Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Çamlıca simidi...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 34243" data-attributes="member: 1043"><p><strong>Malzemeler</strong></p><p>1 su bardağı ılık süt</p><p>3 çorba kaşığı sıvıyağ</p><p>Yarım paket yaşmaya</p><p>1 tatlı kaşığı tuz</p><p>1 çorba kaşığı toz şeker</p><p>1 tatlı kaşığı mahlep</p><p>Aldığı kadar un</p><p></p><p><strong>Üzeri İçin</strong></p><p>Su</p><p>Susam</p><p><strong></strong></p><p><strong>Yapılışı</strong></p><p>Karıştırma kabına süt ve maya alınıp eritilir. Tuz, mahlep, toz şeker ilave edilip azar azar un ilve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur yarım saat mayalandırılır. Hamurdan 9-10 beze yapılır. Bezenin birisini alıp uzun rulo yapılır iki ucunu birleştirip kıvrılır ve hamurun iki ucunu bir birine tutturulur önce suya sonra susama bulanıp tepsiye dizilir hamurun hepsi bu şekilde bitirilir. Yarım saat tepsi mayası yapılır. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 34243, member: 1043"] [B]Malzemeler[/B] 1 su bardağı ılık süt 3 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım paket yaşmaya 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı mahlep Aldığı kadar un [B]Üzeri İçin[/B] Su Susam [B] Yapılışı[/B] Karıştırma kabına süt ve maya alınıp eritilir. Tuz, mahlep, toz şeker ilave edilip azar azar un ilve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur yarım saat mayalandırılır. Hamurdan 9-10 beze yapılır. Bezenin birisini alıp uzun rulo yapılır iki ucunu birleştirip kıvrılır ve hamurun iki ucunu bir birine tutturulur önce suya sonra susama bulanıp tepsiye dizilir hamurun hepsi bu şekilde bitirilir. Yarım saat tepsi mayası yapılır. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Çamlıca simidi...
Üst
Alt