ÇATLAK TESTİ...
Çin’de bir adam, her gün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna astığı testilerle dereden su taşırmış evine…
Bu testilerden birinin yan kısmında çatlak varmış… Diğeri ise hiç kusursuz ve çatlaksızmış.
Kusursuz testi her seferinde adamın doldurduğu suyun tümünü taşır, ulaştırırmış eve… Ama çatlak testi sızdırdığı için eve yarısı boşalmış olarak ulaşırmış. Bu durum iki sene bu şekilde devam etmiş. Tabii kusursuz testi vazifesini mükemmel yaptığı için çok gururlanıyormuş. Zavallı çatlak testi ise suyun sadece yarısını eve ulaştırabildiği için hem utanıyor, hem de çok üzülüyormuş.
İki yılın sonunda bir gün, görevini yapamadığını düşünen çatlak testi, ırmak kenarında adama şöyle demiş:
“Kendimden utanıyorum. Şu yanımdaki çatlak nedeniyle, sular eve gidene kadar akıp gidiyor.”
Adam gülümseyerek dönmüş testiye:
“Göremedin mi? Yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu. Fakat kusursuz testinin tarafında hiç yok. Çünkü ben sendeki çatlağı başından beri biliyordum. Bu yüzden senin tarafına çiçek tohumları ektim. Ve her gün o yolda ben su taşırken, sen onları suladın. 2 senedir o güzel çiçekleri toplayıp, masamı süslüyorum. Sen kusursuz olsaydın, evimi böyle güzelleştiremeyecektim.” diye cevap vermiş.
Aslında hepimiz birer çatlak testiyiz. Her birimizin kendine has kusurları vardır. Fakat sahip olduğumuz bu kusurlar ve çatlaklardır hayatlarımızı ilginç yapan, mükafatlandıran, renklendiren..
Etrafımızdaki her kişiyi, düşünceyi oldukları gibi kabullenip; onlardaki kusurları değil, içlerindeki güzellikleri gördüğümüz zaman yarınlarımız şüphesiz daha anlamlı olacaktır.