Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslami Soru ve Cevaplar
Bu zamanda Allah'ı inkar etmeler neden çoğaldı ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Intruder" data-source="post: 111099" data-attributes="member: 15174"><p>Allah'ın ayetlerini sadece Kuran'ın lafızlarından mı ibaret sayıyorsun ?</p><p></p><p><strong>Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri (Ulu'l-Elbab) için elbette ayetler vardır.</strong> Ali İmran 190</p><p></p><p>Etrafında gördüğün veya gör(e)mediğin her şey Allah'ın bir ayetidir. Bu yüzden ister Kuran ayetlerinden örnek vermiş olalım istersek de bu ayetlerden bahsetmiş olalım her ikisinde de akıl sahipleri için alınacak ibretler vardır.</p><p></p><p><strong>Andolsun, sizi biraz korku, (biraz) açlık, (biraz da) mallardan, canlardan ve mahsullerden yana eksiltme ile imtihan edeceğiz. Sabredenlere (lutf-ü keremimi) müjdele.</strong> Bakara 155</p><p></p><p>İmtihanın amacı iyi ile kötüyü birbirinden ayırmak değil midir ? Okulda imtihan edilmeniz, çalışkan ile tembel öğrenciyi ayırt etmek için değil midir ?</p><p></p><p><strong>O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.</strong> Mülk 2</p><p></p><p>Kalu Belâ'da herkes Allah'a iman ettiğini söyledi. Kimin sözünde sâdık olup olmadığı anlaşılması için onu bu imtihan dünyasına gönderdi. Burada ince bir detay vardır. O kişi <strong>Evet, sen bizim Rabbimizsin !</strong> dediğinde Allah onun bu sözde samimi olup olmadığını biliyordu. Bu sözündeki şeyde samimi olup olmadığını kendisine göstermek için onu bu dünya hayatına gönderdi.</p><p></p><p><strong>Benim hükmüme razı olmayan ve benim verdiğim musîbete sabretmeyen kişi Benden başka bir Rab arasın.</strong> Hadisi Kutsi</p><p></p><p>Bu hadisi kutside bir tercih söz konusu değildir. Bu bir emir cümlesidir. Allah'ın bir şey için emir cümlesi kullanması o şeyin mutlaka olacağını gösterir. Yani daha önceleri müslüman iken sonraları mürted olan (dinden dönen) kişi, mutlaka Allah'ın bir hükmüne veya kendisine verdiği bir musîbete karşı isyan etmiştir.</p><p></p><p>Bir çok ateistin, ateist olmalarının asıl nedeni bu hadisi kutside belirtilen şey sebebiyledir. (Başka bir Rab arayışına girmeleri bu yüzdendir.)</p><p></p><p>Bu kimselerin çürük olarak adlandırılması bir hakaret değil bu durumu anlatmak içindir. Sahte altın ile gerçek altını anlamak için onu mihenk taşına vurursunuz. Bu sahte altınmış demeniz onu küçümsemek için değildir, onun sahte olduğunu dile getirmek için o sözü kullanırsınız.</p><p></p><p>Ne siz beni tanıyorsunuz, ne ben de sizi.. Bu yüzden kişileri değerlendirmeden önce o kişi hakkında az çok fikir sahibi olmanız gerekmektedir. Bir kişiyi tanımadan onun hakkında söylediğiniz her şey, aslında sizde olan bir şeyin dışa yansımasıdır.</p><p></p><p>Kılıcınızı Ehli Sünnet savunucularına doğru yöneltmeyin. Aksi durumda bunu imanınızla ödersiniz.. (Bu cümlemi bile anlamaktan yana çok uzaksınız.)</p><p></p><p>Bazı insanlar tartışma ortamından beslenirler. Kendilerine ait tek bir söz söylenmemiş olsa bile onu kendileri için söylenmiş gibi saldırıya geçerler. Ömrüm etrafımda olan şeyleri gözlemlemekle geçti. Sizin ne yapmak istediğinizi çok iyi biliyorum.. Siz kendi egonuzu tatmin etmek için mutlaka bir başkası ile tartışmanız gerekmektedir. Aksi durumda asla rahat bulamazsınız. Size verdiğim her cevap, sonraki yorumunuz için sizi daha da teşvik edici olacaktır.</p><p></p><p>Bu yüzden mümkünse yazdığımız şeyleri okumamanızdır. Yazdıklarım Ehli Sünnet fırkasına tabi olanlar içindir. Sizin için asla değildir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Intruder, post: 111099, member: 15174"] Allah'ın ayetlerini sadece Kuran'ın lafızlarından mı ibaret sayıyorsun ? [B]Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri (Ulu'l-Elbab) için elbette ayetler vardır.[/B] Ali İmran 190 Etrafında gördüğün veya gör(e)mediğin her şey Allah'ın bir ayetidir. Bu yüzden ister Kuran ayetlerinden örnek vermiş olalım istersek de bu ayetlerden bahsetmiş olalım her ikisinde de akıl sahipleri için alınacak ibretler vardır. [B]Andolsun, sizi biraz korku, (biraz) açlık, (biraz da) mallardan, canlardan ve mahsullerden yana eksiltme ile imtihan edeceğiz. Sabredenlere (lutf-ü keremimi) müjdele.[/B] Bakara 155 İmtihanın amacı iyi ile kötüyü birbirinden ayırmak değil midir ? Okulda imtihan edilmeniz, çalışkan ile tembel öğrenciyi ayırt etmek için değil midir ? [B]O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.[/B] Mülk 2 Kalu Belâ'da herkes Allah'a iman ettiğini söyledi. Kimin sözünde sâdık olup olmadığı anlaşılması için onu bu imtihan dünyasına gönderdi. Burada ince bir detay vardır. O kişi [B]Evet, sen bizim Rabbimizsin ![/B] dediğinde Allah onun bu sözde samimi olup olmadığını biliyordu. Bu sözündeki şeyde samimi olup olmadığını kendisine göstermek için onu bu dünya hayatına gönderdi. [B]Benim hükmüme razı olmayan ve benim verdiğim musîbete sabretmeyen kişi Benden başka bir Rab arasın.[/B] Hadisi Kutsi Bu hadisi kutside bir tercih söz konusu değildir. Bu bir emir cümlesidir. Allah'ın bir şey için emir cümlesi kullanması o şeyin mutlaka olacağını gösterir. Yani daha önceleri müslüman iken sonraları mürted olan (dinden dönen) kişi, mutlaka Allah'ın bir hükmüne veya kendisine verdiği bir musîbete karşı isyan etmiştir. Bir çok ateistin, ateist olmalarının asıl nedeni bu hadisi kutside belirtilen şey sebebiyledir. (Başka bir Rab arayışına girmeleri bu yüzdendir.) Bu kimselerin çürük olarak adlandırılması bir hakaret değil bu durumu anlatmak içindir. Sahte altın ile gerçek altını anlamak için onu mihenk taşına vurursunuz. Bu sahte altınmış demeniz onu küçümsemek için değildir, onun sahte olduğunu dile getirmek için o sözü kullanırsınız. Ne siz beni tanıyorsunuz, ne ben de sizi.. Bu yüzden kişileri değerlendirmeden önce o kişi hakkında az çok fikir sahibi olmanız gerekmektedir. Bir kişiyi tanımadan onun hakkında söylediğiniz her şey, aslında sizde olan bir şeyin dışa yansımasıdır. Kılıcınızı Ehli Sünnet savunucularına doğru yöneltmeyin. Aksi durumda bunu imanınızla ödersiniz.. (Bu cümlemi bile anlamaktan yana çok uzaksınız.) Bazı insanlar tartışma ortamından beslenirler. Kendilerine ait tek bir söz söylenmemiş olsa bile onu kendileri için söylenmiş gibi saldırıya geçerler. Ömrüm etrafımda olan şeyleri gözlemlemekle geçti. Sizin ne yapmak istediğinizi çok iyi biliyorum.. Siz kendi egonuzu tatmin etmek için mutlaka bir başkası ile tartışmanız gerekmektedir. Aksi durumda asla rahat bulamazsınız. Size verdiğim her cevap, sonraki yorumunuz için sizi daha da teşvik edici olacaktır. Bu yüzden mümkünse yazdığımız şeyleri okumamanızdır. Yazdıklarım Ehli Sünnet fırkasına tabi olanlar içindir. Sizin için asla değildir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslami Soru ve Cevaplar
Bu zamanda Allah'ı inkar etmeler neden çoğaldı ?
Alt