pamukkale Üniversitesinin kurulusu ile birlikte Mühendislik Fakültesinde yeni bölümlerin açilmasi ve ögretim üyesi sayisinin artmasina bagli olarak ile egitim ögretim hizmetlerinde büyük gelismeler kaydedilmistir. Ayrica bölümlerin laboratuar imkanlari artirilarak egitim ögretim hizmetine sunulmustur. Mühendislik Fakültesi bulundugu bölgenin teknik eleman ihtiyacini da gözönüne alarak ihtiyaç duyulan bölümleri açmis ve ögrenci almis, ilerde ögrenci alacagi bölümlerin alt yapisini hazirlamak için 1994 yilindan itibaren çalismalara baslamistir.

Mühendislik Fakültesi Üniversite-Sanayi isbirligine inanan bu konuda büyük gayretler sarfeden ögretim üye ve elemanlarina sahiptir. Denizli, sayisi her geçen gün artan sanayi ve ticaret kuruluslari ile yaklasik bir milyar dolarlik ihracati, devlete verilen vergide sahip oldugu dördüncülük sirasiyla, ekonomik alanda Türkiye’nin en canli, en dinamik ve en hizli gelisen illerin basinda gelmektedir. Bu sebeple egitim ögretim kurumlarina büyük görevler düsmektedir. PAÜ., Mühendislik Fakültesi de yörenin ihtiyaçlarini karsilayabilecek biçimde egitim ögretimine devam etmekte, mezun ettigi mühendislerle özellikle Türkiye’nin parlayan yildizi Denizli sanayisine büyük bilgi akisi saglamaya devam etmektedir.

İnşaat Mühendisliği,Makine Mühendisliği,Enüdstri Mühendisliği,Kimya Mühendisliği,Elektrik-Elektronik Mühendisliği,Bilgisayar Mühendisliği,Teknoloji Mühendisliği,Jeofizik Mühendisliği,Çevre Mühendisliği,Tekstil Mühendisliği,Gıda Mühendisliği,Rezerv bölümleri ile gerekli insan gücünü yetiştirmektedir.
Telefonlar :258.212 55 32
Fax :258.212 55 32


Teknik Eğitim Fakültesi:


Fakültemiz Pamukkale Üniversitesi bünyesinde 03.07.1992 Tarihinde 38375 Sayili Kanunla kurulmustur.Fakültemiz Mühendislik Fakültesine ait Üniversite Kampüsündeki binada Idari Birimleri ile faliyetlerini sürdürmektedir. Mühendislik Fakültesi dersliklerinden yararlanilmaktadir.
Fakültemizde halen faliyette bulunan Makine Egitimi Bölümü ile Bilgisayar Egitimi Bölümü olmak üzere iki bölümü Egitim ve Ögretime devam etmektedir.Makine Egitimi Bölümü Otomotiv Egitimi Ögretmenligi 1.sinif 31, 2. sinif 32, Elektronik ve Bilgisayar Egitimi Bölümü Elektronik Ögretmenligi 1. sinif 31, 2.sinif 30, olmak üzere 124 ögrencimiz bulunmaktadir.
Makine Eğitimi Bölümü,Elektrik Eğitimi,Eloktronik ve Bilgisayar Eğitimi,Yapı Eğitimi,Tekstil Eğitimi,Matbaa Eğitimi,Metal Eğitimi,Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi bölümleriyle eğitim vermektedir.
Telefonlar:258.213 75 74
Fax:258.211 00 98


Tıp Fakültesi:

Tip Fakültesi 1987 yilinda Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bagli olarak Izmir’de egitimini sürdüren ’Denizli Tip Fakültesi’ olarak kurulmus, 1992 yiilinda Pamukkale Üniversi’nin kurulmasiyla, bu üniversiteye bagli olarak egitim ve ögretimini Izmir’de vermeye devam etmistir. 1996-1997 ögretim yilindan itibaren 4,5 ve 6. siniflar Denizli’de ögretime baslamistir. 1999-2000 yilindan itibaren tüm siniflar Denizli’de egitim ve ögretim görmektedir. Tip Fakültesi egitim ve ögretimini 1) Egitim-Uygulama ve Arastirma Hastanesi ve 2)Morfoloji Binasinda sürdürmektedir:Egitim-Uygulama ve Arastirma Hastanesi, Doktorlar Caddesinde aktif olarak kullanilan 110 yatak kapasiteli, 4 ameliyat mamasi olan iki binadan ibarettir. Birinci binada yatakli üniteler, Acil Servis, Anestezi ve Reanimasyon, Nörosirürji, Yogun Bakim Üniteleri, Dogumhane, Endoskopi, Ürodinami, Radyoloji, Nükleer Tip, Liyazon, Eczane, Idari Birimler, Yemekhane ve Toplanti Salonu içermektedir. Ikinci binada ise poliklinikler, Merkez Labrotuari ve Hasta Islemleri Birimi yer almaktadir.
Morfoloji Binasi Kinikli’daki Kampüs alaninda yer almaktadir. Bina, iki bloktan olusmaktadir. Egitim blogunda dekanlik ve idari hizmet birimleri, Probleme Dayali Ögrenim(PDÖ) odalari, sunum salonlari, kütüphane ve diger egitim destek alanlari, Labrotuvarlarin yer aldigi blokta Temel Tip Bilimleri egitim ve arastirma laborutuvarlari ile Patoloji Anabilim Dali yer almaktadir. Ayrica Kinikli Kampüsünde yer alan Kalp Merkezi de 2002 yilinda hizmete girmistir.

Temel Tıp Bilimleri,Dahili Tıp Bilimleri,Cerrahi Tıp Bilimleri bölümleriyle eğitim vermektedir.
Telefonlar :258.213 29 40
Fax :258.213 28 74
 
Üst Alt