Cennetteki huriler

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm. Ben bir yerde cennette erkeklere zevceler, kadınlara zevcler verileceyini okudum. Daha doğrusu, bir çok yerlerde. Cennette evelenmeyen kalmayacak, çocuk olarak ölenler hariç. Ben bir şeyi anlamıyorum, eğer kadınlar zevcelerle, erkeklerde zevcelerle evlenecekse, dünyada evli olanlar nasıl olacak? Yani,bir-birile evli erkekle kadın cennetde nasıl olacak?

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selam. Sorumu neden ceavplamıyorsunuz?

nebiye

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ahırette dünyada iken bekar ölenler "keşke evlenmeden ölmeseydim diyeceklermiş... çünkü dünyada iken evli kişiler ahırettede beraber olacaklar...Oaileye birçok huri verilecek.Fakat kişinin eşi hurilerden çok daha güzel olacak ve her gün bir önceki günden daha güzel olacak.Gözü hurileri görmeyecek...Yaklaşık bir yıl önce bu konuyu okumuştum...kaynağı aklımda değil.. biraz araştırınca sende öğrenirsin...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Aleykümselam Floral kardeşim burası resmi bir kurum değil. Burada herşey gönüllü olarak yapılıyor. Forumda çalışan maaşlı işçilerimiz yok maalesef. Soruna ancak cevap vermek isteyen olursa cevap verir. Her soruya cevap verilecek diye bir kuralımız veya vaadimiz yok. O nedenle bazı sorular cevapsız kalabilir. Demekki o konuya ilgi duyan veya cevaplamak isteyen yada bilgi sahibi olan yoktur.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Kişi sorulan şeyi bilirse cevap vermeli, iyice bilmezse “ ALLAH daha iyi bilir” demelidir. (Tirmizi)

Selamın aleyküm. Ben bir yerde cennette erkeklere zevceler, kadınlara zevcler verileceyini okudum. Daha doğrusu, bir çok yerlerde. Cennette evelenmeyen kalmayacak, çocuk olarak ölenler hariç. Ben bir şeyi anlamıyorum, eğer kadınlar zevcelerle, erkeklerde zevcelerle evlenecekse, dünyada evli olanlar nasıl olacak? Yani,bir-birile evli erkekle kadın cennetde nasıl olacak?
Aleyküm selam kardeşim.
Senin merak ettiğin bu konuyu bende çocukluğumda büyüklerimden duyduğuma göre; Dünyada evli olan çiftler allah'ın rahmetine kavuştuktan sonra, eğer kıldan ince olan sırat köprüsünü geçip cennete gidebilirlerse dünyadaki eşi cennette de eşi olacakmış, ama hani bu dünyada birçok kişi boşanıyor, sonra ikinci veya üçüncü evliliğini yapanlar cennette de üçüyle birden değil ilk eşiyle birlikte olacak mış.
Evlenemeden ölenler ise bahsettiğin huriler ile evlenecek miş.
Ben böyle duydum, duyduğumu aktardım nekadar doğru onuda bilememxxzzl.. En doğrusunu ALLAH cc bilir..:)

Bunun cevabını ise serdar hocamız zaten vermiş, he, diyeceksinki bugüne kadar cevap vermedinde neden şimdi cevap verdin?
Hadi bunuda cevaplıyayım; bugüne kadar cevap veremedim çünkü cennetin ayakları altında olan insanla meşguldüm...

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Her birinize cok tesekkur ederim

Aleykümselam Floral kardeşim burası resmi bir kurum değil. Burada herşey gönüllü olarak yapılıyor. Forumda çalışan maaşlı işçilerimiz yok maalesef. Soruna ancak cevap vermek isteyen olursa cevap verir. Her soruya cevap verilecek diye bir kuralımız veya vaadimiz yok.

Ozur dilerim. Bunu bilmiyordum

Üst Alt