Bu söz küfüre götürür mü?

hasobam07

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleykum Öncelikle Arkadaşlar
"Şu Yalancı Dünyada Gidenler Geri Dönmez"

Bir şarkı sözüdür, burada dönmez sözcüğü bizi küfre götürebilcek bir söz değildir değil mi? yani ben öyle düşünüyorum. arkadaşlarla bunun üstünde tartıştık. Arkadaş dedi ki, dönmek bizim elimizde degil, kafamız karıştı, yardımcı olursanız sevinirim.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
"Onların, ateşin karşısında durdurulup, "Âh! keşke dünyaya geri gönderilsek de, bir daha Rabbimizin âyetlerini yalanlamasak ve inananlardan olsak!" dediklerini bir görsen! Hayır! daha önce gizlemekte oldukları şeyler (günahlar) kendilerine göründü. Onlar dünyaya geri gönderilseler bile, yine kendilerine yasaklanan şeyleri mutlaka tekrar yaparlardı. Onlar kesinlikle yalancıdırlar." (En'âm, 6/27-28)
Dikkat!! bu ayet kafir olarak yaşamış ayetleri inkar etmiş kişiler içindir.

Müslümanlar için ise;
Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: “Cennete giren hiç kimse dünyaya geri dönmek istemez, yeryüzünde olan her şey orada vardır. Ancak şehid böyle değil. O, mazhar olduğu ikramlar sebebiyle yeryüzüne dönüp on kere şehit olmayı temenni eder. ”

Bir rivayette şu ziyade mevcut: “.. Şehid hariç, o, şehidlik sebebiyle mazhar olduğu üstünlükler ve kerametler sebebiyle. . . (dönmek ister). “

[Buhari, Cihad 5, 21; Müslim,İmaret 108, 109, (1877); Tirmizi, Fedailu’l-Cihad 13, (1643); Nesai, Cihad 30, 6, 32)]

Bir salavat vardır onu 14 kere okuduğun an bedenen Sevgili Peygamberimizin Salllalahu Aleyhi Vesellem geleceği belirtiliyor. Zaten peygamberlerin bedeni çürütülmemektedir. Bir Müslüman tarafından Salavat okunduğunda Peygamberimize s.a.v. cevap vermesi (selama karşılık ) için ruhu geri verilir. Bunlar kesindir. Gelmez derken bu gibi hadislere mi ters düştüğünüzü düşünüp küfür müdür diye soruyorsunuz....

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Sevgli kardeşim islam aleminin üzerinde bunca dert varken sende güzel bir soru sormuşsun. Ne demişler allah dağına göre kış verir. Allah yardımcın olsun aeo

hasobam07

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayır şimdi bizim 2 farklı görüş çıktı. Bir grup arkadaşımız dedi ki, burada dönmez derken yani ölünce birdaha dirilmez anlamında söylüyor. Diger arkadaşlarımız da diyor ki, burda dönmez derken insanın isteginde degilki. dönüp dönmemek istesede dönemez

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
yani ölünce birdaha dirilmez anlamında söylüyor.

Dünyanın geçici olduğunu Allahu Teala kendisi buyuruyor.

Dönüş yalancı dünyaya olmaz. Ahireti bahsetmemiş. Bu dünyada zaten dirilmeycek insan... Yeni bir zemin yeni bir ihtişam... Çok zorlamadır bu görüş. Efendim önce varsayımsal temel ortaya atacaksın dünya derken ahireti kastediyor diye.
Öyle olsa niye yalancı dünya desin... Sonra ahirette dirilmekten bahsediliyor diye hiç olmayan bir ifadeyi varsayıma dayandıracaksın: geri dönmek dirilmektir diyeceksin. OOhOOoo bu açıklamak değil ortaya yeni bir söz atmak olur:)

Bence böyle...

selahattin

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Selamün Aleykum Öncelikle Arkadaşlar
"Şu Yalancı Dünyada Gidenler Geri Dönmez"

Bir şarkı sözüdür, burada dönmez sözcüğü bizi küfre götürebilcek bir söz değildir değil mi? yani ben öyle düşünüyorum. arkadaşlarla bunun üstünde tartıştık. Arkadaş dedi ki, dönmek bizim elimizde degil, kafamız karıştı, yardımcı olursanız sevinirim.

benim bu şarkı sözünden anladığım,gidenler dediği ahirete gidiş.elbette geri dönmez.:)

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Şimdi çaktım mevzuyu :) Dönmek isteyenlerin olduğunu ve onlara müsaade etmediğini Rabbimiz buyurmuştur. niye tartışıyorsunuz ki bunu....

Hatta reenkarnasyon inananlar hiç kendini kandırmasın, Her ruh kendi bedeni ile eşleşecek.. Diyelim ki X bedeniyle ebedi cehennem azabına çarptırıldı, Y bedeniyle de cenneti hak etti... hoppa!? Bu ruh ne yapacak şimdi (!)Dünyada iken sırayla beden değiştirip duran ruh ahirette ne yapacak hepsi önünde... Bu saçmalığa inananlar bir kılıf uydursa da Sökmez bize bunlar:) Konuyla azıcık alakası var diye yazdım...

Üst Alt