Camilerde hoşuma gitmeyenler

imat

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
islamiforu.jpg

Camide insanların bazı davranışları hoşuma gitmiyor. Tepki vermiyorum, kırmıyorum kimseyi ancak hoşuma gitmiyor. Bunları buradan söyleyeyim ki, yapanlar varsa birdaha düşünsünler

Camiye ilk giriş anından itibaren başlayayım:

1- Cami girişinde ayakkabılarını bırakanların amacı nedir çok merak ediyorum. Camiye gelen kişi sayısına yetecek kadar ayakkabılık yapılmış, neden girişe bırakıyorsunuz? Belki ayakkabıları işe yaramaz diye belki de eğilip yerden almaya üşendikleri için, belkide çıkarken kolaylık olsun diye. Ne olusa olsun giriş ve çıkışlarda neden insanlara eziyet edilsin?

2-Saflarımızı oluşturmaya başlarken önümüzde ya da tam önümüzde demeyeyimde çaprazımızda bir yer açılır, yanımızdaki adam bizi iter öne geç diye. Neden kendin geçmiyorsun beni itip kakıyorsun kardeşim?

3-Safların sık ve düzenli olması gerekir. SIKIŞIK olması değil, neden, yanındaki on santimlik boşluğa, arka saftan birini çekip eziyetle namaz kılınıyor?

4-Namazımızı kılarken bazılarımız neden önündekinin ayağının dibine kadar geliyor ve kafasını ezdiriyor ya da neden önümüzdeki şahıs kafamıza basana kadar geri geliyor?

5-Neden kimse hocanın tam arkasında namaza durmuyor, hocaya bir şey olurda namazı ben kıldırırım diye mi korkuyor?

6-Bazı insanlar camide özellikle telefonun sesini açık bırakıyorlar galiba, her gittiğimde mutlaka çalar. Bazıları da Cuma vaktini bile bile o insanı arar neden?

7-Güldü diye neden çocuklar camiden kovulur? Cami yaşlıların yeri mi?

8-Neden bazı camiler odalara ayırılır ve imam görülmeden namaz kılınır? O zaman evimize tesisatı çekelim imam bize radyodan kıldırsın...

9-Neden bazı insanlar,caminin içinde yüksek sesle konuşur? Cami bir ibadethane değilmidir?

Daha düşünsem aklıma bir çok şey gelir, lütfen bu davranışları yapmayalım! Benim hoşuma gitmiyor, kimsenin de hoşuna gideceğini sanmam.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Emeğine sağlık imat kardeşim düşüncelerine katılıyorum 2. 6. ve 7inci ye tamamen katılıyorumbrrvo
aslında forumda Dök İçini Rahatla diye bir bölüm açsak fena olmaz herhaldeilginç::. böyle sıkıntısı olan kardeşlerimiz içini döküp rahatlamış olurlarhmmnn

imat

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Emeğine sağlık imat kardeşim düşüncelerine katılıyorum 2. 6. ve 7inci ye tamamen katılıyorumbrrvo
aslında forumda Dök İçini Rahatla diye bir bölüm açsak fena olmaz herhaldeilginç::. böyle sıkıntısı olan kardeşlerimiz içini döküp rahatlamış olurlarhmmnn
A.r.o kardeş, sağolasın...

Üst Alt