çocukluğum....

insanFakiri

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Doya doya yaşadığım bir çocukluk bırakmadım; bu güne gelirken arkamda, ayrıca geçmişte geçmiyor içinde yaşanmamışlıklar kalınca.
Ve her ne kadar gelecek gelse de, bir türlü ait olamıyorsun bu güne! hep bir şeyler kalıyor içinde, öksüz bir çocuk getiriyorsun bugüne gelirken; için de!

Bu yüzdendir belki de; içimdeki çocuk sevgisi, benimde içimde bir çocuk var; demiştimya dünden getirdiğim bugüne!
Do...kunsan ağlayacak, hani ana kuzusu derler ya; sesini duymasa yaşayamayacak!

Sek sek oynamak isterdim mesela; her ne kadar kız oyunu olsa da!
Kızlar erkeklerden daha zayıf bilinirya, işte siz inanmayın buna!
Kızlar erkeklerden daha güçlüdür ve sek sekle, zaten alışmışlardı onlar; tek ayak üstünde kazanmaya!

Eğer sulu göz olmalarıysa kafanıza takılıp; sizi güçsüz olduklarına inandıran, o çabucak dökülüveren gözyaşları da anne olmasalar da, içlerindeki annelik duygusundan!
Dalya oynamak isterdim mesela; ne yıkılmışsa içimde,bende,etrafımda; bıkmadan usanmadan tekrar tekrar yapmak için hayatımda!
Belki bugün pes etmiş olmazdım, yıkılıp gidenleri seyrederken gözyaşlarıyla!

Ve hatırlıyorum kızlar çok dalya oynadılar benim çocukluğumda.
O yüzdendir, kırılanı döküleni, toparlayıp size yaşanır bir hayat sunmaları da!
Oyuncaklarım olmalıydı renk renk çeşit çeşit!
Hayatın bin bir rengi olduğunu onlar öğretebilirlerdi ve paletim de bin bir rengi bulundurmayı öğrenebilirdim belki!
Evet şimdi de biliyorum maviyi,kahverengiyi ya da pembeyi ama büyüklüğün getirisi fesatın rengi siyahı yenemiyor hiç birisi!
Ama bakın kadınlara, daha çocukluklarında hayatlarına sokuyorlar, tokalarında pembeyi!

Gelinliklerinde beyazı, kuşaklarında kırmızıyı!
Tüm renkleriyle yaşıyorlar hayatı!
Ve bu yüzdendir renklendirmeleri hayatınızı!
Resimler yapmalıydım doya doya, bir güneş olmalıydı dağın arkasında; hemen! hemen önünde şişmancık beyaz bulutlarla, sonra! akan suyun içinde; yüzen balıklarla!

Belki de o resmin hatırına, güzel kalırdı hayat aklımda!
Ve sek sek oynasaydım mesela, her ne kadar kız oyunu olsa da!
Alışırdım bende belki tek ayak üstünde kazanmaya!
Dün çok sevdiğini söyleyen bugün yalanlarıyla gitmiş olsa da!
Körebe oynamış olsaydım keşke!

Ayakta kalırdım kadınlar gibi belki bende!
Ve çocukluğumu yaşayabilseydim, dalya oynama şansım olsaydı keşke!
Hayatımı baştan toparlayabilirdim, yıkılmış olsa bile gene de!
(alıntı:cihad kök)

Üst Alt