Cehennemden çıkmak ile ilgili ayet ve hadis örnekleri

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Cehennemden çıkmak ile ilgili hadisler ve ayet

Âyet-i kerimeleri açıklayan Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Allahü teâlâ iman sahiplerine, Cehennemde, günahları kadar azap eder. Sonra imanları sebebiyle ebedi olarak Cennete sevk eder.) [Ebu Nuaym]

(İçinizde Cehenneme uğramayacak hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin hükmüdür. Allah’tan sakınanları oradan kurtarır; zalimleri [kâfirleri] de dizüstü çökmüş olarak orada bırakırız.) [Meryem 71, 72]

(İman edip de imanlarını şirkle bulaştırmayanlar, Cehennemde ebedî kalmaktan emindirler. Onlar için, bu korku yoktur) [En’am 82]

(Kalbinde zerre kadar imanı olan Cehennemde sonsuz olarak kalmayacak, Cehennemden çıkarılacaktır.) [Buhari, Müslim]

(Cehennem ehlinin bir kısmı ne ölür, ne azaptan kurtulur, ne de hayata kavuşur. Bir kısmı da, ölür kömür halini alır. O zaman şefaat izni çıkar. Onlar Cennet kıyılarına kadar getirilir, Cennet ehline “Bunları hayat ırmaklarında yıkayın” denir. Yıkandıktan sonra yeni bitmiş taze ot gibi hayat bulurlar.) [Müslim, İbni Mace, Darimi]

(Tevhid ehlinden bazıları günahları sebebiyle Cehenneme girince, puta tapanların onlara, “Allah’a inanmanız size yarar sağlamadı” demeleri üzerine, Allahü teâlâ gazap eder. İman ehlini Cehennemden çıkarıp hayat ırmağında yıkatır. Temiz halde Cennete girerler.) [Ebu Nuaym]

(İyi kötü herkes Cehenneme girer. Yalnız mümine, serin ve selamet olur, İbrahim’e ateşin serin olduğu gibi. Allah takva ehlini kurtarır, zalimleri ise orada yüzüstü bırakır.) [İbni Mace]

(Şefaat etmeye devam ederim ve şefaatim de kabul olunur. Ya Rabbi lâ ilahe illallah Muhammedün Resulullah diyen herkese şefaatimi kabul et derim. Böylece zerre imanı olan hiç kimse Cehennemde kalmaz.) [Deylemi]

(Sayısız insan Cehenneme girer. Bana da şefaat izni verilir. Secdeye kapanıp şefaat isterim. O zaman “Kaldır başını, şefaatin kabul olundu” buyurulur.) [Taberani]

(Vallahi Cehenneme giren mümin, orada 80 yıl kalmayınca çıkamaz.) [Deylemi]

omer_ömer

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Cehennemden çıkmak ile ilgili hadisler ve ayet

Âyet-i kerimeleri açıklayan Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Allahü teâlâ iman sahiplerine, Cehennemde, günahları kadar azap eder. Sonra imanları sebebiyle ebedi olarak Cennete sevk eder.) [Ebu Nuaym]
Ayeti kerimeleri açıklayan Peygamber efendimiz buyuruyor ki deyip, falanın ifadesini paylaşıyorsun. Hz. Allah 'ın bu manada hiç bir ayeti yok. Dolayısı ile Peygamber efendimize de bunu mal etmek edep dışıdır.

Kim bu nuaym.? Peygamber mi.? Evliyaullah mı.?

İslam alimi diye ifade edilen, İran menşeli, şia kültüründe yetişmiş bir şahsiyet. Ayetlerden daha fazla itibar ettiğin bu kişinin sancağı altında haşrolmayı hak ediyorsun. Öyle ya, kişi kime tabii olmuş ise, onun sancağı altında haşrolunacaktır buyrulmuş.
(İçinizde Cehenneme uğramayacak hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin hükmüdür. Allah’tan sakınanları oradan kurtarır; zalimleri [kâfirleri] de dizüstü çökmüş olarak orada bırakırız.) [Meryem 71, 72]
Allah ıslah etsin.. Allah adına yalan söylüyorsun. Ayetin öncesi ve sonrasına bakmadan Kuran 'a iftira ediyorsun. Hz. Allah öldükten sonra dirilmeye inanmayanların ve şeytanın, inananlardan ayrıştırılıp cehenneme atılacağını bildiriyor.

Cahilane ifadeler kullanıyorsun, yalan söylüyorsun.

İnsanları aldatıyorsun.
(İman edip de imanlarını şirkle bulaştırmayanlar, Cehennemde ebedî kalmaktan emindirler. Onlar için, bu korku yoktur) [En’am 82]
En'am suresi 82. ayette ;

İnananlar ve imanlarını bir haksızlıkla bulaştırmayanlar... İşte güven onlarındır ve doğru yolu bulanlar da onlardır. Buyruluyor.

Cehennemi nereden çıkardın.? Ayette cehennem ifadesi yok. Gerçekten de yalan, yanlış ifadeler kullanıyor, bunu da ya ayete bağlıyorsun, ya da Hz. Resulullah 'a.

Hiç bir hadis, ayete muhalefet etmez. Ayetler hadisleri, hadisler de ayetleri içerisinde barındırır. Milyon yıllarla ifade ettiğin cehennem azabına benzer, zaman ifade eder bir tek ayet getiremeyen sen..!

Okuyucuları kandırıyorsun..

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Değerli forum üyeleri ve okuyucuları, bizler ilk olarak dini kitaplar okuyor ve okuduğumuz mealleri,sünnetleri,kıssaları paylaşıyoruz. Biz Kur-an mealinde ne okuduysam buraya onu yazdım. Sünnetlerde ne gördüm ise,kıssalarda ne gördüysem onu yazdım. Benim kendi düşüncelerimi yazmam mümkün değil. Yani ben okuduğum dini kitaplarda gördüğümü burada yazıyorum. Burada yazdıklarımız kendi fikirlerimiz değil. Onun için ben kendi yorumlarımı yazmam. Kandırıldığınızı düşünüyorsanız bu sizin kendi düşünceniz. Biz kimseyi kandırmaya uğraşmıyoruz. Ama kendi düşüncelerinizin kanıtı ve delili olması gerekir. Siz cehenneme müslüman birinin hiç girmeyeceğine dair bir delil bir kanıt gösterebiliyormusunuz? Ben okuduğum kitaplarda böyle bir delil bir kanıta rastlamadım. Her inancın kanıtları ve delilleri olmalıdır. Sadece kendimizin zannettiği şekilde olduğuna ahiretin inanmamız doğru olmaz. Okuduğumuz dini kitaplarda delili ve kanıtı olduğunu göstermemiz gereklidir.

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kütübü sitte gibi hadis kitaplarından cennet ehli ve cehennem ehli ile ilgili hadisleri incelemeniz önerilir. Bu konuda güvenilir bir hadis kitabıdır. Cennet ve cehennem her ikiside ehli için yaratılmıştır. Cehennem ehli olanlar Allah'ın rahmetinden ümit kesmezse cennete girebiliyor zannedersem. Neyse hakkımızda hayırlısı olsun. Oldukça karmaşık bir mesele cennet ve cehennem. İşin içinden çıkamayız ne kadar uğraşsakta. Mesala şu hadisleri okuyun.

omer_ömer

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Değerli forum üyeleri ve okuyucuları, bizler ilk olarak dini kitaplar okuyor ve okuduğumuz mealleri, sünnetleri, kıssaları paylaşıyoruz. Biz Kur-an mealinde ne okuduysam buraya onu yazdım. Sünnetlerde ne gördüm ise,kıssalarda ne gördüysem onu yazdım. Benim kendi düşüncelerimi yazmam mümkün değil. Yani ben okuduğum dini kitaplarda gördüğümü burada yazıyorum. Burada yazdıklarımız kendi fikirlerimiz değil. Onun için ben kendi yorumlarımı yazmam. Kandırıldığınızı düşünüyorsanız bu sizin kendi düşünceniz. Biz kimseyi kandırmaya uğraşmıyoruz. Ama kendi düşüncelerinizin kanıtı ve delili olması gerekir.
Okuduğun meal ise, Kuran demektir ki, bahsini ettiğin konuları ayetlerle ispat etmen gerekir. Hiç bir mealde, hiç bir hadiste bir günahkarın ne kadar ceza alacağı bildirilmemiştir. Bu hüküm yalnızca Hz. Allah 'a aittir.

Saçma sapan hadis adı altında uydurma şeyler paylaşıyorsun. İman cehenneme girmez, girmeyecektir.

Sekiz cennetten, yedi cehennemden bahsedilir ancak, içeriği bildirilmemiştir, ''gayb'' dır..
Siz cehenneme müslüman birinin hiç girmeyeceğine dair bir delil bir kanıt gösterebiliyormusunuz? Ben okuduğum kitaplarda böyle bir delil bir kanıta rastlamadım. Her inancın kanıtları ve delilleri olmalıdır. Sadece kendimizin zannettiği şekilde olduğuna ahiretin inanmamız doğru olmaz. Okuduğumuz dini kitaplarda delili ve kanıtı olduğunu göstermemiz gereklidir.
Paylaşmış olduğun, kim oldukları belli olmayan şahsiyetler, Hz. Allah 'a ve Peygamberimiz efendimiz s,a,v ismini kullanarak yalan, yahut yanlış ifadelerini doğruymuş gibi paylaşıyorsun. Yalan, yanlış ifadeler kullanıyorsun.

Sen hangi kitaba iman ettin ki, Kuran-ı Kerim dururken, nuaym adında bir bilinmezin ifadelerini paylaşıyorsun.?

Kuran-ı kerim 'de, Hz. Allah 'ın, tek bir ayette, ceza veya mükafat anlamında herhangi bir emri ilahisi var mı.? Vallahi yok..

nuaym veya diğerlerinin yazmış olduğu ifadeleri burada doğru diye paylaşıyorsun. yaşar nuri öztürk de senin gibi güya Allah Kelamı 'ndan bahsediyordu. Hatta meal, tefsir ve daha başka yazmış olduğu kitapları hala piyasada dolaşıyor.

Sonu nasıl oldu.? Kuran dahil, ne Peygamber inancı kaldı ne namaz, ne hadis kaldı, ne cennet, ne cehennem..

Deist olarak öldü. Allah seni ıslah etsin. Kuran dururken, nuaym bilmem kim derken gidişatın meçhule..

Ya Kuran 'da bahsini ettiğin milyon seneler cezayı ifade eder tek bir ayet paylaşırsın, ya da cehennemde en fazla kalma süresi olarak paylaştığın, ısrarla iddia ettiğin seneler inşaallah sana da yazılır.. (28.800.000 yıl)

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ben kendim birşey iddia etmiyorum. Dikkat ederseniz yazdığım tüm mesajları incelerseniz ve bir önce ki mesajda cennet ehli cehennem ehli nedir sorununu yanıtlamaya çalıştım. Yazdığım ayetler imanı olanın cehennemden toplanıp çıkartılacağı ve iman etmeyenlerin cehennemde kalacağı belirtiliyor. Cennet ehli ve cehennem ehli konusunda yazan hadislerde ayetleri doğruluyor. Cehennem ehli olanlar cehennemde yakılmak için yaratılmıştır. Ondan dolayı son amelleri cehennem ehlinin ameli olur ve cehenneme girerler. Biz kendi yorumlarım olsa ben 28,800,000 yıl cehenneme girerim. Ancak bunlar ehli sünnet alimlerinin yorumları, biz kendimiz bir şey iddia etmiyoruz. Eğer kendi yazacaklarım geçerli olsaydı, bir hafta cehennem yeter derim,kendimde bir hafta cehennemde kalırım. Ama biz birşey iddia etmiyoruz. Islâm büyükleri bu 28,800,000 dünya yılı cehennem iddiasında bulunanlar. Benim yazdıklarımla birşey yapılacak olsa bir hafta cehennem yeter derim ama benim yapabileceğim birşey yani yetkim yok bu konuda. Neyse hepimizin hakkında hayırlısı olsun derim,bundan daha iyi yapabileceğim birşey zaten yok. Gayb alemlerin rabbi Allah'ın elindedir, biz alimlerin kitaplarında gördüğümüzü paylaşıyoruz hepsi bu kadar.

Üst Alt