Büyük bir hata yaptım

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamin aleyküm herkese

Ben büyük bir hata yaptım. Okula belediye arabasıyla gidip geliyordum Bizim bir şoför vardı görünüşü hoşuma gitmişti. Bende bakmıştım (bir kaç ay devam etti)sonra baktığımı farketti. O da bakmaya basladı ama O adam bakmaya başlayınca utandım bakmadım. Ama adam hala bakmaya devam ediyordu. Arada gözüm kayıyordu ama cidden isteyerek bakmıyordum zaten adam evliydi.Yinede kendimi çok suçlu hissediyordum ne de olsa ilk önce isteyerek bakmıştım halada çok suçlu hissediyorum bu olay 1yıldan beri yaşanıyor, muavin bile cins cins bakıyordu.Bana bakarak bir şeyler konuşuyorlardı. Söförün arkadaşları bile kötü kötü bakıyor hala.Belki de ben kuruntu yapıyorum diye düşünmüstüm. Ama ben tam arabadan inerken romantik bir şarkı açtı ve şarkıya eşlik etti ve o zaman kuruntu olmadığının farkına vardım .Kendimi damgalı bir fahi.... gibi hissediyorum.Ve artık o arabaya binmiyorum ama çok vicdan azabı çekiyorum kim bilir beni nasıl biliyorlar. Büyüyünce bu durum karşıma çıkar diye korkuyorum. Artık dolmuşa biniyorum ama onada harçlığımın yarısından fazlasını veriyorum.Yinede para sıkıntısı bu durumdan çok daha sevimli olduğunu düşünüyorum. Ne olur beni kınamayın ama lütfen bana bir fikir verin.

Ç

çokbilmiş

Kayıtsız
Misafir
Aleykümselam ah be kardeşim, bilmiyorum kaç yaşındasın ama öğrenci olduğuna göre daha çok gençsin. Senin yaşıtlarının bir çoğu her türlü rezilliği mubah görürken, sen bir bakışmadan dolayı vicdan azabı çekiyor, rahatsızlık hissediyorsun. Neyse, istenmeyen bir durum oluşmuş senin gibi vicdanlı birini kimse kınamaz merak etme. Bu işin sonucunda da hiç bir şey olmaz.. Olan senin harçlıklara olmuş ama. Sen hiç umursamadan eskisi gibi yoluna devam et, yok rahatsız oluyorum dersen, yine dolmuşa devam. zaten ne kaldı tatile. Rahat ol, kulağına küpe olsun erkeklere derin bakışlarla bakma, erkek milleti her türlü mana çıkarır.

yakupnwo

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleyküm Selam, öncelikle şu olmuş olabilir. senin o baktığın kişi umuda kapılmıştır, ondan böyle davranıyordur veya niyeti kötüdür ondan bakıyordur, bu şekil davranıyordur. Yapacağın şey umursama, bakma. Bundan ötürü vicdan azabı duyuyorsan, bunu bir sınav olarakta düşün. Şöyle ki bir daha bu tür haraketleri yapma, bakışlar falan atıpta erkeklerin aklını çelme. Bunu bir uyarı olarak düşün, dikkate alıp bir daha bu tür şeyleri yapma. Çünkü erkeklerde şu vardır, sen ufak bir bakış bile atsan etkilenip kafasına takarlar. nerden mi biliyorum? aynısı bendede var :D bunu bir sınav olarak düşün. uyarı olarak düşün. bir daha yapmamaya özen göster.

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ya zaten büyük vicdan azabı çekiyorum.Bu mesajı görenler Allah rızası için bir kerecik benim için dua edin ne olur Böyle bir yanlışa bir daha düşmek istemiyorum.

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Yahu anlamıyorum hepimizin oğluda var kızıda onlar bir yudum sevginin içinde hem hakikatı öğrenip hemde hayatın içinde temiz kalmaya çalışıyorlar. Bence bu kardeşimizin başı dik anlı açıktır. Genç bir kardeşimizin bir bakışını bile kötüye kullanan nefis sahipleri asıl utanmaz ve cehennem yolcusu onlardır. Nedenmi çünki karşısındaki çocuk veya hayatı anlamaya çalışan bir genç.-----

anneler babalar abiler mertler deli kanlı olanlar nerde işte suçlu onların arasında aeo

bütün dualarım birsen kardeşim senin olsun kalbim seninle. Aeo

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Yahu anlamıyorum hepimizin oğluda var kızıda onlar bir yudum sevginin içinde hem hakikatı öğrenip hemde hayatın içinde temiz kalmaya çalışıyorlar. Bence bu kardeşimizin başı dik anlı açıktır. Genç bir kardeşimizin bir bakışını bile kötüye kullanan nefis sahipleri asıl utanmaz ve cehennem yolcusu onlardır. Nedenmi çünki karşısındaki çocuk veya hayatı anlamaya çalışan bir genç.-----

anneler babalar abiler mertler deli kanlı olanlar nerde işte suçlu onların arasında aeo

bütün dualarım birsen kardeşim senin olsun kalbim seninle. Aeo

Hocam erkek kadın ayrımı yoktur günahta...Kardeşimiz yanlışlıkla bir göz zinası işlemiş. Erkek de harekete geçmiş. Etki olmadan tepki olmaz. Nur Suresi 31. ayete göre bayan kardeşimizin de sorumluluğu vardır, buradaki suç sadece erkeğin nefsine yüklememeli. Erkekte olduğu gibi kadında da nefis var. Ayette:
"Mümin kadınlara da söyle, bakışlarını sakınsınlar ve mahrem yerlerini korusunlar. Açıkta olan kısmı hariç zinetlerini göstermesinler. Başörtüleri ile yakalarının üzerini de kapatsınlar. Süslerini; kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, kendi kardeşleri, kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendisi gibi kadınlar, kendi cariyeleri, erkekliği kalmamış hizmetçileri, kadınların mahrem yerlerini henüz bilmeyen çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerinin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar.-Ey müminler, kurtuluşa ermek için hep birden Allah'a tevbe edin!"

Sen gençsin! sen kadınsın! diye böyle düşünürsek aynı hatalar farklı kişilerde sürüp gider. Ben hiç bir ilişki görmedim ki kadın göz kırpmadan erkek kendiliğinden başlatmış olsun. Bence kardeşimiz ucuz atlatmış...

Üst Alt