Bugün Ruhum daralıyor

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hareketli-su-formatli-aglayan-kadin1.gif

Bu sabah mesleğim gereği katıldığım bir seminerden sonra Ruhumun Daraldığını,hissediyorum...Kendimi limon gibi sıkıldığımı ve yorgun,
halsiz, duygusuz, hissiyatsiz hissediyorum..hiç bir şey hissedemiyorum aslında ...
Beynim durdu hiç bir şey düşünemiyorum, ağır stres altındayım sanki ama değilim.. yürüyüşe çıkıp,biraz yalnız kalmalıyım...kendimi bulmaliyim.

içinde bulunduğumuz,mekan,ortam şartları ve etrafimizda bulunan insanlar ,Ruhumuza değmekte ve bizleri olumlu ya da olumsuz yönde etkilemektedir.
Her insanın etrafında çevresini kuşatan bir enerji ağı mevcuttur.Bu gün seminere katilanlarin çoğu negatif enerjisine sahip ,bencil insanlar idiler..

Konu;çocuğunu evlatlık vermek istiyen anneler..
Bana göre Anne olamamış bencil bir Nefsin savunma ve bahaneleri..

-Aklım kabul etse bile Ruhum,yüreğim bunu kabul etmedi!!edemedi.. Aklım ve kalbim arasında kalınca sıkıştım,daraldım, nefes alamadım..
neyse seminer sonunda Ruhumun iyice Daraldığını,hissettim ve halene de devam ediyor...
BAZILARI ÇOCUĞUNU KARNINDA TAŞIR, BAZILARI KALBİNDE !!
SEN İLK ÖNCE KALBİNDE TAŞIMADIKTAN SONRA KARNINDA TAŞISAN NE OLUR HAYVANLARDA ÇOCUKLARINI KARNINDA TAŞIR...

Bu Gün İçimden Geleni Değil, İçimden Gideni ,İçimde Kırılanı... Hislerimi...Gönül sızımı... Kalbimdeki sırrı...Yazıyorum...
Dokunmasın Kimse Bana, Yoksa Hıçkırıklarla Ağlarım...!Susturamazsınız Beni.
Kaç dil bilirsen bil, bazı yutkunmalar vardır, kalbin sıtkı ve sırrı arasından, dilin ucuna dökülemeyen. Tercümesi yoktur,
Herkesin bir gönül sızısı vardır...

konuşmak istesem Sır-ım sırçaya dönüşür dillim kanar kelamlardan... yinede anlatamaz susarım hal içinde...
“Ben kederimi ve hüznümü (üzüntümü) sadece (ALLAH)'a c.c arz ederim."YÛSUF - 86

b-410950-kanayan_gül_.jpg

Ne ekerseniz, onu biçersiniz. Düşüncelerini değiştirirsen, hayatını da değiştirirsin. Düşüncelerini değiştirirsen, bakış açını değiştirirsin.
Sahip olduğun bakış açısı, yaşam kaliteni belirler dedim ve çıktım..

https://www.youtube.com/watch?v=jGK8gOL1aK4

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
SELAMÜN ALEYKÜM GÖNÜL DOSTUM GÜZEL İNSAN;biliyormusun yazındaki o negatif enerjili insanlardan etrafım öyle kuşanmış durumdaki dualarımla secdelerim olmasa kaçıp sığınacak ,yarenim yarım Rabbim olmasa, ölürdüm galiba darlamalarından,son 4gündür nefes alamıyorum ruhum kafeste nefsimi dua ve yakarışla meşgul ediyorum.O evlatlık verilmek istenen çoçukların birinide bana verselerdi dünyam gülistan bahçesine dönerdi:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
VE ALEYKÜMSELAM GÖNÜL DOSTUM GÜZEL İNSAN..Her şey göründüğü gibi değil...
O evlatlık verilmek istenen çoçukların ,bebeklerin birinide zamaninda ben almiştim!! Yusuf..dünya tatlısı.Önümüzdeki hafta Ona Evlâdlık olduğunu açıklıyacağız bu haber ,bu
yaşananlar küçük bir çocuğun ruhunda açacağı yaraları,ruhundaki fırtınaları tahmin edebiliyormusun..

-O demiyecek mi Benim Annem neden beni istemedi..? neden Sevmedi neden beni Evlâdlık verdi..
-Şimdi Sen benim annem değil misin..?
-anne,baba tarafından istenmemek duygusu,Terk edilmenin yol açtığı hayal kırıklığını ,Onun ruh halini tahmin edebiliyormusun..hy..

-Ömür boyu soru işaretleri ile Her şeye rağmen yaşamak ..sorulara cevap aramak bulamayinca Tıkanıp kalmak nedir bilirmisin..?
-kim olduğunu Nereden geldiğini,neden istenmediğini bilememek..
Bu Sorularin altında ezilirek,büyümek...Gönül sızımı,Kalbimdeki sırrı açma gitsin..hy..

"Rabbi yessir Vela tuassir Rabbi temmim Bi'l-Hayr ... ||.
Rabbim kolaylaştır zorlaştırma , Rabbim hayırla sonuçlandır” ...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Biliyormusun arkadaşım;bu soruları sen yusufa evlatlık olduğunu açıklayacağını söylediğinden beri düşünüyorum.Ben küçük ken annem beni hep seni evlatlık aldık biz, annene git derdi ve ben bazen bunların gerçek olmasından ve annemin beni bırakıp gideceğinden çok korkardım annem pazara çarşıya gittiğinde geri gelmeyecek sanırdım,evde kavga gürültü olsa bana sert çıkılsa üvey evladım ya ben ondan beni kardeşlerimden ayırıyorlar diye düşünürdüm:( senin şimdi bu soruları yusuf adına düşünüp;aklına gelecek ne diyeceğim diye düşünmen normal ve seni anlıyorum sana bir sır vereyim güzel arkadaşım Rabbim sana öyle güzel bir evlat vermiş ki yüreği senin yüreğine dokunan akıllı merhametli bir evlat benim annem gibi cahil bir annenin evladı olmadığının farkında ve bunun güzelliğini hayrını doya doya bile bile yaşayan bir evlat inan korktuğundan daha kolay atlatacaksınız her ikinizde Rabbim bu güzelliğine kolaylık verecek inşallah dualarım sizinle canım arkadaşım her zorluktan sonra iki kolaylık var unutma müjdelenen...(inşirah)

LataBaba

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selam,
Humeyra kardeş, şu an yaşadığımız dünyada yaşanan olaylar ve duydugumuz-gördüğümüz haberler sonucu insanlığın ve insanlık kavramının sadece kavram olarak kaldıgını ben de maalesef gözlemliyorum. Demişsiniz ya, '' Hayvanlar karnında taşır '' diye yeni doğum yapmış bir hayvanın yavrusunu almaya kalkarsanız Annesi onu canı pahasına korur. Keşke ilk yaratıldıgımız gibi saf ve temiz kalabilseydik. Tıpkı hayvanlar gibi çünkü onlar yartıldıkları gunden buyana üzerlerine düşen neyse onu hala yapıyorlar yapmaya çalışıyorlar. İnsanların bencilliklerine rağmen.
Velhasıl kelam Akıl ve vicdan insanı mertebe bakımından meleklerin çok çok üzerine çıkarmasına karşın yine akıl ve vicdan hayvanların kat kat altına da götürebiliyor.
Bize bahşedilen bu nimetleri yine bize Bahşeden'in istediği gibi kullanmamız dileği ile...
Allah'a emanet olun. Allah bizim bu zor günlerimizde yar ve yardımcımız olsun Selametle...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Biraz önce mutfakta iş yaparken aklıma geldi gönül dostum;yusuf senin yüreğine sımsıkı sarılmış bir evlat biliyormusun gerçek annesini değil gerçekleri öğrenince ilk senin ne hissettiğini merak edip soracak yine sana sığınıp,anne yardım et diyecek, yıllar sonrada hep senin yüreğini senin sevgini ve seni önemseyip,sevecek...:)mevlana yürekli bir evlattan başka ne beklenebilir ki?kendini değil seni ve düşüncelerini hislerini takip edecektir...nacizane fikrim doğrusunu Allah bilir Rabbim güzellikle ve hayırla sonuçlandırsın inşallah.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Yusuf yine geçen akşam Onu doğuran annesinin,onu ne zaman görmeye geleceğini sordu..
-bilmiyorum dedim..bunu ancak Allah cc. bilir dedim..
O da o Çocuksu masumluğu ile dua edip
-Allahim benim annem beni ne zaman görmeye gelecek Sen her şeyi biliyorsun diye dua etmesi gönül sızımı,derinden kanattı.....Aklım ve kalbim,vicdanim arasında kalınca sıkıştım,daraldım, nefes alamadım..

Ömür boyu soru işaretleri ile Her şeye rağmen yaşamak ..sorulara cevap aramak bulamayinca Tıkanıp kalmak nedir bilirmisiniz..?
-kim olduğunu Nereden geldiğini,neden istenmediğini bilememek..
Bu Sorularin altında ezilirek,büyümek...Gönül sızımı,Kalbimdeki sırrı açma gitsin..agla..:,agla..:,

konuşmak istesem Sır-ım sırçaya dönüşür dillim kanar kelamlardan...
yinede anlatamaz susarım hal içinde...Seni annen istemiyor ki bunu nasıl diyebilirim ki.. sus..sus..Gönül sızım sus..Kalbindeki sırrı açma gitsin!!
açarsan onu yaralarsın, susarsan bencil damgası yersin Olsun be ben bencil de ,cahil,kötü anne damgasıni yesem de niyettimi, sevdami,kalbimi Rabbim biliyor! ve bildiği gibi yapsın..

La havle vela kuvvete illa billa hüvel aliyyül azim.hu vala hu ekber .
la ilahe illa ente subhaneke inni kuntu mıne zzalımın.

Güç küvvet sadece Allahın yardımıyladır. Senden başka dayanacak hiç bir şeyim yok .
senden başka ilah yok .sen noksanlardan münezzehsin .muhakak ki biz nefsimize uyup azalarımıza zulmedenlerden olduk....
Ben kederimi ve hüznümü (üzüntümü) sadece (ALLAH)'a c.c arz ederim."YÛSUF - 86

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
ALLAH yar ve yardımcın olsun ablacım; ağır bir imtihanın var, şu fani dünyada Allah imtihanın da muvaffak etsin..
Hepimizin ruhunun bir anda yerinden çıkıverecek gibi olduğu zamanlar oluyor, hele bir de ANNE 'ysen ve konu EVLAT 'sa işte o zaman can damarından işliyor yaralar..

Bu cinayetler başta olmak üzere nice evlatlar gitti bir hiç uğruna..
Dünyada en zor şey sanırım ANNE olmak.. Baksana en zor imtihan annelerin... Bir insandan herkes vazgeçebilir ama ANNESİ geçemez... Annesini üzse de, ağlatsa da, hatta annesini öldürmeye teşebbüs etse bile ANNE evladına kıyamaz...

Allah ana yüreğine öylesine merhamet bahşetmiş ki, aklım almıyor, anlamakta güçlük çekiyorum...

Ah anacığım ah! sen ne kadar mühimsin ki, cennet ayaklarının altında.. Fedakar, vefakar, çileli ama her daim evladı için çırpınan kanatsız meleğim..

YETİMLERİN MERHAMETLİ ANNESİ, ŞUNU UNUTMA! ALLAH HER KULUNA NASİP ETMEZ YETİM ANNESİ OLMAYI NE MUTLU SANA ALLAH YARDIMCIN OLSUN BU YOLDA SANA...

Bir kişi sormuş peygamber efendimiz 'e en çok kime hürmet edeyim, saygı göstereyim diye..
Efendimiz buyurmuş; ANNE 'ne, ANNE' ne, ANNE 'ne..
Daha sonra Kim'e hürmet edeyim ya Rasullullah?
- BABA' na demiş efendimiz (s.a.v)..

Annelerimizin hakkı ödenmez ne yaparsak yapalım ödenmez..

Allah'ım annelerimizin daha fazla üzülmesine, ağlamasına fırsat verme, böyle durumlara sebebiyet verenleri, sana senin KAHHAR isminin tecellisine havale ediyorum..
Sen adaletle hükmedersin, sen adalet edenlerin en hayırlısısın.. AMİN..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allah yardımcınız olsun gönül sızım. Rabbim gönlünüze hayatıniza inşirah düşürsun :( Selam ve Dua ile

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ablacım gerçekten zor bir durum ne demek istediğini o kadar iyi anlıyorum ki gözlerim dolarak okudum yazdıklarını Allah(c.c) yardımcın olsun abla. Sorular soru işaretleri bunlarla büyümek hiç kolay olmayacak abla bazen bende kendimi kızımın yerine koyuyorum düşünüyorum çıldıracak gibi oluyorum. Çünkü sebep ne olursa olsun ne kadar güçlü olursa olsun hiç bir zaman bir çocuğa yapılması özellikle de anne tarafından böyle bir zulüm yapılması bunu anlayamadım hiç bir zamanda anlayacağımı sanmıyorum.

"Rabbi yessir Vela tuassir Rabbi temmim Bi'l-Hayr ...
La havle vela kuvvete illa billa hüvel aliyyül azim.hu vala hu ekber .
la ilahe illa ente subhaneke inni kuntu mıne zzalımın.

Allah(c.c) önce evlatlarımızın sonrada cümlemizin yardımcısı olsun.

Allah'a emanet ol ablacım...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm sevgili gönül dostum;Küçük Yusuf'un duasında gizli olan sırrı size aktarayım bakın ne diyor küçük Yusuf;''Allah'ım benim annem beni ne zaman görmeye gelecek Sen her şeyi biliyorsun''
Allah cc her şeyi biliyor senin yüreğini, niyetini ve asla adaletsiz davranmaz yüce Mevlam... Sevgi emek ise küçük Yusuf gerçek annesinin kim olduğunu anlayacak Rabbim o duayı ona boşuna ettirmiyor LA TAHZEN GÖNÜL SIZIM...
Onu dünyaya getirmemiş olabilirsin ama gerçek annesi sensin
bırakıp giden kaybedendir,senin sevginin ve emeğinin karşılığını istiyor aslında bilmeden Yusuf senin ona söylemekte zorlandığın vicdanının sıkıştırdığı hakikatin seni daha yormasına müsahade etmeyecek inşallah Rabbim Yusuf'un bu duası ile işini kolaylaştıracak ümidim ,duam ve küçük kuzucuğun duası bana böyle hissettiriyor:)

Üst Alt