Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Bulgurlu Biber Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10380" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Malzemeler:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 kg dolma biberi</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1,5 su bardağı pilavlık bulgur</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 su bardağı zeytinyağı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çorba kaşığı salça</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 adet iri kuru soğan</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 tatlı kaşığı kuru nane</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 tatlı kaşığı karabiber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 tatlı kaşığı tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çorba kaşığı kuş üzümü</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 talı kaşığı çam fıstığı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3 su bardağı su</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yapımı:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Zeytinyağın yarısı tencereye konur ısınınca çam fıstığı atılır. Pembeleşince kuş üzümü eklenir, şişene keder kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğan katılır. Soğan şeffaflaşınca tuz, karabiber, kuru nane ve salça eklenir, birkaç kez çevrilir. Yıkanmış bulgur katılır, 4-5 dakika birlikte kavurduktan sonra 1,5 su bardağı sıcak su konur, 1 dakika sonra ateşten alınır, soğumaya bırakılır. Oyulmuş biberlerin üçte ikisine fazla sıkıştırmadan iç doldurulur. Üzerlerine biberlerin sapı alınöış kısımları konur. Dolmalar tencereye yerleştirilir. Üzerlerine kalan yarım su bardağı zeytinyağı ve 1,5 su bardağı sıcak su gezdirilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak önce orta ateşte 15 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika olmak üzere yarım saat pişirilir. Tencerede yarım saat kadar soğuduktan sonra servise sunulur</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10380, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]Malzemeler: 1 kg dolma biberi 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı salça 1 adet iri kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 talı kaşığı çam fıstığı 3 su bardağı su Yapımı: Zeytinyağın yarısı tencereye konur ısınınca çam fıstığı atılır. Pembeleşince kuş üzümü eklenir, şişene keder kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğan katılır. Soğan şeffaflaşınca tuz, karabiber, kuru nane ve salça eklenir, birkaç kez çevrilir. Yıkanmış bulgur katılır, 4-5 dakika birlikte kavurduktan sonra 1,5 su bardağı sıcak su konur, 1 dakika sonra ateşten alınır, soğumaya bırakılır. Oyulmuş biberlerin üçte ikisine fazla sıkıştırmadan iç doldurulur. Üzerlerine biberlerin sapı alınöış kısımları konur. Dolmalar tencereye yerleştirilir. Üzerlerine kalan yarım su bardağı zeytinyağı ve 1,5 su bardağı sıcak su gezdirilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak önce orta ateşte 15 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika olmak üzere yarım saat pişirilir. Tencerede yarım saat kadar soğuduktan sonra servise sunulur[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Bulgurlu Biber Dolması
Üst
Alt