Çapak nedir-Çapaklanan göz nasıl açılır-Göz çapağı neden olur

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Çapak nedir, Çapaklanan göz nasıl açılır,Göz çapağı neden olur, çapak, göz çapağı, Çapak nedir, Çapaklanan göz nasıl açılır, göz neden çapaklanır

boardturkgozcapagi.jpg


Çapak gözün içerisinde oluşan mukelit yapıda yani sümüksü yapışkan bir salgıdır. Bu salgı eğer gözde biraz daha fazla kalırsa daha da koyulaşır, daha bir yapışkan hale gelebilir, hatta göz kapaklarının açılmasını engelleyecek derecede yapışkan dahi olabilir. Bazen de göz kapaklarının açılmasını engellemese de kirpiklerde birikimler yapabilir ve insanın estetik olarak görüntüsünü bozar. Bu maddenin gözde oluşmasının nedeni genellikle bir hastalık nedenidir. Bu hastalıkların da çeşitleri vardır.

Sabah kalktığınızda eğer bir çapaklanmayla uyandıysanız doktora gitmeden önce yapmanız gereken şey; temiz bir mendili ılık bir suyla ıslatarak kirpiklerinize yada göz kapağınıza bunu yapıştırabilirsiniz. Bir süre orada bekledikten sonra çapakları yumuşatacaktır ve 2 parmağınızla kapakları açabilirsiniz. Bu denli ciddi yapışıklıklara çapaklar neden olabilmektedir. Bazen de burun köküne doğru çirkin, estetik olarak hoş olmayan görünümde çapaklar birikebilir. Onlar da yine ıslak mendil ile yavaşça göze dokunmadan alınabilir. Göz doktorunuzdan erken sürede randevu alabiliyorsanız siz onları hiç temizlemeden gidin. Hem göz doktorunuz muayene etmeden önce onları görmüş olsun hem de buna göre de muayenesini tamamlayıp temizliğini de orada size gerçekleştirecektir.

Tedavi edilmeyen çapaklanma nadiren kendiliğinden de geçebilir. Fakat eğer ki 1 günden fazla süren bir çapaklanma söz konusu ise mutlaka göz doktoruna gidilmesi lazım. Çünkü çapaklanma bulgusu sizin gözünüzü kaybettirecek kadar önemli bir hastalığın bir bulgusu olabilir. Bu durumda da erken tedavi çok faydalı olur. Yoksa gözünüzü kaybetmeye kadar gidebilecek bir hastalığı daha fazla geç kalarak provoke etmiş olursunuz. Ama genel olarak antibiyotikli damlalar ile tedavi %80-%90 oranında başarılı olmaktadır. Tabi ki göz doktorunun kontrolü altında bunların yapılması gözümüzün sağlığı açısından faydalıdır.

(Alıntı)
 
Üst Alt