Boyun düzleşmesi çözümü

Hasret

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Mart 2011
Mesajlar
337
Tepkime puanı
16
Hayırlı günler, boyun düzleşmesi çözümü için şunları yapabilirsiniz:
Boyun düzleşmesi yapısal bir sorundur. Yapısal olarak düzeltmeniz gereken şeyler var. Bunun çözümü ise egzersizdir. Düzenli egzersiz yapmazsanız tali ağrı geçirici şeyler ile tedavi olmaya çalışırsanız sıkıntılarınız devam eder.
Hem kısa süreli etkisi olan tedavileri yaptırın hemde asıl iyileşmeyi sağlayacak egzersizler yapın.

Normalde boynumuzda yer alan kemik, kıkırdak ve adalelere binen yük dengeli olarak dağılır. Boyun düzleştiğinde bu yük dağılımı değişir. Gerilen ense adalelerimiz kemik ve kıkırdak yapılarını kendisine uydurarak boyunda tam bir düzlük hali oluşmaya başlar. Zamanla kıkırdak ve kemik yapısında da bozulmalar meydana gelir. Boyun düzleşmesi geliştiği zaman şu şikayetlere neden olur; Baş ağrısı, baş dönmeleri, kulak çınlaması, omuz ağrıları, boyun ağrıları, boynu döndürmede sıkıntı, kollarda uyuşma, karıncalanma gibi bir çok sıkıntıya neden olur.

Boyun haricinde aşağıda sayılan semptomlardan birini yaşıyorsanız, doktorunuza danışmanızda fayda vardır:
  • uyuşma
  • karıncalanma
  • elektrik çarpması gibi hissedilen ağrılar
  • zayıf mesane kontrolü
  • zayıflık
  • kas kontrolünü sağlamada zorluk
Bunlar, sıkışmış bir sinir gibi daha ciddi bir durumun belirtileri olabilir

Boyun düzleşmesi nasıl tedavi edilir?
Belirtilerinize yanlış bir duruş neden oluyorsa, ilaç ve kimyasalların kullanımı sadece semptomlarınızı yatıştırmada işe yarar. Boyun düzleşmesi çoğu zaman mekanik bir problemdir ve ancak vücudun doğal duruşunu eski haline getirmek, sinirler, kaslar ve diskler üzerindeki yükü azaltır.

Fizik tedavi, boyunluk ve hafif ağrı kesiciler genellikle boyun eğrisi omuriliğe basmadığı sürece tedavi için tercih edilir. Servikal lordoz düzleşmesi artık kifoza ilerleyip omuriliğe baskı yapmaya başlarsa bu durumda cerrahi müdahale gerekebilir ancak bu çok nadir gözlenir ve ameliyat son seçenek olarak tercih edilir. Servikal kifoz için en sık uygulanan cerrahi spinal füzyondur.

Bağımsız bir tedavi olarak veya ameliyattan sonra verilen fizik tedavi, kasları kuvvetlendirmek için servikal lateral fleksiyon, servikal fleksiyon ve ekstansiyon veya servikal rotasyon gibi spesifik boyun egzersizlerini içerebilir. Fizyoterapist ayrıca boynun hafifçe uzadığı boyun çekişini de gerçekleştirebilir.
 
Üst Alt