Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Bulgurlu Biber Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10283" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1,5 kg dolmalık biber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">250 gr kıyma</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">150 gr bulgur</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 baş soğan</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 ufak domates</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">300 gr margarin</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">maydanoz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">kırmızı biber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">karabiber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">dolma baharı</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İyice yıkanan bulgurlar bir fincan suyla beraber suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir. Sonra rendelenmiş soğan, kıyma, ufak ufak doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ilâve edilerek karıştırılır. Öte yandan sapları çıkarılıp yıkanmış biberler enlemesine ikiye bölünür. Bunlar, sırtları aşağı gelecek şekilde bir tepsiye yerleştirilip içlerine birer kaşık önceden hazırlanmış karışımdan koyulur. Yarım bardak su ve yağ ilâve edilerek ağır ateşte hafifçe pişirilir. Sonra orta ısılı bir fırında, üzerleri pembeleşinceye kadar kızartılır</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10283, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]1,5 kg dolmalık biber 250 gr kıyma 150 gr bulgur 1 baş soğan 2 ufak domates 300 gr margarin maydanoz tuz kırmızı biber karabiber dolma baharı İyice yıkanan bulgurlar bir fincan suyla beraber suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir. Sonra rendelenmiş soğan, kıyma, ufak ufak doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ilâve edilerek karıştırılır. Öte yandan sapları çıkarılıp yıkanmış biberler enlemesine ikiye bölünür. Bunlar, sırtları aşağı gelecek şekilde bir tepsiye yerleştirilip içlerine birer kaşık önceden hazırlanmış karışımdan koyulur. Yarım bardak su ve yağ ilâve edilerek ağır ateşte hafifçe pişirilir. Sonra orta ısılı bir fırında, üzerleri pembeleşinceye kadar kızartılır[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Bulgurlu Biber Dolması
Üst
Alt