Çıkmazdayım paramparçayım

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm herkeze hayırlı Ramazanlar,

Tam olarak nasıl başlıyacağımı bilemiyorum.
17 senelik evliyim ve 2 oğlum var. Çok çok mutlu bir evliliğimiz var daha doğrusu ben öyle zannediyormuşum. Eşime sonsuz güveniyordum ve onu o kadar çok seviyorum ki..... hala çok seviyorum.

3 gün önce gece sahur beklerken eşim yattı ve ben mukabalemi okuyordum. Birden eşimden mesaj geldi. Daha doğrusu bana yanlışlıkla göndermiş !!! Beni aldattığı kişiye gönderiyormuş. Mesajda " bekle birazdan mesul olacak o zaman olur " yazıyordu.
Bu ne demek oluyor diye sordum ama bahane buldu ama saçmaladığının farkındaydı ve benim inanmadığıma.
Içeri geçtim ve bu kuşku beni yedi bitirdi. Araştırmaya başladım ....
Mail kutusuna yöneldim ... bi otelin oda numarası ve kayıt işlemlerini gördüm. 2 gün öncesinin di. O gün eşim benden arkadaşı iftara davet ettiğini söyledi ve benden müsade istemişti. O sabah sahurdan sonra geldi eve saat 5 de. Arkadaşlar beraber sahur yapalım diye israr etmişler sözde. Telefonunu aldım ve kurcalarken resimler bölümünde yazdıkları mesajları gördüm. YIKILDIMMMMMM ....
Esimi uyandırdım ve bunlar ne böyle diye sordum. Ağlamaya başladı ve itiraf etti. YIKILDIMMM .... benden özür diledi, ağladı sızladı beni herşeyden çok sevdiğini söyledi vs vs ...
3 ay kadar filan oluyormuş otele 1 kez gitmişler ama hiçbirşey olmamış sözde. Benden asla ayrılamayacağını beni ve çocuklarımızı herşeyden çok sevdiğini filan haykırdı. Ben tabi o sırada sinir kırizleri geçirsim. Ayıldım bayıldim. Bu malesef 3 gündür devam ediyor. Birden bütün vucudum kasılıyor ve kendimden geçiyorum.
3 gündür bu böyle devam etti. Hiç birşey yemedim sırf su ve sigara. Ağlıyorum ayılıyorum bayılıyorum. O beni teselli etmeye çalışıyor herşeye yeniden eskisi gibi geri döneceğimizi filan vaad ediyor. Hep benim yanımda olacağını beni çok sevdiğini ve hiçbir zaman terk etmiyeceğini söylüyor.
Haaa bu arada... o kadın da evli ve 1 oğlu var
Bana onun yanındayken bile aşk dolu sözler yazmış göndermiş. Bende ona gönderdim. Zaten biz hep böyleydik. Sürekli birbirimizi ne kadar çok sevdiğimizi söylerdik. Bende ona şöyle bi mesaj gönderdim "hayatta başıma gelebilecek en güzel şey sensin aşkım" biz birbirimize hep aşkım diye hitab ederdik. Sonra ben teravih vakti diye başka birşey göndermedim namazda olur diye. Ama o ... başka biriyle otel odasındaymış !!!!
Yanıyorum... canım çoooook acıyor
Onu çok sevdiğim için ve çocularım için onu af etmeyi deniyorum .
Az önce tekrar Maillere bakma ihtiyacı gördüm ve baktım ... Kasım 2015 de ve Hazıran 2016 da yine otel ayarlamış.
Deli gibiyim şu an.. Paramparçayım..
Kimseyle bu konuyu konuşamam.. kimseye derdimi anlatamam bu yüzden buraya yazma ihtiyacı duydum... başka kimseden yardım istiyemem ... akşam işten gelecek ve tabiki bulduklarımı gösterecem
Ama nasıl bi karar vermem gerektiğini bilemiyorum.
Onu çoook seviyorum ve onsuz olamam gibi geliyor.... çocuklarım perişan olur yıkılırlar. Babalarına çok düskünler o da onlara. Eşimden ayrılsam kendini öldürür buna eminim.
Ama gururum ve haysiyetim çok kırıldı
Gökdelenden betona çakılmış gibi hissediyorum kendimi. Paramparçayım !
Lütfen bişeyler yazın ... ne yapabilirim..
Allahım ya ferhlık ver ya emanetini al yarabbim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam hayırlı Ramazanlar hele bir sakin olun, dünyanın sonu değil.. her İnsan beşer, kuldur şaşar.Kişinin kimi zaman şaşırmasını, yanılmasını hoş görmek gerektir...insan ne yaparsa kendine yapar o seni aşağılamadı sadece bir anlık nefsine uyarak kendine leke sürdü ..
anladığım kadar o size ailesini çocuklarını seviyor hatasının farkında o leke ile vicdanında yaşamak ona kolay mı olacak sanıyorsunuz..onu severek onu af ederek ona insanca davranarak onu daha çok utandırır sizin ne kadar büyük bir insan olduğunuzu bir daha anliyara size daha çok sever ve asla bir daha ayni hataya düşmez..
Onu seviyorsanuz Allah Rızası İçin dünya ve ahiretini kurtarmasına yardımcı olun..kızmak ,ayrılmak yuvayı bozmak kolay çünkü şeytan yardimcin oluyor...
Onu af ederek kendinizi, ailenizi çocuklarıni kurtarirsin..
Anne demek fedakar olmak demek... gururu ve haysiyet aile birlik ve beraberlikten sonra gelir.. hangisi daha önemli senin gururun mu ailen mi...sevgide ANNE olunca gurur olmaz.. Öfkeyle kalkan, zararla oturur.. gurur insani sadece yapayanlız bırakır....
Herkes bi sınavın içinde işte, Allah inanan herkese sabrını ve sıkıntısının devasını veririr inşallah.

Siz eşinize karşı saygınızı kesinlikle yitirmeyin, herşeyi olgunlukla karşılamaya çalışın ve Allah korusun boşanmayı aklınızdan bile geçirmeyin.
Eşinizle büyük tartışmalara girmeyin, eşinize kötü söz sölemeyin, sesinizi yükseltmeyin ve kadınlık görevinizi yerine en iyi şekilde göstermeye devam edin ki; değerinizi daha iyi ya anlamasını sağlayın.

İnşallah bu durum düzelecektir, sabrın sonu selamettir.
Allah yardımcınız olsun.

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Cevabınız için Allah razı olsun.
Bende onu af ederek mücadele etmeye çalışcam diye karar vermiştim. Hatta onun için Rabbime yalvardım onu Zina günahından af etsin diye
O da zaten böyle davrandım diye daha perişan oldu
Eşim pişman galiba öyle diyo ama...
Az önce de öğrendim ki gerçekten bu ilişki 3 ay filan deyilmiş geçen seneden beri sürüyormuş ????

Korkuyorum .... daha başka bişeyler çįkacak diye çok korkuyorum
O kadında bunun cezasını çeksin istiyorum. Onun eşininde bilmeye hakkı var. Garibim arkasından neler döndüğünün farkında deyil. Facebook sayfasını buldum kocasının. Camiden çıkmayan biri.
Eşim 40 yaşında o 26 yaşında. Aklım almıyor
Bir Anne nasıl yapabilir böyle bişeyi.
Ikiside evli olduklarını ve çocuklarının olduklarını bile bile. Eşim birde onun oğlunun sünnet düğününe gitmiş

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bende yuvamı yıkmak yavrularıma bunu yapmak istemiyorum ama..
Eşimi hala deliler gibi seviyorum ama ona galiba artık güvenemem inanamam...

Düzelirmi bu durum acaba ... onun her yüzüne baktığımda hatirlamalarım geçermi...
Caním çok yanıyor çooook.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
merak etmeyin bunlarda geçer eşinizde Kırk Yaş sendromu var..sakin ve sabırlı olun kendinize, kalbinize, aile saadetinize eşinize biraz zaman verin..İki yanlış bir doğru etmez... sabırlı olun....

Bir hata ,bir yanlış neden bütün doğruları ,iyilikleri, sevgiyi yok eder....?
tek bir hata tüm mutlu anıları ,aileyi yok etmeye değer mi...?
Her İnsan beşer, kuldur şaşabilir......

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Onun eşininde bilmeye hakkı var ama sen söylersen ve yuvasını bozarsan onun oğlunun vebalini de yüklenirsin mazlum ol ,Mağdur ol ama zulm eden olma....Allah, mazlumun yanında ...kendinize gelin....

Affetmek, kişinin kendini özgür kılmasıdır. Eğer zaten ağır olan hayat yükünü bir de kırgınlıklarla doldurursa insan yaşamak, yaşamaya devam etmek daha da zorlaşıyor hatta imkansız hale geliyor..

affedebilmek; Kimse size mucizevi bir biçimde yardım etmeyecek, kendi kendine yardım etmesi gereken yine sizsiniz…Affetmek insanı yücelltir.. insan daima affedici olmalı..
EL-ĞAFFAR olan Rabbimiz “Mağfireti bağışlaması pek çok olan.”

“Kullarının günahlarını affetmekle örten Rabbimiz var ise biz nasıl affetmeyelimki?
Affetmek insanin ruhunu hafifletir..

Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin bir hadisi şerifinde
Hz Musa ; Ya Rabbi, Senin indinde en aziz kimdir ? diye sual eder...
Allahu Teala da, İntikam almaya gücü yeterken affedendir diye buyurur .

Kırgınlıklarda ancak zaman ile geçer..

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/31938-kirik-kalp-ne-kadar-surede-iyilesir.html

Fakr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim öncelikle senin için Allahtan sabır ve selamet diliyorum. Çok zor bir durum gerçekten kolay bir imtihan değil.

Şu ayetleri iyi anlamaya çalış öncelikle tavsiyem budur.

“Hâlbuki sizi de yaptıklarınızı da Allâh yaratmıştır!” (37.Sâffât: 96)

Muhakkak ki biz her şeyi kaderiyle yarattık! (54.Kamer: 49)

“Kesinkes ben, Rabbim ve Rabbiniz olan Allâh’a tevekkül ettim... Hareket eden hiçbir canlı yoktur ki onun ‘Bi’nasiyesinde tutmuş olmasın... Muhakkak ki benim Rabbim sırat-ı müstakim üzeredir.” (11.Hûd: 56)

De ki: “Herkes yaratılış programı doğrultusunda fiiller ortaya koyar! İşte bu yüzden Rabbiniz yol itibarıyla kimin hakikat yolunda olduğunu en iyi bilendir!” (17.İsra': 84)

Arzda (bedeninizde - dış dünyanızda) ve nefslerinizde (iç dünyanızda) size isâbet eden hiçbir musîbet yoktur ki, bizim onu yaratmamızdan önce, bir kitapta (ilim boyutunda oluşmuş) olmasın! Muhakkak ki bu Allâh üzerine çok kolaydır! (57.Hadiyd: 22)
(Bunu bildiriyoruz) ki elinizden kaçana üzülmeyesiniz ve size verdiği ile de sevinip şımarmayasınız! Allâh çok övünen kibirli hiçbir kimseyi sevmez (57.Hadiyd: 23)

Aşağıdaki hadislere ve kader konusundaki diğer hadislere de muhakkak bak.

Ebu Hüreyre (r.a.)’dan rivayet edilmiştir: Rasûlullâh (s.a.v.) buyurdu ki, Âdem ile Musa delil göstererek münakaşa ettiler. Musa;

− Yâ Âdem! Sen o kişisin ki, Allâh seni eliyle yaratıp, ruhundan sana ruh üfledi; ve sen, insanları ayarttın; onları cennetten çıkardın! dedi.

Âdem de dedi ki;

− Sen de Allâh’ın konuşmak için seçtiği Musa’sın! Gökleri ve yeri yaratmadan önce Allâh’ın bana yazdığı bir işi işledim diye beni ne hakla kınıyorsun?..

Rasûlü Ekrem; “Âdem Musa’ya delil ile gâlib geldi” buyurdu.

Tırmızî’nin lafzı şöyledir:

Ömer (r.a.) sordu:

− Yâ Rasûlullâh, ne buyurursun, yaptığımız işler yepyeni oluşmakta bir şey midir; yoksa önceden takdir edilmiş bir iş midir? diye sordu.

Rasûlullâh (s.a.v.):

−Önceden takdir edilmiş olan işlerdir, ey Hattabın oğlu!.. HERKES ÖNCEDEN TAKDİR EDİLMİŞ OLAN FİİLLERE HAZIRLANMIŞTIR... Saadet ehlinden olan, saadet için çalışır; şekavet ehlinden olan da şekavet için çalışır!.. buyurdu.

İmran b. Husayn (r.a.) şöyle dedi:

Müzeyne kabilesinden iki kişi Rasûlullâh’a gelip, dedi*ler ki:

−Yâ Rasûlullâh, ne buyurursun, insanların bugün işledikleri ve uğraştıkları şeyler önceden kendilerine takdir edilmiş ve hükmedilmiş bir şey midir, yoksa bu işler, işlendikten sonra mı takdir edilirler?

Rasûlullâh (s.a.v.):

−Hayır, bilakis bunlar önceden kendilerine takdir edil*miş bir şeydir. Yüce ALLÂH’ın kitabında bunu şu âyetle; ‘Nefse ve onu düzenleyene ve ona hayr ile şerri işlemeyi gösteren’ (91.Şems: 7-8) doğrulamaktadır!.. buyurdu.

Benim sana tavsiyem bu ayet ve hadisleri aklından çıkarmadan ve kesin bir konuşmayla onu affet. Ona son bir şans ver ve bunun son şans olduğunu iyi anlasın.

Bu olay çok zor ama sabreder ve olayın nasıl sonuçlanacağını beklersen (Allaha tevekkül) senin için daha hayırlı olur.

Bu dünyada yediğimiz içtiğimiz tezek olur, yaşadıklarımız ise hayal. Önemli olan güneş zaman dilimine göre 60 saniye olan bu dünya hayatını iyi değerlendirmek. Şeytan aşırı vesvese vereceği için dua ve korunma ayetleriyle korun. Akıl ve iman ile bu musibeti atlatabilirsin inşallah. Herhangi bir düşünceyi direk doğrudur zannetme içine düşen (vehim-varsayım) (ona baktıkça bu olayı hatırlarım vb.) bu mekrdir(tuzak). Aklını ve duygularını köreltir. Seni bu durumdan iman kurtarır. Yukarıdaki ayet ve hadisleri iyi anlarsan kader sırrına vakıf olursun. Bu senin ilacın olur inşallah.

Selam ile...

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim öncelikle senin için Allahtan sabır ve selamet diliyorum. Çok zor bir durum gerçekten kolay bir imtihan değil.

Şu ayetleri iyi anlamaya çalış öncelikle tavsiyem budur.

“Hâlbuki sizi de yaptıklarınızı da Allâh yaratmıştır!” (37.Sâffât: 96)

Muhakkak ki biz her şeyi kaderiyle yarattık! (54.Kamer: 49)

“Kesinkes ben, Rabbim ve Rabbiniz olan Allâh’a tevekkül ettim... Hareket eden hiçbir canlı yoktur ki onun ‘Bi’nasiyesinde tutmuş olmasın... Muhakkak ki benim Rabbim sırat-ı müstakim üzeredir.” (11.Hûd: 56)

De ki: “Herkes yaratılış programı doğrultusunda fiiller ortaya koyar! İşte bu yüzden Rabbiniz yol itibarıyla kimin hakikat yolunda olduğunu en iyi bilendir!” (17.İsra': 84)

Arzda (bedeninizde - dış dünyanızda) ve nefslerinizde (iç dünyanızda) size isâbet eden hiçbir musîbet yoktur ki, bizim onu yaratmamızdan önce, bir kitapta (ilim boyutunda oluşmuş) olmasın! Muhakkak ki bu Allâh üzerine çok kolaydır! (57.Hadiyd: 22)
(Bunu bildiriyoruz) ki elinizden kaçana üzülmeyesiniz ve size verdiği ile de sevinip şımarmayasınız! Allâh çok övünen kibirli hiçbir kimseyi sevmez (57.Hadiyd: 23)

Aşağıdaki hadislere ve kader konusundaki diğer hadislere de muhakkak bak.

Ebu Hüreyre (r.a.)’dan rivayet edilmiştir: Rasûlullâh (s.a.v.) buyurdu ki, Âdem ile Musa delil göstererek münakaşa ettiler. Musa;

− Yâ Âdem! Sen o kişisin ki, Allâh seni eliyle yaratıp, ruhundan sana ruh üfledi; ve sen, insanları ayarttın; onları cennetten çıkardın! dedi.

Âdem de dedi ki;

− Sen de Allâh’ın konuşmak için seçtiği Musa’sın! Gökleri ve yeri yaratmadan önce Allâh’ın bana yazdığı bir işi işledim diye beni ne hakla kınıyorsun?..

Rasûlü Ekrem; “Âdem Musa’ya delil ile gâlib geldi” buyurdu.

Tırmızî’nin lafzı şöyledir:

Ömer (r.a.) sordu:

− Yâ Rasûlullâh, ne buyurursun, yaptığımız işler yepyeni oluşmakta bir şey midir; yoksa önceden takdir edilmiş bir iş midir? diye sordu.

Rasûlullâh (s.a.v.):

−Önceden takdir edilmiş olan işlerdir, ey Hattabın oğlu!.. HERKES ÖNCEDEN TAKDİR EDİLMİŞ OLAN FİİLLERE HAZIRLANMIŞTIR... Saadet ehlinden olan, saadet için çalışır; şekavet ehlinden olan da şekavet için çalışır!.. buyurdu.

İmran b. Husayn (r.a.) şöyle dedi:

Müzeyne kabilesinden iki kişi Rasûlullâh’a gelip, dedi*ler ki:

−Yâ Rasûlullâh, ne buyurursun, insanların bugün işledikleri ve uğraştıkları şeyler önceden kendilerine takdir edilmiş ve hükmedilmiş bir şey midir, yoksa bu işler, işlendikten sonra mı takdir edilirler?

Rasûlullâh (s.a.v.):

−Hayır, bilakis bunlar önceden kendilerine takdir edil*miş bir şeydir. Yüce ALLÂH’ın kitabında bunu şu âyetle; ‘Nefse ve onu düzenleyene ve ona hayr ile şerri işlemeyi gösteren’ (91.Şems: 7-8) doğrulamaktadır!.. buyurdu.

Benim sana tavsiyem bu ayet ve hadisleri aklından çıkarmadan ve kesin bir konuşmayla onu affet. Ona son bir şans ver ve bunun son şans olduğunu iyi anlasın.

Bu olay çok zor ama sabreder ve olayın nasıl sonuçlanacağını beklersen (Allaha tevekkül) senin için daha hayırlı olur.

Bu dünyada yediğimiz içtiğimiz tezek olur, yaşadıklarımız ise hayal. Önemli olan güneş zaman dilimine göre 60 saniye olan bu dünya hayatını iyi değerlendirmek. Şeytan aşırı vesvese vereceği için dua ve korunma ayetleriyle korun. Akıl ve iman ile bu musibeti atlatabilirsin inşallah. Herhangi bir düşünceyi direk doğrudur zannetme içine düşen (vehim-varsayım) (ona baktıkça bu olayı hatırlarım vb.) bu mekrdir(tuzak). Aklını ve duygularını köreltir. Seni bu durumdan iman kurtarır. Yukarıdaki ayet ve hadisleri iyi anlarsan kader sırrına vakıf olursun. Bu senin ilacın olur inşallah.

Selam ile...
Tavsiyeniz ve vermiş olduğunuz bilgiler için mevlam sizen 1 deyil 1000 kez razı olsun. Bilgileri uygulamaya uğraşıyorum ama çok zorlanıyorum canım çok acıyor.
Eşim yanımda olmadığı zaman ayrılığa yönelik düşünüyorum. Ben bu ihaneti kesinlikle hazmedemiyorum.
Diyer yandan o eve geldiği zaman ona kıyamıyorum. Onu herşeye rağmen deliler gibi seviyorum. Onu herşeyden kıskanıyorum. Bu yüzden onun başka birine ilgi duyduğunu bilmek beni deli ediyor.
Ama o çok pişmanım birdaha kesinlikle böyle bi günaha girmem diyor. O da Zinanın ne büyük bi günah olduğunu biliyor.
Kendime kızdığım şey de ben birde ona aşk acısı çekiyordur diye kıyamıyorum. Onun üzülüyor olma ihtimali beni üzüyor.
Öyle karmakarışık duygulardayım ki... ben bu Ihanetin üstesinden gelemiyorum. Eşim yardımcı olmaya çalışıyor ama ben çıldıracak gibi oluyorum sevdiğim adamı O kişiyle düşününce.

Aslında bu onun son şansıydı. Daha önce 2 kez internetten birilerine mesaj yazmış ama cevap alamamıştı. Ben bunu öğrendiğimde ona demiştim. O zamanda sorun çıkmıştı ve af etmiştim. Ama bu sefer bi bambaşka. Bu sefer ben cok perişan oldum paramparçayım.
Kimseyle konuşamam bu konuyu. Kimseye içimdeki volkanı anlatamam. Annesine söylemeyi düsünüyorum ama kararsızım. Bi ona belki içimi dökebilirim .
Siz ne dersiniz ? Kayınvalidem ile konuşmam uygun olur mu ?

Selamlarla ....

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allahım kimseye böyle acı tatdırmasın.
Çok ağır, bu yükün altında eziliyorum.
Az önce yine onları hergece olduğu gibi rüyamda otel odasında yakalıyorum. Ağlayarak bağırarak uykudan uyanıyorum.

Ufff Allahım sen aklımı koru bana dayanma gücü ver yarabbim. Şu mübarek sahur vakti yalvarıyorum ... bana dayanma gücü, içime ferahlık ver yarabbim. Beni asi gelecek düşüncelerden sen koru yuvamı kurtarmama yardımcı ol yarabbim !!!!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allahım kimseye böyle acı tatdırmasın.
Çok ağır, bu yükün altında eziliyorum.
Az önce yine onları hergece olduğu gibi rüyamda otel odasında yakalıyorum. Ağlayarak bağırarak uykudan uyanıyorum.

Ufff Allahım sen aklımı koru bana dayanma gücü ver yarabbim. Şu mübarek sahur vakti yalvarıyorum ... bana dayanma gücü, içime ferahlık ver yarabbim. Beni asi gelecek düşüncelerden sen koru yuvamı kurtarmama yardımcı ol yarabbim !!!!

Selamun aleyküm kardeşim,

Yazdıklarını okudum bir eş, en önemlisi bir annesin sen!mrhbba..
Senin yaşadıkların evli bir kadının bu dünyadaki isteyeceği en son şeydir! Allah sabrını artırsın!
Sen diyorsun ki; ben eşimi çok seviyorum, evlatlarım var ve bu ihaneti nasıl affedebilirim? eşimle tekrar nasıl eski günlerdeki gibi huzurlu ve mutlu oluruz diyorsun...

Yukarıda gönül sızım ablam detayıyla anlatmış zaten, senin şu anki psikolojik durumuna göre sana tavsiyede bulunmuştur bundan şüphen olmasın...

Benim de sana nacizane bir, iki diyeceğim var!

Anladığım kadarıyla dini bütün bir insansın, hayır ve şerrin Allahtan geleceğini bilen bir insansın, dolayısıyla şu an yaşadıklarını imtihan olarak gör ve SABREDEREK bu imtihan duvarını aşmaya çalış..

Allaha sığın, nefsin bunları hazmedemese bile senin evlatların var! onlar için SABRET!
Allaha yalvar yakar, bana bir yol göster de!
Muhakkak duana cevap verir, umutlu ol, içindeki karamsarlık duvarını yıkmaya çalış, bol bol zikir çek!

Allah derdi verince yanında dermanını da yaratır unutma kardeşim...

Allah sizi evlatlarınıza bağışlasın, biz buradan şimdilik bunlarla yardımcı oluyoruz sana asıl yardımı Allahın izniyle yine sen yapabilirsin..
Allaha yakın, nefsine uzak ol, evlatlarını düşün, eşinle geçirdiğin güzel günlerin hatırına sabret!
Elbet bir çıkış yolu verir Rabbim...

Kendi psikolojini düşün ve başka şeylerle oyalanmaya, bol bol ibadet ve zikir için vakit ayırmaya bak! en iyi yöntem budur, Allah yardımcın olsun......duaa..

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm kardeşim,

Yazdıklarını okudum bir eş, en önemlisi bir annesin sen!mrhbba..
Senin yaşadıkların evli bir kadının bu dünyadaki isteyeceği en son şeydir! Allah sabrını artırsın!
Sen diyorsun ki; ben eşimi çok seviyorum, evlatlarım var ve bu ihaneti nasıl affedebilirim? eşimle tekrar nasıl eski günlerdeki gibi huzurlu ve mutlu oluruz diyorsun...

Yukarıda gönül sızım ablam detayıyla anlatmış zaten, senin şu anki psikolojik durumuna göre sana tavsiyede bulunmuştur bundan şüphen olmasın...

Benim de sana nacizane bir, iki diyeceğim var!

Anladığım kadarıyla dini bütün bir insansın, hayır ve şerrin Allahtan geleceğini bilen bir insansın, dolayısıyla şu an yaşadıklarını imtihan olarak gör ve SABREDEREK bu imtihan duvarını aşmaya çalış..

Allaha sığın, nefsin bunları hazmedemese bile senin evlatların var! onlar için SABRET!
Allaha yalvar yakar, bana bir yol göster de!
Muhakkak duana cevap verir, umutlu ol, içindeki karamsarlık duvarını yıkmaya çalış, bol bol zikir çek!

Allah derdi verince yanında dermanını da yaratır unutma kardeşim...

Allah sizi evlatlarınıza bağışlasın, biz buradan şimdilik bunlarla yardımcı oluyoruz sana asıl yardımı Allahın izniyle yine sen yapabilirsin..
Allaha yakın, nefsine uzak ol, evlatlarını düşün, eşinle geçirdiğin güzel günlerin hatırına sabret!
Elbet bir çıkış yolu verir Rabbim...

Kendi psikolojini düşün ve başka şeylerle oyalanmaya, bol bol ibadet ve zikir için vakit ayırmaya bak! en iyi yöntem budur, Allah yardımcın olsun......duaa..

Allah razı olsun sizlerden,
birtek burada içimde kopan fırtınaları anlatabiliyorum . Sizlerin yazdılarını okudukca gerçekten içime ferahlık geliyor.
Dediğiniz gibi bende çocuklarımı düşünüyorum. Iki oğlum var biri 15 diyeri 10 yaşında. Onların psikolijilerini düşündüğüm için onlara kesinlikle belli etmiyorum ama içim kan ağlıyor. Bu gün tam 1 hafta oldu öğreneli. Bana bi asır gibi geliyor.
Hamd olsun ki Rabbime inancım çok kuvvetli. Eğer aksi olsaydı zaten dayanması çok daha güç olurdu.
InşaAllah en kısa zamanda atlatırım bu içinde bulunduğum bunalımı. Yinede Allah razı olsun eşim çok büyük destek veriyor ama malesef ona olan güvencim neredeyse hiç kalmadı. Bu da zamana bağlı. InşaAllah birdaha hata yapmaz.
Mevlam tüm sıkıntıda olanlara ferahlık versin yarabbim !

Sizlerde hakkınızı helal edin ... bu karmaşık duygularımı birtek burada anlatabiliyorum. O kadar çok dertleşmeye ihtiyacım var ki anlatamam. Saat başı telefon elimde acaba bi mesaj varmı diye kontrol ediyorum.

Hepinizden Mevlam kat kat razı olsun inşaAllah !

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ben evli değilim tecrubesizim ama diğer kardeşlerimin söylediklerine katılmıyorum.
Ama ne yapman gerektiğini de bilmiyorum.
Acını anlıyorum .
Çünkü ablam da su an aynı durumda . Biz de düşünüyoruz düşünüyoruz , ama asla yuvanin yıkılmasıni istemiyoruz . Bizim durum seninkinden farklı.
Yani bu işin çözümü eşinin sana ve çocuklarına ne kadar bağlı olduğuna göre değişir diye düşünüyorum .
Bide böyle ayılip bayılma kardeşim .
Güçlü dur daha bakımlı ol daha dirayetli ol. Aglak aglak sinir krizleri geçiren bir insandan kimse haz etmez.
Fikrimi diğer kardeşlerim de onaylarsa, bence kadını ara , ona bu yaptığının kanunen de yasak olduğunu , elinde eşine attığı mesajların da olduğunu istediği zaman ona dava açabileceğinı belirt.
Kendine hakim olamayacaksan mesaj at . Tek taraflı olmaz bence ,kadına da bir hayırdır sen napıyosun demek gerekir. Gerçekten o kadına dava acilsa o ceza alır , esin de tabiki.
Hiçbir şekilde hakaret etme..
1 senelik bir ilişki var işin ucunda .
Bu o kadar basit birsey değil bence.
Hepimiz kadınız öyle değil mi ?
Takip etmeye devam et.
Ama sabırlı,dirayetli ve bakimli ol lütfen.

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben evli değilim tecrubesizim ama diğer kardeşlerimin söylediklerine katılmıyorum.
Ama ne yapman gerektiğini de bilmiyorum.
Acını anlıyorum .
Çünkü ablam da su an aynı durumda . Biz de düşünüyoruz düşünüyoruz , ama asla yuvanin yıkılmasıni istemiyoruz . Bizim durum seninkinden farklı.
Yani bu işin çözümü eşinin sana ve çocuklarına ne kadar bağlı olduğuna göre değişir diye düşünüyorum .
Bide böyle ayılip bayılma kardeşim .
Güçlü dur daha bakımlı ol daha dirayetli ol. Aglak aglak sinir krizleri geçiren bir insandan kimse haz etmez.
Fikrimi diğer kardeşlerim de onaylarsa, bence kadını ara , ona bu yaptığının kanunen de yasak olduğunu , elinde eşine attığı mesajların da olduğunu istediği zaman ona dava açabileceğinı belirt.
Kendine hakim olamayacaksan mesaj at . Tek taraflı olmaz bence ,kadına da bir hayırdır sen napıyosun demek gerekir. Gerçekten o kadına dava acilsa o ceza alır , esin de tabiki.
Hiçbir şekilde hakaret etme..
1 senelik bir ilişki var işin ucunda .
Bu o kadar basit birsey değil bence.
Hepimiz kadınız öyle değil mi ?
Takip etmeye devam et.
Ama sabırlı,dirayetli ve bakimli ol lütfen.
Selamün aleyküm kardeşim hayırlı sahurlar,
Mevlam ablanın ve sizinde yardımcınız olsun inşaAllah !
Gerçekten çok zor bi imtihan atlatmamız gereken ama Allah ın izniyle bunu da atlatacağız inşaAllah ! Mevlam başka acılar göstermesin, beterin beteri var !

Çok tuhaf bi duygu serüveni içerisinde oluyor insan bu durumda. Ben Kuran-ı Kerim okuduğum zaman çok rahatlıyorum. Insanın aklından hiç çıkmıyor ve içinde volkan gibi kaynıyor. Elimde olmadan sinir kırizleri geçirdim ama çok şükür ki geçti bunlar ilk 3 / 4 gün sürdü bu durum.
Ne mutlu ki sen varsın ablana destek olacak. Benim dertleşecek hiç kimsem yok.
Daha doğrusu var aslında ama kardeşime filan anlatamam. Ben eşimi hep onların gözünde çok değerli yaptım. Eşimde gerçekten kendini benim aileme çok sevdirdi. Hatta babacığım kendi oğlum olsaydı ancak bu kadar sevebilirdim diyor onun hakkında. Eşimde Allah razı osun onlara karşı öyle.
Eğer anlatırsam onların gözünde haysiyetini kaybeder. Kaldı ki babam kaldıramaz ve benim bunları çekmeme kesinlikle müsade etmez eşimi af etmez. Bu yüzden kimseye derdimi anlatamam.
Birtek kayınvalideme anlatırım gibi geliyor ama o da bunu kaldıramaz diye düşünüyorum.
Kolay da deyilki.... ikiside evli ve çocukları olan kişiler ve eğer gerçekten doğruysa zaten ikiside kendi eşlerini de seviyorlarmış ve kesinlikle ayrılmak istemediklerini söylemişler.

O kadar acı ki ikiside dinini yaşayan bilen insanlar. Bayan teseddürlü !!!! Eşimde kurslarda okuyan bi insan !!!

Ben ilk başta eşime zaten dinini yaşayış tarzına be bağlılığı yüzünden çok ilgi duydum. Ben açık bi aileden geldim. Hatta amcalarım eşimle evlenmeme çok karşı çıktılar baştan. Amcamın deyimiyle "tircanilere kızmı verilir"
Ama ben eşimin bu tutumuna büyülendim ve çok şükür dinimin gerktiği şeyleri elimden geldiği kadar uyguluyorum.
Tesettürlüyüm ve hamd olsun çok mutluyum bu durumdan.
Aklım birtürlü almıyor bunları bilen insan nasıl olurda nefsine bu kadar yenik düşebilir nasıl bu kadar aciz olabilir ?
Hiç mi bizlere öyle yaklaşan insanlar olmadı ? Ben almanyada yaşıyorum. En aşağı 15 kişi bu tarzda banada yaklaşmaya çalıştı ama ben herdefasında Allahıma binlerce şükür olsun böyle bi hataya düşmedim.
Eşim çevremizde çok saygın ve sevilen bi insan. Bende onu çok seviyorum ve onun en ufak haysiyetini incitecek birşeyi nasıl yaparım. Insan sevdiğine böyle bişey yaşatmaya kıyabilirmi hiç ? Bunlar bi yana insan Allah danda mı korkmaz nefsine aciz kalır ? Nasıl böyle bi risk e girebilir ?

Yüce mevlam kimseyi IBlis'e uydurmasın !!!

O kadar zor bi imtihan ki ... insanın içi alev alev yanıyor, ne yapacağını bilemiyor. Canım çooook acıyor ?

Ben eşime karşı bakımımda son derece titiz bi bayanım. Onun hiçbir zaman ihmal etmedim.
Eşimde öyle diyor. " Allah senden kat kat razı olsun, sen bi erkeğin istiyebileceği en iyi eşsin , sen bana istiyebileceklerimin daha fazlasını verdin elinden gelenin çok çok fazlasını yaptın ben seni hak bile etmedim" diyor. Pişmanlığını her fırsatta dile getiriyor.
Allah eşimden razı olsun bana çok destek oluyor elinden geleninin fazlasını yapıyor.
Bide yüce Mevlama olan sonsuz inancım en büyük desteğim !

Allahıma binlerce şükürler olsun ki bana dinimi tam yaşamam için bana eşimi karşıma çıkartı ve bana bu fırsatı verdi !!!

Neyse ben yine kendi derdime düştüm ve size söylemek istediklerime bir türlü gelemedim.
Ablamıza çok çok destek olun onunla bol bol konuşun. Insan konuştukca rahatlıyor.
Birde intikam almayı düşünmeyin. Benimde ilk başta içimi bu kemiriyordu. Gidip o kadının kocasına ailesine herşeyi anlatmak onunda yuvasını yıkmak istiyprdum.
Ama... bana burdan bunu yapmamam için tavsiyede bulundular. Gerçekten bunu enine boyuna sakin kafayla düşününce bunun beni rahatlatmıyacağının ve bir çocuğun annesiz ve babasız büyümesine vesile olduğum için onun günahın yüklenemiyeceğimin farkına vardım.
Sizde yüce Mevlama sığının ve butür düşüncelerden uzak durun. Ablanızı motive edecek birşeyler bulun.

Allah yar ve yardımcımız olsun inşaAllah !

saygılarımla .... Allaha emanet olun !

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allah daha iyi etsin kardeşim .
Ben intikam vs demedim asla, eşini rencide edecek birsey elbette yapma .
Bizde beklemekteyiz sabırla , bizim muhattabimiz da yok . Gecelik ilişkiler ..
Ben size sadece bu durumu o kadınına bildiğini belirtmen için fikir verdim.
Sadece eşlere yapılan baskı her zaman ise yarayamayabilir.
Kadın da bilsin ki çekinsin eşinize yaklaşmaktan diye.
Ama dedigim gıbi ben tecrübesizm şu an olsa böyle yapardım . Belki ileride farklı düşünurum.
Allah hayırlı düşünceler ve hayırlı haller nasip eylesin bana ve tum müminé kardeşlerime.
Evet çok zor , ben ablamin acısını yaşarken ,bi yandan yuva kurmaya çalışıyorum .
Hayirlisi diyelim .

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah daha iyi etsin kardeşim .
Ben intikam vs demedim asla, eşini rencide edecek birsey elbette yapma .
Bizde beklemekteyiz sabırla , bizim muhattabimiz da yok . Gecelik ilişkiler ..
Ben size sadece bu durumu o kadınına bildiğini belirtmen için fikir verdim.
Sadece eşlere yapılan baskı her zaman ise yarayamayabilir.
Kadın da bilsin ki çekinsin eşinize yaklaşmaktan diye.
Ama dedigim gıbi ben tecrübesizm şu an olsa böyle yapardım . Belki ileride farklı düşünurum.
Allah hayırlı düşünceler ve hayırlı haller nasip eylesin bana ve tum müminé kardeşlerime.
Evet çok zor , ben ablamin acısını yaşarken ,bi yandan yuva kurmaya çalışıyorum .
Hayirlisi diyelim .
Hayırlı geceler kardeşim,
Öncelikle kuracağınız yuvanızın dâimi olmasını ve sizin bir ömürboyu mutlu ve sevgi dolu olmanızı yüce Rabbimden niyaz ederim.
Intikam olayına gelince bende dediğinizi öyle algılamadım zaten. Kusura bakma şu sıra gerçekten darmadağınığım. Düşüncelerimi tek bir yönde sabitleştiremiyorum. Ben almanyada doğdum ve burda yaşıyorum. Belki anlatmamda bi sorun olmuş olabilir. Yani siz intikam alın dediniz gibi algılamadım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aman kaş yapayım derken göz çıkarmayın sakın ha!
Öfkeyle kalkan, zararla oturur” olayın sadece duygusal yönünü değil mantıksal ve vicdani boyutunu da düşünmek gerekir Yaptığımız her bir şeyin fiil, karar ,eylemin muhakak ki bir sonucu vardır ..sonucunu da hesaba katarak davranmak gerekir...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Haklısınız ablacigim.

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm güzel yürekler,

Şu an o kadar daralmış durumdayım ki.... herşey aklımdan geçiyor ?

Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi yaklaşık 11 hafta önce aldatıldığımı öğrendim. Çok acı çektim ama yuvamı kurtarmak için durendim. Eşimin yalvarışlarına ağlayışlarına pişmanlığına inandım.
Ama bugün kontrollerim sonucu öğrendim ki hala o pislikle telefonda görüşmüş.
Bunu ona anlattım ve bana bitirmek için görüştüğünü söylüyor. Daha önce de yeminler etti bitti diye görüşmicem birdaha asla diye.
Yani yalan üstüne yalan. Öyle inandırıcı yalvarışları var ki aklınız hayaliniz durur. Beni ve çocuklarımızı ölümüne sevdiğini söylüyor ama ne kadar inananilirim artık.
Çok yoruldum.... ama hala onu seviyorum ?
Ne biçim sevgi benimki.... ne kadar gurursuz haysiyetsiz biriyim ben ... bana bunları yapan adam için canımı verecek kadar sevmek ! Sevmek mi ne benimki ?
Eşim senin hakkını asla ödeyemem sana ne kadar teşekkür etsem yetemz diyor. Ama neden bana yine yalan söyledi. Neden öğrendiğim gün bitirmedi.... ?
Kaç kez intihar etmeyi de düşündüm denedim de ... ama çocuklarım aklıma geldi... yapamadım ?
Inanılmaz acı çekiyorum !
Evliliğimize ( 17 sene ) devam etsem ona birdaha güvenebilirmiyim... unutabilirmiyim ?
Ayrılsam ... onu hala çok seviyorum ... çocuklarımız babaya çok düşkünler, tam bluğ çağındalar. Biri 16 diyeri 11 yaşına girecek. Yıkılırlar, okulda çok başarılı ikiside.... perişan olurlar
Ne yapsam nasıl karar versem bilemiyorum ama yalanlardan bıktım yoruldum artık
Asi gelmek istemiyorum ama Allahımın verdiği bu imtihan çok ağır geldi bana ... bu imtihanın altında eziliyorum bitiyorum canım çok acıyor
Deliler gibi severken acı çekiyorum, hem onu çok seviyorum hemde onu afedemiyorum !!!

Ne olur bana bi yol gösterin ... çok kötü çıkmazdayım

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,

Senin durumuna Allah kimseyi düşürmesin o kadar zor bi durum ki, hem eş hem de anne olarak düşünüyorum durumunu Allah sabrını kat kat artırsın!

Senin şu an da evlatların olduğu için yapabileceğin tek şey, SABRETMEK! başka da bir yolun-çaren görünmüyor, sadece Allaha yakın olup; bekleyip, sabretmek..

Acını, yaranı sar çocuklarınla, onlarla gül, onlarla eğlen, bak rabbin sana gül gibi evlatlar nasip etmiş, onların hatırına sabrının son sınırına kadar sabret kardeşim!

Bir gün düzlüğe çıkacaksın, ardına dönüp bakacaksın, belki bir günahına keffaret sayacak rabbim bu sıkıntıları, belki yorulmuş evliliğin canlanacak, belki birbirinize daha da kenetlenip yıkılmaz bir duvar gibi güçlenecek evliliğiniz, her şer de bile hayır yaratan bir rabbimiz var unutma....

Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler...

Selametle, Allah yar ve yardımcın olsun...

Üst Alt