- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
Lolipop Kurabiye
Malzemeler
2 su bardağı un
200 gr tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı Pudra Şekeri
2 su bardağı nişasta
2 adet yumurta
1 paket Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı limon
4 çorba kaşığı Kakao
Hazırlanışı
İyice yumuşamış tereyağına; pudra şekeri, nişasta, un, kabartma tozu, vanilin sırası ile elenerek eklenir.. Limon aroması yumurtalar ve sıvıyağda eklenip uzun bir süre yoğrulur.. Ne kadar uzun yoğurursanız o kadar kıvamlı olacaktır.. Yoğrulma işlemi sonlandıktan sonra hamurumuz ikiye ayrılıp bir yarısına kakao ile artı 2 kaşık sıvıyağ eklenip tekrar yoğrulur. Oluşturulan hamurlardan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp bir kakaolu bir sade top yanyana konur tam altına bir sade bir kakaolu konur.Birbirine yapıştırılan bu topçuklar yavaşça rulo haline getirilr.. Kurşun kalem kalınlığına geldiğinde yavaşça simit gibi gerisine büzülür.Oluşan hamurumuz yavaşça içine doğru kıvrılıp lolipop şekli alır. Herbirine birer kürdan veya çöpşiş batılırılıp yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilip ılınınca servis edilir..
Afiyet olsun
Alıntı..
Malzemeler
2 su bardağı un
200 gr tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı Pudra Şekeri
2 su bardağı nişasta
2 adet yumurta
1 paket Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı limon
4 çorba kaşığı Kakao
Hazırlanışı
İyice yumuşamış tereyağına; pudra şekeri, nişasta, un, kabartma tozu, vanilin sırası ile elenerek eklenir.. Limon aroması yumurtalar ve sıvıyağda eklenip uzun bir süre yoğrulur.. Ne kadar uzun yoğurursanız o kadar kıvamlı olacaktır.. Yoğrulma işlemi sonlandıktan sonra hamurumuz ikiye ayrılıp bir yarısına kakao ile artı 2 kaşık sıvıyağ eklenip tekrar yoğrulur. Oluşturulan hamurlardan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp bir kakaolu bir sade top yanyana konur tam altına bir sade bir kakaolu konur.Birbirine yapıştırılan bu topçuklar yavaşça rulo haline getirilr.. Kurşun kalem kalınlığına geldiğinde yavaşça simit gibi gerisine büzülür.Oluşan hamurumuz yavaşça içine doğru kıvrılıp lolipop şekli alır. Herbirine birer kürdan veya çöpşiş batılırılıp yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilip ılınınca servis edilir..
Afiyet olsun
Alıntı..