Çaresiz iseniz, Çare Sizsiniz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
caresizseniz.jpg

Care eveli ALLAh , ahiri ALLAH sonra SENSIN!!!
Ya ümitsizsiniz. Ya da ümit sizsiniz.
Ya çaresizsiniz. Ya da çare sizsiniz.
(Behçet Necatigil)

karşılaştığımız herhangi bir çaresizlik durumuna, Allah’a sığındıktan sonra..
Hmmm, hangi güzel şey, hangi güzel fırsat hayatıma girmeye çalışıyor da ben göremiyorum acaba?diye dusunup o bakış açısını ile hayatta bakmaliyiz...
Çaresizlikler aslında büyüme, gelişme .olgunlasma, ilerleme sancıları...
Ve eğer… bu gelişmenin hayatımıza gelmesini istiyorsak, daha düşük bir şeyin hayatımızdan çıkması ve o güzelliğe yer açması lazım...Ìşte bu sebeple kaybediyoruz bazı şeyleri.
Ama eğer bu bilgiye sahip değilsek, genelde kayıplarımıza, çaresizliklerimize ağlamaktan, sızlanmaktan başka şey düşünmediğimizden..
önümüze çıkan fırsatları, açılan kapıları ya görmüyoruz ya da görüp ille de şunu istiyorum ben diye, bu fırsatı geri tepiyoruz.
ANLIYANA....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun,
içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun.
Hz.Ali r.a.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
care.jpg

ÇaresizSEN, Çare SENsin!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Acizim ama çaresiz değilim, yalnızım ama asla sahipsiz değilim

caresiz.jpg

ÇaresizSEN, Çare SENsin! birincisi içimizdeki kendi, kendimize engelizdir...
“Ben çaresizim demeyin “
İnsanın, kendince ,kendi aklınca ,hiç bir çözüm yolu kalmadığını sandığı bir durumda bile, gerçekten inananlar için mutlaka bir çıkış yolu vardır.........
Aman ya, bu da iş mi?” düşünmek de içinizdeki engeldir...ne iş olursa olsun hele bir ucundan tutun!! tutunun!
“Ben yapamam.” demeyin bu bir iç engeldir. “Ben yaparım.” “Ben çalışırım.” "ben bu işi de öğrenebilirim diyeceksin.
Olumsuz düşündüğümüz her şey iç engelimizdir. Olumsuz düşünmeyi olumlu hale çevirmek, iç engelimizden kurtulmalıyız....

“Yapamıyorum, çalışamıyorum, başaramıyorum, bilmiyorum, sevmiyorum” değil, yapacağım, çalışacağım, seveceğim, bileceğim, başaracağım.”
diyeceksiniz ki, içinizdeki engeller ortadan kalksın.

Gökyüzü ne kadar kapkara bulutlarla kapalı olursa olsun, yine de bulutlar arasında mavilikleri görebileceğiniz bir aralık vardır, bunu hiç unutmayacaksınız...
Evrende her şey nereden ve nasıl baktığımıza göre değişir. baktığımız şey ,durum bizim, bakış açımıza göre şekillenir.

Bazen de “ya bırak, sen bu işi yapamazsın.” diyen dostlarınız en büyük engeldirler. Kendi içinizdeki engeli aşamadınızsa, dışınızdaki engeli zaten aşamazsınız.
“Ben güçlüyüm.” diyerek birinci engeli, size engel olmak isteyen kim varsa çevrenizde onları dinlemeyerek de ikinci engeli de aşabilirsiniz...
isterseniz bir deneyin!!!Bir şeyi denemeden kaybederseniz zaten kaybetmişsiniz demektir.
Ama aynı şeyi deneyerek kaybederseniz, o denediğiniz şeyle çaresizliğinizi aşamayacağınızı öğrenirsiniz.

Edison, ampülü bulmak için on bin deney yapmıştır. On bininci deney bitince asistanı: “On bin deney yaptık, böyle bir şey yokmuş, artık denemeyelim,” önerisinde bulunur. Edison: “Evet, on bin deney yaptık aradığımızın bu on bin deney içinde olmadığını öğrendik.” Cevabını verir. İşte o çalışmaların sonucu aydınlık odalarda oturuyoruz.

Unutulmamalıdır ki, en iyi öğrenme yolu deneyerek öğrenmedir.
Napolyon ne güzel demiş: “kaybede kaybede kazanmayı öğreneceğim.”

Siz, biz, hepimiz, kaybederek kazanmayı öğreneceğiz. Kazanmak, iman ister, inanç ister, emek ister, gayret ister, sabır ister,yeniden yeniden denemek ister,
aklı kullanmak ister. Durup dururken kimsenin bir şey kazandığı ne görülmüş, ne de duyulmuştur. ÇaresizSEN, Çare SENsin!
Acizim ama çaresiz değilim, yalnızım ama asla sahipsiz değilim
.

acilangul1

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
caresizseniz.jpg

Care eveli ALLAh , ahiri ALLAH sonra SENSIN!!!
Ya ümitsizsiniz. Ya da ümit sizsiniz.
Ya çaresizsiniz. Ya da çare sizsiniz.
(Behçet Necatigil)

karşılaştığımız herhangi bir çaresizlik durumuna, Allah’a sığındıktan sonra..
Hmmm, hangi güzel şey, hangi güzel fırsat hayatıma girmeye çalışıyor da ben göremiyorum acaba?diye dusunup o bakış açısını ile hayatta bakmaliyiz...
Çaresizlikler aslında büyüme, gelişme .olgunlasma, ilerleme sancıları...
Ve eğer… bu gelişmenin hayatımıza gelmesini istiyorsak, daha düşük bir şeyin hayatımızdan çıkması ve o güzelliğe yer açması lazım...Ìşte bu sebeple kaybediyoruz bazı şeyleri.
Ama eğer bu bilgiye sahip değilsek, genelde kayıplarımıza, çaresizliklerimize ağlamaktan, sızlanmaktan başka şey düşünmediğimizden..
önümüze çıkan fırsatları, açılan kapıları ya görmüyoruz ya da görüp ille de şunu istiyorum ben diye, bu fırsatı geri tepiyoruz.
ANLIYANA....
Selamun aleyküm güzel ablacım, sana ne kadar teşekkür etsem az, sayende her şeyin idrakini ve sebeb-i ilahi'sini daha çabuk ve kolay öğreniyorum Allah razı olsun :tamam:. Bakış açımızı genişleten rabbime hamdolsun. Bugün neyi fark ettim biliyor musun abla? hep bana derlerdi sakin ol! olgun ol! diye şimdi bunları diyen benim roller değişti yani ::komik.. Senin yukarıdaki yazından yine kendime düşeni aldım sağolasın.. Allah başımızdan eksik etmesin seni ve diğer kardeşlerimi hayırlı günler abla....duaa..

Üst Alt