Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
boşanma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huzur Yolcusu" data-source="post: 92875" data-attributes="member: 6609"><p>Merhaba Allah yar ve yardımcınız olsun. Öncelikle ben hoca değilim, durumunuz zor ama dini nikahta sizin boşama hakkınız yok şayet bu öfke şiddet anında eşiniz tarafından kullanılan bazı sözler nikahın zaten düşmesine sebep olabilmektedir. Hukuki olarak yuvanızın artık kurtulma imkanı kalmadıysa sabrınız yetmiyorsa artık zulme boyun eğmek zorunda değilsiniz. Ama düzelmesi için zerre kadar umut varsa sabretmenizi öneririm. Yuva kurmak çok zor ama yıkmak o kadar kolay oluyor ki bazen sebepli bazen sebepsiz önemli olan sabretmek. Ben boşandım bunu isteyen taraf değildim çok çabaladım çırpındım elimden gelen her şeyi yaptım olmadı ve boşandık bitti. Yaşadıkların kolay değil birleştirince ama olmayınca da olmaz. Herkesin bir sabır noktası vardır ki o noktaya geldiği anda her şey olur biter bir bakmışsın mahkemedesiniz ve yılların evliliği bir çırpıda bitmiştir. Allah'ın yazdığından takdirinden başkası olmuyor. Ben sana eğer aldatılmayı kaldırabiliyorsan ve tekrar etmeyeceğine eminsen düzelebileceğine dair umudun varsa yıkıcı değil yapıcı olmak istiyorum dersen sabret derim. Ama sen kalbinden gelen sesi vicdanını dinleyerek karar verdiysen ve sadece Rabbim razı olur mu diye soruyorsan Allah istemese bunlar başına gelmez ve o kritik kararı veremezdin. Hiç kolay değil biliyorum size başka ne diyebilirim ki, bazen işte dediğim gibi olmayınca olmaz. Belki de evladınızın olmaması bunları yaşayacağınız içindi, kim bilebilir. Bende derdim ki ben yapıcıyım yıkıcı değilimdir yeri geldiğinde alttan almasını bilirim derdim, ama güzel kardeşim karşındaki insan senin gibi düşünmezse ne gelir ki elinden yıkılmasın diye çabalasan da hiç bir şeyi değiştiremezsin. Allah'ın dilediğinden başkası gelmez biz kulların başına. Eşinle bir konuş neden böyle davrandığını neden böyle yaptığını ne istediğini sor tartışma ortamından uzak durarak düzelme yolunda bir umut var mı öğren sonrada vicdanının sesini dinleyerek karar ver o yanlış yapmaz. Hakkında hayırlısını iste Yaradandan o en doğrusunu en iyisini bilir. Hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huzur Yolcusu, post: 92875, member: 6609"] Merhaba Allah yar ve yardımcınız olsun. Öncelikle ben hoca değilim, durumunuz zor ama dini nikahta sizin boşama hakkınız yok şayet bu öfke şiddet anında eşiniz tarafından kullanılan bazı sözler nikahın zaten düşmesine sebep olabilmektedir. Hukuki olarak yuvanızın artık kurtulma imkanı kalmadıysa sabrınız yetmiyorsa artık zulme boyun eğmek zorunda değilsiniz. Ama düzelmesi için zerre kadar umut varsa sabretmenizi öneririm. Yuva kurmak çok zor ama yıkmak o kadar kolay oluyor ki bazen sebepli bazen sebepsiz önemli olan sabretmek. Ben boşandım bunu isteyen taraf değildim çok çabaladım çırpındım elimden gelen her şeyi yaptım olmadı ve boşandık bitti. Yaşadıkların kolay değil birleştirince ama olmayınca da olmaz. Herkesin bir sabır noktası vardır ki o noktaya geldiği anda her şey olur biter bir bakmışsın mahkemedesiniz ve yılların evliliği bir çırpıda bitmiştir. Allah'ın yazdığından takdirinden başkası olmuyor. Ben sana eğer aldatılmayı kaldırabiliyorsan ve tekrar etmeyeceğine eminsen düzelebileceğine dair umudun varsa yıkıcı değil yapıcı olmak istiyorum dersen sabret derim. Ama sen kalbinden gelen sesi vicdanını dinleyerek karar verdiysen ve sadece Rabbim razı olur mu diye soruyorsan Allah istemese bunlar başına gelmez ve o kritik kararı veremezdin. Hiç kolay değil biliyorum size başka ne diyebilirim ki, bazen işte dediğim gibi olmayınca olmaz. Belki de evladınızın olmaması bunları yaşayacağınız içindi, kim bilebilir. Bende derdim ki ben yapıcıyım yıkıcı değilimdir yeri geldiğinde alttan almasını bilirim derdim, ama güzel kardeşim karşındaki insan senin gibi düşünmezse ne gelir ki elinden yıkılmasın diye çabalasan da hiç bir şeyi değiştiremezsin. Allah'ın dilediğinden başkası gelmez biz kulların başına. Eşinle bir konuş neden böyle davrandığını neden böyle yaptığını ne istediğini sor tartışma ortamından uzak durarak düzelme yolunda bir umut var mı öğren sonrada vicdanının sesini dinleyerek karar ver o yanlış yapmaz. Hakkında hayırlısını iste Yaradandan o en doğrusunu en iyisini bilir. Hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
boşanma
Alt