Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Buharda ıspanaklı börek..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 34244" data-attributes="member: 1043"><p><strong>Malzemeler</strong></p><p>2 yumurta</p><p>2 su bardağı un</p><p>Tuz,su</p><p><strong></strong></p><p><strong>İç harcı</strong></p><p>1 bağ ıspanak</p><p>1 adet kuru soğan</p><p>2 adet kırmızı biber</p><p>Sıvıyağ,tuz,karabiber</p><p></p><p><strong>Üzeri için</strong></p><p>Bir kase sarımsaklı yoğurt</p><p></p><p><strong>Yapılışı</strong></p><p>Unu ve yumurta hamur yoğurma kabına alınır, tuz ve azar azar su ilave ederek hafif sert bir hamur hazır (mantı hamuru kıvamında) hazırlanan hamurun üzeri örtülür ve 10 dakika dinlendirilir.</p><p>İç harç için sıvıyağ tavaya alınır doğranmış soğan ve kırmızı biber eklenip birlikte kavrulur.</p><p>Ayıklanıp yıkanmış ve suyunu süzmüş ıspanakda soğranıp soğana ilave edilerek birlikta 2 dakika daha kavrulur ocaktan alınca tuz ve karabiber eklenir.</p><p>Hazırlanan iç malzeme soğutulur.</p><p>Hazırlanan hamur yufka büyüklüğünde açılır iç harç yufkanın üzerine serpilir ve sıkıca rulosarılıp dilimlenir.</p><p>Buhar tenceresine dipdibe dizilir ve kapağı kapatılarak yaklaşık 45-50 dakika orta ateşte börekler pişirilir.</p><p>Arada bir kontrol edin verdiğim süreden daha az yada daha uzun süredede pişebilir ocağın durumuna bağlı Pişen börekleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve sıcak servis yapılır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 34244, member: 1043"] [B]Malzemeler[/B] 2 yumurta 2 su bardağı un Tuz,su [B] İç harcı[/B] 1 bağ ıspanak 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı biber Sıvıyağ,tuz,karabiber [B]Üzeri için[/B] Bir kase sarımsaklı yoğurt [B]Yapılışı[/B] Unu ve yumurta hamur yoğurma kabına alınır, tuz ve azar azar su ilave ederek hafif sert bir hamur hazır (mantı hamuru kıvamında) hazırlanan hamurun üzeri örtülür ve 10 dakika dinlendirilir. İç harç için sıvıyağ tavaya alınır doğranmış soğan ve kırmızı biber eklenip birlikte kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış ve suyunu süzmüş ıspanakda soğranıp soğana ilave edilerek birlikta 2 dakika daha kavrulur ocaktan alınca tuz ve karabiber eklenir. Hazırlanan iç malzeme soğutulur. Hazırlanan hamur yufka büyüklüğünde açılır iç harç yufkanın üzerine serpilir ve sıkıca rulosarılıp dilimlenir. Buhar tenceresine dipdibe dizilir ve kapağı kapatılarak yaklaşık 45-50 dakika orta ateşte börekler pişirilir. Arada bir kontrol edin verdiğim süreden daha az yada daha uzun süredede pişebilir ocağın durumuna bağlı Pişen börekleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve sıcak servis yapılır. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Buharda ıspanaklı börek..
Üst
Alt