Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
çardak kebabı (düdüklü)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="hüzün" data-source="post: 36809" data-attributes="member: 15"><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">ÇARDAK KEBABI (DÜDÜKLÜ) ( birinci tarif)</span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">MALZEMELER </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">1 çorba kaşığı tereyağ </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">1/2 kg dana kuşbaşı </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">1 diş sarmısak </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">250 gr yoğurt </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">kırmızı biber </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">2 adet yufka </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">HAZIRLANIŞI </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile, çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezip, püre kıvamına getirin. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">--------------------------------------------------------------------------------</span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">ÇARDAK KEBABI (DÜDÜKLÜ) (ikinci tarif)</span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">Malzemeler: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">0.5 kg. kuşbaşı dana eti </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">2 yufka </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">4 diş sarımsak </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">250 gr. yoğurt </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">2 kaşık tereyağı </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">3 adet soğan </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">tuz </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">pul biber. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">Et düdüklü tencerede üzerine 1 bardak su koyularak pişirilir. Düdüklüden alınır, ince olarak didiklenir. Soğanlar halka şeklinde doğranır. Yağda kavrulur. İçine etler atlıır. Tuz, karabiber ve maydanoz ilavesi ile bir iç hazırlanır. Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür. Hazırlanan yufkalara sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber île kızdırılmış yağ üzerine dökülüp dereotu ile servis yapılır.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hüzün, post: 36809, member: 15"] [FONT=Tahoma][SIZE=3]ÇARDAK KEBABI (DÜDÜKLÜ) ( birinci tarif)[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3]MALZEMELER 1 çorba kaşığı tereyağ 1/2 kg dana kuşbaşı 1 diş sarmısak 250 gr yoğurt kırmızı biber 2 adet yufka [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3]HAZIRLANIŞI Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile, çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezip, püre kıvamına getirin. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın. [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3]--------------------------------------------------------------------------------[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3]ÇARDAK KEBABI (DÜDÜKLÜ) (ikinci tarif)[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3]Malzemeler: 0.5 kg. kuşbaşı dana eti 2 yufka 4 diş sarımsak 250 gr. yoğurt 2 kaşık tereyağı 3 adet soğan tuz pul biber. [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3]Et düdüklü tencerede üzerine 1 bardak su koyularak pişirilir. Düdüklüden alınır, ince olarak didiklenir. Soğanlar halka şeklinde doğranır. Yağda kavrulur. İçine etler atlıır. Tuz, karabiber ve maydanoz ilavesi ile bir iç hazırlanır. Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür. Hazırlanan yufkalara sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber île kızdırılmış yağ üzerine dökülüp dereotu ile servis yapılır.[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
çardak kebabı (düdüklü)
Üst
Alt