- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Cevizli ve tarçınlı ekmek tatlısı malzemeleri
400 ml süt
400 ml krema
150 gr toz şeker
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
24 dilim ekmek
75 gr dövülmüş ceviz
Tarçın
Üzeri için
1 yemek kaşığı tarçın
Pudra şeker
Cevizli ve tarçınlı ekmek tatlısı hazırlanışı
Süt ve kremayı tencereye alın.
Şekeri ekleyip karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtın.
Şeker eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurtalar, portakal kabuğu, tarçın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
İçini yağladığınız büyük bir pişirme kabına
ekmek dilimlerinin yarısını sırt sırta gelecek şekilde dizin.
Ekmek dilimlerinin üzerine ceviz içinin yarısını serpin.
Kalan ekmek dilimlerini de dizip üzerine kalan ceviz içini serpin.
Sütlü karışımı ekmek dilimlerinin üzerine gezdirerek dökün.
Bu şekilde 30 dakika bekletin.
Karışımın içine iyice batmaları için ekmeklerin üzerine hafifçe bastırın.
Fırın kabını fırın tepsisinin içine yerleştirin.
Kalıbın yarısına gelecek şekilde tepsiye sıcak su ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Üzerine bolca pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın.
Cevizli ve tarçınlı ekmek tatlısı artık hazır, afiyet olsun