Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
boşanma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huzur Yolcusu" data-source="post: 92920" data-attributes="member: 6609"><p>Selamün aleyküm ablacım Allah razı olsun, bende tozduman kardeşimin aslında bana yazdığını düşünmedim ama ilk yorum yazan ben olduğum için acaba bana mı yazdı düşüncesine kapıldım. Çünkü tozduman kardeşimde benimle alakalı bir çok konuya vakıf olan insanlardan bir tanesidir. Bana yazdıysa bile şayet bir yanlışlıktan ötürü yazdığını düşünüyorum. Ablacım aslında iyiyi de kötüyü de yaşamak bizim seçimimiz olmuyor bazen bizim elimizde olsa hiç istermiyiz kötüyü yaşamayı ama Rabbim böyle takdir ediyorsa sebebi hikmeti görmek gerekiyor. Bende Allah'ın lütfu ile kendimce idrakimce gördüm, ben mükemmel hatasız bir insan bir kul değilim. Kimseyi kötülemek istemem yapmam yapmadım da yaşadıklarımı sizler dışında annem babam ve 2 kardeşimden 1 tanesi biliyor. Ama karşı taraf ayrılığın başladığı günden bu yana beni ve ailemi kötülediler olsun ben onların yanlışlarını ifşa etmedim etmem de huzurluyum. Mesela konuyu açan kardeşimiz demiş ki borçlandı altınlarımı bile aldı, ilk evlendiğimiz dönemlerde 1 bileziğini aldım. Ben hiç istemedim zorla almadım ama onun bana bunu teklif etmesi beni o kadar üzmüştü ki, hırsımdan ağladığım zamanı bilirim benim ona daha fazla almam gerekirken o bileziği almak zorunda kaldım diye. Evlilik aslında çok güzeldir ama her iki tarafta iyi niyetle yaklaşmalı anlamaya çalışmalı en ufacık şeyde huzursuzluğa tartışmaya gitmek yerine yapıcı olmaya çalışmalıdır. Tek taraflı olursa ne yaparsak yapalım sonuç her zaman belli boşanmaktır. Benim vicdanım rahat şunu ona yapmasaydım veya keşke şunu da yapsaydım dediğim hiç bir şey yok peki onun için yaptıklarıma pişman mıyım asla değilim. Ben yapmam gerekenleri yaptım doğruları göreceği günü sabırla bekledim, bir gün her şeyin düzeleceğine inandım. Ama olmayınca olmuyor abla bizim istediğimiz değil Rabbimin takdiri neyse o oluyor. Artık benim için tek bir şey var evladımı dinimize yakışır bir şekilde yetiştirebilmek güzel bir gelecek kurabilmek bu yüzden herkes her ne kadar evlenmelisin dese de haklı tarafları da var annesizliğini en aza indirgemek gibi ama evladımı öz evladı gibi göreceğinden sahip çıkacağından emin olmak imkansız, ben bu yüzden sonunda yalnız kalmayı seçiyorum. Rabbim zaten yeni bir yuva kurmayı yazdıysa ki dilerim Rabbimden hayırlı bir insan yazmıştır ben her ne kadar istemesem de zaten olur. Evet ablacım benim imtihanım da buymuş ağırdı belki ama daha ağırı da daha kötüsü de olabilirdi. Rabbim esirgedi Elhamdülillah binlerce kez şükürler olsun. Dilerim Allah'tan herkes yuvasında huzur ve mutluluk olsun kimsenin yuvası yıkılmasın evlatlar annesiz babasız kalmasın, Rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Allah cümlemizin hakkında her daim hayırlısını nasip eylesin. Çok uzun oldu hakkını helal et ablacım ama benim görüşümde bu yönde. Rabbim gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarını kabul eylesin, hayatındaki müşküllerin sıkıntıların giderilmesini nasip eylesin ablacım Allah'a emanet ol...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huzur Yolcusu, post: 92920, member: 6609"] Selamün aleyküm ablacım Allah razı olsun, bende tozduman kardeşimin aslında bana yazdığını düşünmedim ama ilk yorum yazan ben olduğum için acaba bana mı yazdı düşüncesine kapıldım. Çünkü tozduman kardeşimde benimle alakalı bir çok konuya vakıf olan insanlardan bir tanesidir. Bana yazdıysa bile şayet bir yanlışlıktan ötürü yazdığını düşünüyorum. Ablacım aslında iyiyi de kötüyü de yaşamak bizim seçimimiz olmuyor bazen bizim elimizde olsa hiç istermiyiz kötüyü yaşamayı ama Rabbim böyle takdir ediyorsa sebebi hikmeti görmek gerekiyor. Bende Allah'ın lütfu ile kendimce idrakimce gördüm, ben mükemmel hatasız bir insan bir kul değilim. Kimseyi kötülemek istemem yapmam yapmadım da yaşadıklarımı sizler dışında annem babam ve 2 kardeşimden 1 tanesi biliyor. Ama karşı taraf ayrılığın başladığı günden bu yana beni ve ailemi kötülediler olsun ben onların yanlışlarını ifşa etmedim etmem de huzurluyum. Mesela konuyu açan kardeşimiz demiş ki borçlandı altınlarımı bile aldı, ilk evlendiğimiz dönemlerde 1 bileziğini aldım. Ben hiç istemedim zorla almadım ama onun bana bunu teklif etmesi beni o kadar üzmüştü ki, hırsımdan ağladığım zamanı bilirim benim ona daha fazla almam gerekirken o bileziği almak zorunda kaldım diye. Evlilik aslında çok güzeldir ama her iki tarafta iyi niyetle yaklaşmalı anlamaya çalışmalı en ufacık şeyde huzursuzluğa tartışmaya gitmek yerine yapıcı olmaya çalışmalıdır. Tek taraflı olursa ne yaparsak yapalım sonuç her zaman belli boşanmaktır. Benim vicdanım rahat şunu ona yapmasaydım veya keşke şunu da yapsaydım dediğim hiç bir şey yok peki onun için yaptıklarıma pişman mıyım asla değilim. Ben yapmam gerekenleri yaptım doğruları göreceği günü sabırla bekledim, bir gün her şeyin düzeleceğine inandım. Ama olmayınca olmuyor abla bizim istediğimiz değil Rabbimin takdiri neyse o oluyor. Artık benim için tek bir şey var evladımı dinimize yakışır bir şekilde yetiştirebilmek güzel bir gelecek kurabilmek bu yüzden herkes her ne kadar evlenmelisin dese de haklı tarafları da var annesizliğini en aza indirgemek gibi ama evladımı öz evladı gibi göreceğinden sahip çıkacağından emin olmak imkansız, ben bu yüzden sonunda yalnız kalmayı seçiyorum. Rabbim zaten yeni bir yuva kurmayı yazdıysa ki dilerim Rabbimden hayırlı bir insan yazmıştır ben her ne kadar istemesem de zaten olur. Evet ablacım benim imtihanım da buymuş ağırdı belki ama daha ağırı da daha kötüsü de olabilirdi. Rabbim esirgedi Elhamdülillah binlerce kez şükürler olsun. Dilerim Allah'tan herkes yuvasında huzur ve mutluluk olsun kimsenin yuvası yıkılmasın evlatlar annesiz babasız kalmasın, Rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Allah cümlemizin hakkında her daim hayırlısını nasip eylesin. Çok uzun oldu hakkını helal et ablacım ama benim görüşümde bu yönde. Rabbim gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarını kabul eylesin, hayatındaki müşküllerin sıkıntıların giderilmesini nasip eylesin ablacım Allah'a emanet ol... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
boşanma
Alt