Dar'ül harp'te her müslümanın kişisel görevi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Abd'ül Mehdi

Kurallara Uymadı
Üyemiz
S:A:
Darul harpte olan islam beldeleri ( İran hariç) ehli küffarın işgalinden kurtuluncaya kadar müslümanlar arasında vahdeti engelliyebilecek mezhebi ihtilaflardan kaynaklanan meselelerin konuşulması ve tartışılması büyük bir haramdır, dünyadaki cezası öldürmeye kadar gider, ahiretteki cezası ise çok çetindir, günümüzde her müslümanın yapması gereken ihtilafları konuşmak değil sözlede olsa (özleri Allah c.c. bilir) tevhidi ikrar eden müslümanların birlik ve beraberliğini sağlayıp Tevhidin yeryüzünde ikame edilmesini sağlamaktır, günümüzde İran'ın resmi siyasi startejisi bu yönden çok pozitif bir çalışma yapmakta fakat diğer kişi ve gruplardan bazıları mezhebi ihtilafları ön plana çıkarıp vahdetin oluşmamasına sebep olup ehli küffarın işlediği bütün cinayet ve tecavüzlere farkında olmadan ortak olmaktadırlar. Ben iranlı değilim irancı hiç değilim , ancak Allah c.c. İran halkına İslam devlet nimetini bahşetmişse eğer, onun haricindekiler bölük börçük bir müslüman toplumu oluşturmuşsa eğer, kendi inanç ve yaşantılarımı sorgularım hata nerede diye, Günümüzde İran islami bir devlet olarak bütün islam alemine liderlik yapabilecek konumda olduğundan ihtilafları bir kenara bırakıp İslam coğrafyası emperyalistlerin işgalinden kurtuluncaya kadar İranın Resmi siyasetine intisab etmesi bir vicdani mesele değil bir zarurettir, farz'ı Ayn'dır.
Liderliğin vasıflarından bir taneside işin ehli ve muktedir olmaktır, İslami devlet bazında muktedir olan tek devlet İran islam cumhuriyetidir, 32 yıldır velayetin parlak güneşini söndürmek isteyen yönetimleri zalim bir çok ülkelerle savaşmış ve halen savaşmaktadır, Her açıdan rüştünü ispat etmiş bir lider ülke varken salih bir yol üzerede olsa marjinal ve rüştünü ıspatlıyamamış herhangi bir grup veya cemaate bu konularda intisab etmek hayalle dünyayı feth etmekle eş anlamlıdır, eğer müslüman kişi ve gruplar Alla c.c. lin rızasını kazanmak ve esaret zilletinden kurtulmak istiyorsa mezhebi ihtilafları bir tarafa bırakıp mevcud ve muktedir olan İran devletine kayıtsız şartsız teslim olmalı ve intisab etmelidir, aksi halde iyi niyetlide olsa çalışmaları boşa gidecektir, Aczi men bir kardeş olarak sizleri uyarmak bana ve tüm müslümanlara ilahi bir vazifedir....

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Abd'ül Mehdi kardeşim paylaşımlarınız bize uygun değildir...İran falan tanımayız biz...

Elhamdülillah müslümanız sünniyiz, sünni olmayan kardeşlerimize de sonuna kadar saygılıyız... Yanlız burası mezhep veya memleket propagandası yeri değil... Lütfen Benzer yazıları tekrar etmeyin...Sizi eleştirmiyoruz, fakat böyle yazılar da forumda istemiyoruz... Anlayacağınızı umarız...

Abd'ül Mehdi

Kurallara Uymadı
Üyemiz
S.a. yazım eleştiriyede açıktır, ama eleştirmeyende en az beğen butonuna basarak tastik edebilir, bu site sakinleri bu kadar duyarsısızsa bundan sonra sadece izleyici olarak kalacağım her hangi bir konu açmayacağım...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
S.a. yazım eleştiriyede açıktır, ama eleştirmeyende en az beğen butonuna basarak tastik edebilir, bu site sakinleri bu kadar duyarsısızsa bundan sonra sadece izleyici olarak kalacağım her hangi bir konu açmayacağım...
isabet olur kardeşim, zaten bu yüzden yazınızı forumdan kaldırmadım, fakat tekrarı halinde kaldırmak zorunda kalırım... Forumda bulunan herkes gayet duyarlıdır bilginize, fakat böyle konularla işimiz yok kardeşim...selametle

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
A.s. yazılarınız eleştiriye açık olabilir, ama ben ilgimi çeken konuda beğen butonuna basarım ve diğer kardeşlerimizinde benim gibi düşündüklerini tahmin ediyorum,ki dahası iran ırak suriye vs. gibi ülkeler bizim ilgimiz alanında değil onların sorunu birleşmiş milletleri bağlar bizi değil + üyelerimizi,de duyarsızlıkla suçlamanızı men ederim, bu forumda kimse duyarsız değildir, ve konu açmayıp izleyici olarak kalmanızda isabet olur zaten böylebir konu daha açacak olursanız silerim... bilginize!!!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Darü'l-Harb

Selamun aleykum mademki kardesimiz Darü'l-Harb konusunda yazi yazmis o zaman ilk once Darü'l-Harb ne demek oldugunu bilmemiz gerekli degil mi?
Ülkemiz Darul İslammı? Yoksa....darul harp mi bu cook genis ve 4 hak mezhepde de farkli ,derin, ince bir konudur.. Allah cc. sinelerin ozunu bilendir..

bir mekanda ulkede Darü'l-Harb olmasi icin
İmamı Ebu Hanife ise bunun için 3 şartın gerçekleşmesi lazımdır demiştir.

1- Ülkede açıkça islam dışı kanunların icrası,
2- Ülkenin aralarında bir başka islam ülkesi olmaksızın harp ülkesine bitişik hale gelmesi,
3- Müslüman ve zımmilerin can ve mal güvenliğinin kalmaması.

Şu halde Türkiye için ne darulhaptir nede darulislamdır deriz. Fakat darulislam gibi amel ederiz.

malesef bazi kardeslerimin Darü'l-Harb teyiz diye cuma namazi kilinmaz diye fetva vermeleri beni ziyadesi ile uzmektedir...

Müslüman, ister dar-ı İslâm'da olsun, ister dar-ı harbte, her hal ü kârda Allah'ın emirlerini yapmak, yasaklarından da kaçmakla mükelleftir...
İbadet, insanın yaratılış gayesi, varoluş hikmetidir. ..
Hiçbir hal, onu, bu ulvî vazifeyi ifadan alıkoyamaz..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Dar’ul-Harp İslam hakimiyeti olmayan İslam’a ve İslami hayata izin verilmeyen yer demektir..

Bir yerde güven varsa, hak varsa, özgürlük varsa orada İslam hüküm sürmese de orada Cuma, bayram kılınır, İslam yaşanır, günah ve haramdan korunulur.
Müslümanca yaşamaya mani olunmuyorsa, dar’ul-harp olmaz.

Mezhebimize göre üç kişi bir araya gelince Cuma kılınır.
Türkiye bir İslam ülkesidir. İslam’ı en iyi temsil eden bir ülkedir. Her türlü ibadetin yapılabildiği yer dar’ul-harp olmaz.
Günaha girmek için bahane aranmamalıdır...

Bu tür şeylerin ardına sığınan kendini aldatmış olur...
Daha özgür yaşamak için başka ülkeye giden, orasını dar’ul-harp sayamaz...
Alinti..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Selamun aleykum

Müslüman, ister dar-ı İslâm'da olsun, ister dar-ı harbte, her hal ü kârda Allah'ın emirlerini yapmak, yasaklarından da kaçmakla mükelleftir...
İbadet, insanın yaratılış gayesi, varoluş hikmetidir. ..

Hiçbir hal, onu, bu ulvî vazifeyi ifadan alıkoyamaz..
harikaa eline yüreğine sağlık kardeşim negüzel,de açıklamışsınız allah razı olsun duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Darü'l-Harb Hakkında Bilgi

bir mekanda ulkede Darü'l-Harb olmasi icin
İmamı Ebu Hanife ise bunun için 3 şartın gerçekleşmesi lazımdır demiştir.

1- Ülkede açıkça islam dışı kanunların icrası,
2- Ülkenin aralarında bir başka islam ülkesi olmaksızın harp ülkesine bitişik hale gelmesi,
3- Müslüman ve zımmilerin can ve mal güvenliğinin kalmaması.

Allahim kafam karisti simdi bizler Firawn ulkesinde yasiyan muslimanlar..
bu 3 maddede var.. demekki biz Darü'l-Harb ulkesindeyiz..

ama ote yandan Bir yerden de güven varsa, hak varsa, özgürlük varsa o zaman
orada İslam hüküm sürmese de orada Cuma, bayram kılınır, İslam yaşanır, günah ve haramdan korunulur.
ve bizler burada dinimizi en guzel sekilde yasama hakkina da sahibiz...
islami ana okulundan tutun islami universiteye kadar okullarimiz var.. evet ozel, parali camilerimiz de oyle ama her adim basinda cami, mescid, medrese, tekke, vardir...
evet turkiyede kizlarimiz basortu ile universitede okuyamamalari cook aci ve utanc verici..
burada ise kilik, kiyafet din, inanc ozgurlugu vardir..
ama ote yandan Turkiye Cumhurriyetini yoneten basbakanin hanimi tesseturlu bir sekilde cankaya Köşkünde,

Bilindiği gibi Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Arap Birliği Genel Sekreteri
Amr Musa’yla birlikte Davos’ta katıldığı paneli, Peres’le yaşadığı gerginlik üzerine terk etti. Bu yerinde tavrı ve konuşması için Başbakan’a teşekkür ediyoruz..
ama ote yandan ...farkli icraatlari var.. Allah cc.cumlemizin Yar ve Yardimcisi olsun..
herseyin iki yuzu oldugu gibi bu darul harp meselesi de cook farkli, ince, hassas ilmi bir konu..
o yuzden her onune gelen bu konuyu konusup tartismasi bence uygun degildir buda benim sahsi gorusum..
yaniliyorsam Affet beni Affet Bizi Allahim.. cehalettimize ver.. amin..

bu konu benim ilmi, bilgi, suuur ve idrak, anlayisimi asar.. bilen kardeslerim var ise buyursunlar ama ben sadece kul oldugumu ve Kulluk gorevlerimi bilen aciz bir muhacirim.. selamet ile Hayra kalin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt