• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Cuma namazı kaç rekat?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Cuma namazı kaç rekat?
Cuma namazını 4 rekat ilk sünneti, 2 rekat farzı ve 4 rekatta son sünneti olarak kıldığımız zaman sünnetlerine uyarak kılmış oluyoruz. Aynı zamanda o günün öğle namazını da kılmış oluyoruz. Bu on rekat namazı kıldıktan sonra isteyen gidiyor. İsteyenler de kalıp 4+2 ilave namaz daha kılıyorlar. Bu namazlar 4 rekat zuhr-i ahir ve 2 rekat vaktin sünneti olarak bilinmektedir. Peygamber efendimiz döneminde olmayan bu uygulama, Osmanlı döneminde, ihtiyat olarak kılınmaya başlanmıştır. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi için Tıklayın.

Cuma namazını 4+2+4 şeklinde kıldıktan sonra, isteyenlerin ilave namazları kılabileceklerini isteyenlerin ise kılmadan çıktıklarını söylemiştik. Burada ilave namazları kılmayanlara “NEDEN KILMIYORSUN” demek yanlış olduğu gibi kılanlara da “NEDEN KILIYORSUN” demek son derece yanlıştır. Herşeyin doğrusunu bilen Rabbimizdir.
 
J

Jonturk

Kayıtsız
Misafir
Selamlar. Bu basligin altina yazmak uygun olur diye dusundum. Ben daha once hic cuma namazina gitmedim ama bundan sonra gidecegim. Size tuhaf gelebilir ama bu konuda bana bilgi verebilir misiniz? Mesela ogle ezanindan ne kadar sure once orda olmam lazim, yanimda seccade goturmem gerekli mi gibi.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Selamlar kardeşim. Vaktin nasıl müsaitse ezandan o kadar önce camide olabilirsin. Öğle ezanından 40 dk veya 30 dk önce vaaz başlar, dinlemek istersen camide olursun. En geç ezan okunurken camide olmak lazım. Seccade götürmek şart değil. Ancak gittiğin caminin durumuna göre geç vakte kalırsan dışarıda kalabilirsin o zaman seccade lazım olabilir. Ama erken gidersen camiye zaten içeri girersin seccade gerekmez.
 
Üst Alt