Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
canın sıkılıyorsa
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="elifgibi" data-source="post: 13861" data-attributes="member: 149"><p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">Sıkılıyorsan istigfâr oku!</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">Evliyâ zâtlardan</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">Fahreddîn-i Acemî hazretlerine,</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“rahmetullahi teâlâ aleyh”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">bir gün birkaç kişi geldiler.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">Birincisi;</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Ey efendim, ben çok sıkılıyorum,</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">ne yapmamı tavsiye edersiniz?”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">diye sordu.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">Büyük Velî cevabında;</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Öyleyse tövbe istiğfâr eyle.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">O zaman hiç sıkılmazsın!”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">buyurdu.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">İkincisi arzetti:</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Hastayım efendim, ne yapayım?”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Tövbe istiğfâr eyle!”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">Üçüncüsü sordu:</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Maddî sıkıntı içindeyim efendim.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Bana ne tavsiye edersiniz?”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Tövbe istiğfâr eyle!”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Hanımla geçinemiyoruz efendim”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Tövbe istiğfâr eyle!”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Çocuğumuz olmuyor efendim”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Tövbe istiğfâr eyle!”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">Hayretle birbirlerine bakıp;</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Anlamadık efendim. Hepimize de</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">istiğfâr etmemizi tavsiye ettiniz”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">dediler.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">Buyurdu ki:</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">“Evet tövbe istiğfâr öyle bir anahtardır ki,</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">açılmayan kapılar onunla açılır. Nitekim;</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">(Tövbe ederseniz imdâdınıza yetişirim)</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray">buyuruyor Allahü teâlâ”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elifgibi, post: 13861, member: 149"] [CENTER][B][COLOR=DarkSlateGray]Sıkılıyorsan istigfâr oku! Evliyâ zâtlardan Fahreddîn-i Acemî hazretlerine, “rahmetullahi teâlâ aleyh” bir gün birkaç kişi geldiler. Birincisi; “Ey efendim, ben çok sıkılıyorum, ne yapmamı tavsiye edersiniz?” diye sordu. Büyük Velî cevabında; “Öyleyse tövbe istiğfâr eyle. O zaman hiç sıkılmazsın!” buyurdu. İkincisi arzetti: “Hastayım efendim, ne yapayım?” “Tövbe istiğfâr eyle!” Üçüncüsü sordu: “Maddî sıkıntı içindeyim efendim. “Bana ne tavsiye edersiniz?” “Tövbe istiğfâr eyle!” “Hanımla geçinemiyoruz efendim” “Tövbe istiğfâr eyle!” “Çocuğumuz olmuyor efendim” “Tövbe istiğfâr eyle!” Hayretle birbirlerine bakıp; “Anlamadık efendim. Hepimize de istiğfâr etmemizi tavsiye ettiniz” dediler. Buyurdu ki: “Evet tövbe istiğfâr öyle bir anahtardır ki, açılmayan kapılar onunla açılır. Nitekim; (Tövbe ederseniz imdâdınıza yetişirim) buyuruyor Allahü teâlâ” [/COLOR][/B][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
canın sıkılıyorsa
Alt