- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
Bu börekte boş zamanlarınızda hazırlayıp buzlukta saklayabileceğiniz ve gerektiğinde çıkarıp pişirebileceğiniz pratik bir börektir.
Malzemeler:
Yufka
Kaşar peyniri veya eriyen başka bir peynir
Maydonoz
ıslatmak için 2 su bardağı su
sosu için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı eritilmiş margarin veya sıvıyağ
susam çörekotu
1. Yufkalar 8 parçaya bölünüp içlerine peynir ve kıyılmış maydonozla birlikte hazırlanan iç eklenerek sigara böreği yada gül böreği şeklinde sarılır.
2. Hazırlanan börekler buzlukta buzdolabı poşetine konulark saklanabilir.
3. Gerektiğinde buzluktan çıkardığımız börekler tepsiye dizilerek 2 su bardağı su ile ıslatılır ve yarım saat kadar bekletilir.
4. Bu süre sonunda su süzülerek böreklerin üzerine yumurta, süt ve yağ ile hazırlanan sos sürülerek susam ve çörek otu ile süslenerek 200 ° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
*pişirme kağıdı kullanırsanız işleriniz kolaylaşır üzerine süreceğimiz sos tepsiye akabileceği için tepsinin temizlenmesi zorlaşabilir.