Çaresi bulunmayan şeyde gereksiz FERYAD etmek

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
93d845363269041aabb7b2c39c95726f.jpg

Çaresi bulunan şeyde acze, çaresi bulunmayan şeyde gereksiz FERYAD etme...
Başımıza gelen bir işin, sıkıntının veya problemin, şayet çaresi var ise, acze düşmeden çözüm aramak gerekir.
Üzülüp çaresiz bir duruma girmektense, çareyi aramak daha isabetli bir davranıştır.
Diğer taraftan çaresi olmayan bir işte de cezaya gitmemek lazımdır.
Yapılan ve telafisi olmayan bir iş için, ne kendimizi ve ne de başkasını cezalandırmanın bir anlamı yoktur.
Kendimiz bir hata yapmış ve telafisi de imkansız ise, ikide bir, "eyvah ben ne ettim ki, bu başıma geldi, neden oldu, şöyle yapsaydım olmazdı, niçin bunlar başıma geliyor" gibi ifadeler ile işin üzerine gitmek ve kendimizi bu şekilde cezalandırmak doğru olmadığı gibi, başkasının elinden gelen ve telafisi olmayan bir iş için de karşı tarafı cezalandırmanın bir anlamı yoktur.
Geçmişte kalan işler için kaderin bir payı vardır deyip teslim olmak
ve bundan sonra ayni hatayi yapmamak icin gecmisimizden ibret ve ders almak lazim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Güzellik baktığın şeyde değil,bakışında olmalı..Yüz gözünün gördüğü değil,gönül gözüyle gördüğündür güzel olan!..Hz.Mevlana

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Dünya malı insan içindir; fakat insanın helaki de mal yüzündendir. Sır şuradadır ki:ne koyup kaynatırsan içine, pekmezin tabiatı onu kendine benzetir.
İş kendi varlığını koruyabilmede. Öte yandan tek damla zehir bir bedeni yok edebilir.
Demek ki bünyeden bünyeye fark vardır.
Kendine güvenmiyorsa insan dünya ile sınanmaktan sakınmalı, bunun için dua etmeli.
Dünya, gönül ehli insanlar için bile yaman bir sınanma meydanıdır..Eyvallah...

Üst Alt