Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Bu Akşam Hindistan'da
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 24340" data-attributes="member: 1208"><p><span style="font-size: 10px"><strong>Bu Akşam Hindistan'da</strong> </span><span style="font-family: 'verdana'">Hz. Süleyman'ın sarayına kuşluk vakti saf bir adam telaşla girer. Nöbetçilere, hayati bir mesele için Hz. Süleyman'la görüşeceğini söyler ve hemen huzura alınır. Hz. Süleyman (a.s) benzi sararmış, korkudan titreyen adama sorar: </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- Hayrola ne var? Neden böyle korku içindesin? Derdin nedir? Söyle bana... </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Adam telaş içinde: </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- Bu sabah karşıma Azrail (a.s) çıktı. Bana hışımla baktı ve hemen uzaklaştı. Anladım ki, benim canımı almaya kararlı.. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- Peki ne yapmamı istiyorsun?</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Adam yalvarır: </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- Ey canlar koruyucusu, mazlumlar sığınağı Süleyman! Sen her şeye muktedirsin. Kurt, kuş, dağ, taş senin emrinde. Rüzgarına emret de beni buradan ta Hindistan'a iletsin. O zaman Azrail (a.s) belki beni bulamaz. Böylece canımı kurtarmış olurum. Medet senden! </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Hz. Süleyman, adamın haline acır. Rüzgarı çağırır ve: </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- Bu adamı hemen al. Hindistan'a bırak!" emrini verir. Rüzgar bu... Bir eser, bir kükrer. Adamı alır ve bir anda Hindistan'da uzak bir adaya götürür. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Öğleye doğru Hz. Süleyman, divanı toplayarak gelenlerle görüşmeye başlar. Bir de ne görsün, Azrail (a.s.) da topluluğun içine karışmış, divanda oturmaktadır. Hemen yanına çağırır: </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- Ey Azrail! Bugün kuşluk vakti o adama neden hışımla baktın? Neden o zavallıyı korkuttun?" der. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Azrail (a.s) cevap verir: </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- Ey dünyanın ulu sultanı! Ben, o adama öfkeyle,hışımla bakmadım. Hayretle baktım. O yanlış anladı. Vehme kapıldı. Onu, burada görünce şaşırdım. Çünkü Allah (cc) bana emretmişti ki: </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">- "Haydi git, bu akşam o adamın canını Hindistan'da al!" Ben de bu adamın yüz kanadı olsa, bu akşam Hindistan'da olamaz. Bu nasıl iştir, diye hayretlere düştüm. İşte ona bakışımın sebebi bu idi. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Osman Nuri, Mesnevi Bahçesinden Bir Testi Su</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 24340, member: 1208"] [SIZE=2][B]Bu Akşam Hindistan'da[/B] [/SIZE][SIZE=2][/SIZE][FONT=verdana]Hz. Süleyman'ın sarayına kuşluk vakti saf bir adam telaşla girer. Nöbetçilere, hayati bir mesele için Hz. Süleyman'la görüşeceğini söyler ve hemen huzura alınır. Hz. Süleyman (a.s) benzi sararmış, korkudan titreyen adama sorar: [/FONT] [FONT=verdana]- Hayrola ne var? Neden böyle korku içindesin? Derdin nedir? Söyle bana... [/FONT] [FONT=verdana]Adam telaş içinde: [/FONT] [FONT=verdana]- Bu sabah karşıma Azrail (a.s) çıktı. Bana hışımla baktı ve hemen uzaklaştı. Anladım ki, benim canımı almaya kararlı.. [/FONT] [FONT=verdana]- Peki ne yapmamı istiyorsun? [/FONT] [FONT=verdana]Adam yalvarır: [/FONT] [FONT=verdana]- Ey canlar koruyucusu, mazlumlar sığınağı Süleyman! Sen her şeye muktedirsin. Kurt, kuş, dağ, taş senin emrinde. Rüzgarına emret de beni buradan ta Hindistan'a iletsin. O zaman Azrail (a.s) belki beni bulamaz. Böylece canımı kurtarmış olurum. Medet senden! [/FONT] [FONT=verdana]Hz. Süleyman, adamın haline acır. Rüzgarı çağırır ve: [/FONT] [FONT=verdana]- Bu adamı hemen al. Hindistan'a bırak!" emrini verir. Rüzgar bu... Bir eser, bir kükrer. Adamı alır ve bir anda Hindistan'da uzak bir adaya götürür. Öğleye doğru Hz. Süleyman, divanı toplayarak gelenlerle görüşmeye başlar. Bir de ne görsün, Azrail (a.s.) da topluluğun içine karışmış, divanda oturmaktadır. Hemen yanına çağırır: [/FONT] [FONT=verdana]- Ey Azrail! Bugün kuşluk vakti o adama neden hışımla baktın? Neden o zavallıyı korkuttun?" der. [/FONT] [FONT=verdana]Azrail (a.s) cevap verir: [/FONT] [FONT=verdana]- Ey dünyanın ulu sultanı! Ben, o adama öfkeyle,hışımla bakmadım. Hayretle baktım. O yanlış anladı. Vehme kapıldı. Onu, burada görünce şaşırdım. Çünkü Allah (cc) bana emretmişti ki: [/FONT] [FONT=verdana]- "Haydi git, bu akşam o adamın canını Hindistan'da al!" Ben de bu adamın yüz kanadı olsa, bu akşam Hindistan'da olamaz. Bu nasıl iştir, diye hayretlere düştüm. İşte ona bakışımın sebebi bu idi. [/FONT] [FONT=verdana]Osman Nuri, Mesnevi Bahçesinden Bir Testi Su [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Bu Akşam Hindistan'da
Alt