Buharda ıspanaklı börek..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Malzemeler
2 yumurta
2 su bardağı un
Tuz,su

İç harcı

1 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
Sıvıyağ,tuz,karabiber

Üzeri için
Bir kase sarımsaklı yoğurt

Yapılışı
Unu ve yumurta hamur yoğurma kabına alınır, tuz ve azar azar su ilave ederek hafif sert bir hamur hazır (mantı hamuru kıvamında) hazırlanan hamurun üzeri örtülür ve 10 dakika dinlendirilir.
İç harç için sıvıyağ tavaya alınır doğranmış soğan ve kırmızı biber eklenip birlikte kavrulur.
Ayıklanıp yıkanmış ve suyunu süzmüş ıspanakda soğranıp soğana ilave edilerek birlikta 2 dakika daha kavrulur ocaktan alınca tuz ve karabiber eklenir.
Hazırlanan iç malzeme soğutulur.
Hazırlanan hamur yufka büyüklüğünde açılır iç harç yufkanın üzerine serpilir ve sıkıca rulosarılıp dilimlenir.
Buhar tenceresine dipdibe dizilir ve kapağı kapatılarak yaklaşık 45-50 dakika orta ateşte börekler pişirilir.
Arada bir kontrol edin verdiğim süreden daha az yada daha uzun süredede pişebilir ocağın durumuna bağlı Pişen börekleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve sıcak servis yapılır.
 
Üst Alt