- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25

Malzemeler
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı kakao
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
150 gram margarin
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Bir buçuk su bardağı ceviz
80 gram çikolata
Yarım kg çilek
1 su bardağı tozşeker
Yapılışı
YUMURTALARI, kakao ve pudraşekerini iyice çırpın. Erittiğiniz margarini, sütü ve vanilyayı ilave ederek
çırpmaya devam edin. Bu karışımdan bir bardak alarak sonra kullanılmak üzere bir kenara ayırın. Kalan
karışıma kabartma tozunu, unu, cevizi, küçük şekilde kırdığınız çikolatayı ekleyerek karıştırın. 25 cm'lik kare kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 55 dakika pişirin. Keki fırından çıkardığınızda, kenara ayırdığınız karışımı üzerine döküp soğumaya bırakın. Bu arada çilekleri püre haline getirin. Şekerle bir taşım kaynatarak soğutun. Keki, çilekli sosla, arzuya göre çilekli dondurmayla servis yapın.
Füsun Gömeli