Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Cehennemden Kurtulabilecek miyim?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 24334" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'">Cehennemden Kurtulabilecek miyim?</span></strong> </p><p></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Mısır evliyasından “Fahr-ül Farisî” hazretlerine, talebesinden biri gelip;</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Efendim, ben bir şeyden çok korkuyorum, diye arz edince sordu:</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Hayırdır evladım, neden korkuyorsun?</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Ahirette Cehennemden kurtulabilecek miyim acaba? Bunu düşünüp çok korkuyorum hocam.</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- İnşallah kurtuluruz oğlum. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- İnşallah efendim, ama nasıl?</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Buyurdu ki:</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Ümidimiz odur ki oğul, büyükler bize sahip çıkar ve şefaat ederler de inşallah kurtuluruz.</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Ya sahip çıkmazlarsa efendim?</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Merak etme oğlum. Biz bugün onlara sahip çıkarsak, onlar da o gün bize sahip çıkarlar. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Biz onları dinlersek... </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Anlamadım, nasıl yani?</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Demem o ki oğul, biz o büyüklerin sözlerini dinler, nasihatlerine göre yaşarsak, onlara sahip çıkmış oluruz. O zaman onlar da bize sahip çıkarlar.</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">***</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Bir gün de bir genç gelip;</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Efendim, dünyada ve ahirette felaketlerden kurtulmak için ne yapayım? diye sorunca;</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Bunun bir tek çaresi var, buyurdu.</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- O nedir ki efendim?</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Kurtulanlarla beraber olmak.</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Kurtulanlardan maksat kimlerdir ki?</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Allahü teâlânın sevgili kullarıdır. “Ehl-i sünnet alimleri” ve “evliyalar” bunlardandır mesela.</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Böyle zatlar yoksa?</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Delikanlı sordu:</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Böyle zatlar yoksa efendim?</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Onlar yoksa, kitapları var evladım. Onların kitaplarını okuyan da onlarla beraber sayılır. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">***</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Bir gün de bazı gençlere,</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- “Emr-i maruf”, yani İslâma hizmet etmek kime nasip olursa, çok sevinsin, çok şükretsin, buyurdu.</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Bu iş, çok mu sevaptır? dediler.</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Elbette, buyurdu. Bir beldede küfre karşı “emr-i mâruf” yapılırsa, Allahü teâlâ o beldenin hak ettiği azâbı tehir eder. Emr-i maruf yapılmayan beldeye ise azab-ı ilâhî gelir.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 24334, member: 1208"] [B][FONT=Verdana]Cehennemden Kurtulabilecek miyim?[/FONT][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]Mısır evliyasından “Fahr-ül Farisî” hazretlerine, talebesinden biri gelip;[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Efendim, ben bir şeyden çok korkuyorum, diye arz edince sordu:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Hayırdır evladım, neden korkuyorsun?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Ahirette Cehennemden kurtulabilecek miyim acaba? Bunu düşünüp çok korkuyorum hocam.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- İnşallah kurtuluruz oğlum. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- İnşallah efendim, ama nasıl?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Buyurdu ki:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Ümidimiz odur ki oğul, büyükler bize sahip çıkar ve şefaat ederler de inşallah kurtuluruz.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Ya sahip çıkmazlarsa efendim?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Merak etme oğlum. Biz bugün onlara sahip çıkarsak, onlar da o gün bize sahip çıkarlar. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Biz onları dinlersek... [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Anlamadım, nasıl yani?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Demem o ki oğul, biz o büyüklerin sözlerini dinler, nasihatlerine göre yaşarsak, onlara sahip çıkmış oluruz. O zaman onlar da bize sahip çıkarlar.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]*** Bir gün de bir genç gelip;[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Efendim, dünyada ve ahirette felaketlerden kurtulmak için ne yapayım? diye sorunca;[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Bunun bir tek çaresi var, buyurdu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- O nedir ki efendim?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Kurtulanlarla beraber olmak.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Kurtulanlardan maksat kimlerdir ki?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Allahü teâlânın sevgili kullarıdır. “Ehl-i sünnet alimleri” ve “evliyalar” bunlardandır mesela.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Böyle zatlar yoksa?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Delikanlı sordu:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Böyle zatlar yoksa efendim?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Onlar yoksa, kitapları var evladım. Onların kitaplarını okuyan da onlarla beraber sayılır. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]*** Bir gün de bazı gençlere,[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- “Emr-i maruf”, yani İslâma hizmet etmek kime nasip olursa, çok sevinsin, çok şükretsin, buyurdu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Bu iş, çok mu sevaptır? dediler.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Elbette, buyurdu. Bir beldede küfre karşı “emr-i mâruf” yapılırsa, Allahü teâlâ o beldenin hak ettiği azâbı tehir eder. Emr-i maruf yapılmayan beldeye ise azab-ı ilâhî gelir.[/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Cehennemden Kurtulabilecek miyim?
Alt