Ciğer Tavanın püf noktası

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda

Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;

Dana ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim

ardından kuşbaşı doğrayalım. Bir kabın içerisine alalım, üzerine bir şişe maden suyu dökelim, 3-5 dk, bekletelim 1-2 defa ciğeri karıştıralım.

Bir süzgeçe alıp; ciğerleri iyice süzdürelim (ciğerlerin gözenekleri iyice açıldı)

ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve

üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.


1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve

ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.

Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.

Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile

sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).

Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.

3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.

Yanında kızarmış patates,

ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve

arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..(sumak,pulbiber unutmayın)

Afiyet olsun..:)
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Ayrı ayrı tabaklarda yendiğine göre İçine bol acılı hanım biberi iyi gider.?

Emeğine sağlık kardeşim birebirden iştahım açıldı:D
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Ciğerin bu şekilde yapıldığını bilmiyordum öğrenmiş oldum Allah razı olsun kardeşim ilk fırsatta deneyeceğim inş...
 
Üst Alt