Bizler eğer müminler isek hem uyaracağız hem de uyarılacağız...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
2jaz4lv.jpg

:selamunaleykum;
Lütuf ve kerem sahibi Yüce Rahman’a hamd;
Sevgili Resulü’ne, Ehl-i Beyt’e, Sahabe-i Güzine salât ve selâm olsun …
Müslümanlıktan o kadar uzak kaldık ki birisi bir konuda bizi uyardığında, hemen o batılı/modern,tarikatci,vs. “Tamam kardeşim, sen kendi işine bak…” diyebiliyoruz.
Oysa birbirimizi uyarmanın dinin bir emri olduğunu bilmeyenimiz var mı?...
Peki, işimize geldiğinde dinin emrettiği gibi işimize geldiğinde de “kafamıza estiği gibi” yaşamaya hakkımız var mı?...
Üstelik şartlarına uygun bir uyarı; kişiyi hedef almıyorsunuz, hatayı hedef alıyorsunuz…
Ne olursa olsun, bir müslüman bizi uyardığında, düşünmeliyiz ki “Bu benim müslüman kardeşim, doğru yada yanlış, ‘emri bilmaruf’ yapıyor.
Allah için vazifesini yerine getiriyor.”
Evvelâ düşünülmesi gereken budur. Yaptığı eleştiride haklı mı haksız mı? O ayrı mesele.
Önce bir böyle bakıp teşekkür edelim, onu yumuşak bir yüz, tatlı bir sözle karşılayalım. Kim bilir, belki bu sefer haksız yere eleştirse de yarın gerçekten uyarılmaya muhtaç olmayacağımızı nereden biliyoruz. Bugün sert tepki verirsek, yarın bizi kim uyaracak?...
İnsanız, her an hata yapma ihtimalimiz var.
İnsan demek, nisyan demek, unutma ve hata demektir zira…
Kim ne derse desin, müslümanlar olarak birbirimizi uyarmanın dini bir vecibe olduğunu hatırımızdan çıkarmayalım.
Yusuf Âleyhisselâm gibi... nefsimizin mutlaka kötülüğü istediğini itiraf ederek! Rabbimizin rahmetiyle terbiye olunmayı hak edeceğiz...ins/Allah...
Kendimizi temize çıkarabilmek icin.. karşıdakileri karalamak değildir Yunusvârî duruş....
Nefsimizin kötülüğünü görebilmektir Yusuf-i bakış.... Kendimizi karalayıp, başkalarını masum görmemiz gerek...
Kendimizi temize çıkarma kaygısı bizi kör ediyor. Kendi tarafımızı ezelden haklı görme telaşı bizi sağırlaştırıyor....
Her defasında haklı çıkmak... kalkanının arkasında eleştiri oklarını savuşturmak, bizi derin bir anestezi gibi uyuşturuyor...
vesselam.. boyle devam ettigimiz surece de hic bir zaman kendimizi duzeltemiyecegimizi..cok iyi bilmeliyiz..Velhasil..

kgüll..,kgüll..,kgüll..,

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
harikaa

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
:selamunaleykum;
Asr Suresinin benim hayatımda da tamamen ayrı bir yeri vardır...Rah. annem hep derdi ki;
sahabenin karşılaşınca ve ayrılırken Asr suresini okuması.. bizim anladığımız anlamdan tamamen farklıymış...
Karşılaştıklarında ve ayrılırken halini hatrını sormak, derdini dinlemek şeklinde..okurlarmis..
sonunda ise kimine hakkı tavsiye etmek, kimine sabrı tavsiye etmekle ayrılırlarmış.
Ne kadar guzel degil mi?...bir de bizlere bakin...
genclige, ve birbirimize neleri tavsiye ediyoruz ?
kgüll..,kgüll..,kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Şefkat tokadı; sevenin, sevdiğine, sevgi eksenli, onu doğru yola getirme maksadıyla, kulağını çekme, azarlama ‎mânâsına gelen tatlı bir ikazdır..
her atılan şefkat tokatımızda,isyanla karşılamak yerine
Mevlamın Rahmeti ,bilip şükürle karşılamak en dogru olanı ve güzeli..dir..
her nefs Sahibi insanin arada bir sevdikleri tarafindan soyle guzel.. dostanevi bir
Şefkat tokadına ihtiyaci vardir..
Seven..Sevdigi insanin dunya ve ahirettini korumaya calisan insandir Vesselam..
kgüll..,kgüll..,

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Bu dünyaya anlaşılmak için değil, anlamak için geldik. Anlaşılamamanın üzüntüsünü duyacağımız yerde, bütün ruhumuzla başkalarını anlamaya çalışsak hayat ne kadar güzel olurdu.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ahh Sofii ahh canimin ici Seni nekadar cook ozluyorum bir bilsen.. biliyormusun yarin yolla cikacagiz..huzunler diyarina.. bir garip bir gariplige yolcu..
biraz once forma girdigimmde bir gonul dostumun bir sozu seni hatirlatti bana sanki her sey hatirlatmiyormus gibi.. ruzgar.. deniz.. ezan.. ve sevgi ve sevgili eyy can..
soyle yazmisti..
BİZ BU DÜN­YAYA ANLAŞILMAK İÇİN DEĞİL, ANLAMAK İÇİN GELDİK. Anlaşılmamanın üzüntüsünü duyacağımıza, bütün gücümüzle başkalarını anlamaya çalışırsak hayat daha da güzelleşecektir."
Anlamak ve anlaşılmak, kolkola yürüyen iki dost gibi, insan olmanın temel ilkelerinden dir demistin bir gun..
gercekten karsimizdakini anlarsak umulur ki ins. bizlerde sevdiklerimiz tarafindan anlasiliriz bir gun dediginde yuzundeki cocuksu masumlugun geldi bir an gozumde..
Ahh Sofii insan anlasilmaya..o kadar cook ihtyaci var ki..bir bilsen.. en cok da belki de Senin sevgini ve beni benden daha iyi anlamani ozluyorum..Uzgunnnkgüll..,Uzgunnn
yook yook aglamiyorum.. biraz gozume hasret tozu kacti..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Dost acı söyler lakin gönlünden de Bal sunar, acı ama doğru söyleyene Dostum derim..
Can Dostum.. sofiim gibi Gonul ehli derim..
ben uçurumlardan çeviren ...Göremediğim , bilemediğim hatalar dan çeviren yiğitler lazım bana DOST LAZIM BANA DOST...
Yar degil Yaren..olacak gercek DOST a ihtiyacim var..
Nereden bileyim tanıyayım din kardeşimi ,inanayım sevgisinin gerçekliğine benim hayrımı dilemedikçe....
Birbirimizi o zor günde bulmamıza birbirimize el vermemize sebep olacak muhabbetler lazım bize ...
Gönülde demlenmiş sevgiler lazım bana yürek yakan sızım gibi........
Beni Allah icin sevecek..insan gibi DOST olacak birini ve birilerini gonder KAPIMA Rabbim..
kgüll..,kgüll..,

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Insanlar Allahü Teala tarafindan hata yapmaya ya da günah islemeye matuf yaratilmislardir... Bu demek degildir ki insanlar hata yapacaklar ya da günah isleyecektirler... Lakin yapabilirler de... Nefisler var... Yanlis bilgiler var... Yanlis duymalar var... Yanlis ögrenmeler var vs..
Bütün bunlar bir araya gelince yanlis yapmamiz ya da günah islememiz mümkün olabiliyor...
Iste burada Kur'an devreye giriyor... Hadis devreye giriyor... Islam Fikhi ve Akaid ilimleri devreye giriyor...
Eger duyduklarimizi, bildiklerimizi, ögrendiklerimizi bu degerlerle tezyin edebilirsek hem hatalarimiz ve haramlarimiz olmaz ve hem de aramizda bosuna niza cikaran olmayiz...
Biz annemizden dünyaya cahil geldik... Bir sey bilmiyor geldik... Ama Kur'an ve bir de O'nun yaninda Paygamber gönderilmis bizlere... Hatalarimizi telafi etmede bu iki ilmin hic mi önemi yoktur...
Sahsi düsünürsek kavgalar cogalir...
Kur'an'i düsünürsek kavgalar azalir, dini kardeslik cogalir...
Önemli olan vahiy penceresinden anlayabilmek, yasayabilmek ve bakabilmektir...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Mümin, bir iş yaparken, Allah’ı razı edecek şekilde yapmaya çalışır...
“Ben bunu yapayım da, cennete gireyim” şeklindeki bir düşüncenin doğru bir yaklaşım olmadığını bilir...
Önemli olan, yapılan davranışta Allah’ı hoşnut edip, O’nun sevgisini kazanma hissiyatının olmasıdır...
Allah’ım, Seninle kesintisiz , güçlü ve kopması olmayan bir bağlantım olsun...
Her imtihanımda Seni göreyim; yaşadığım her olayı beni eğitmek ve imanımı olgunlaştırmak için hayır ve hikmetle yarattığını bana unutturma...
Zorlu görüntülerle yüzleşme zamanı geldiğinde, sabır ve tevekkül göstermeme yardım et. ..
Senin sonsuz gücünü hakkıyla takdir etmemi, Senden gücüm yettiğince korkmamı ve Seni gereği gibi sevmemi bana ilham et..
Ben Senden razıyım Rabb'im; Sen de benden razı ol...Rabbim...kgüll.., <!-- /haber -->

Serçe

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah’ım, Seninle kesintisiz , güçlü ve kopması olmayan bir bağlantım olsun...
Her imtihanımda Seni göreyim; yaşadığım her olayı beni eğitmek ve imanımı olgunlaştırmak için hayır ve hikmetle yarattığını bana unutturma...
Zorlu görüntülerle yüzleşme zamanı geldiğinde, sabır ve tevekkül göstermeme yardım et. ..
Senin sonsuz gücünü hakkıyla takdir etmemi, Senden gücüm yettiğince korkmamı ve Seni gereği gibi sevmemi bana ilham et..
Ben Senden razıyım Rabb'im; Sen de benden razı ol...Rabbim...kgüll.., <!-- /haber -->
Eline emeğine sağlık gönül kardeş, allah gönlüne göre versin inş.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Serce kardes Allah gonlumdekini vermesin..

Eline emeğine sağlık gönül kardeş, allah gönlüne göre versin inş.

Amanim Serce kardes Allah gonlumdekini vermesin..
Sakın !Haa...
- Niye şaştın ? Ben gönlüme güvenmem ! Benim gönlüm, iyiyi de ister, kötüyü de ister...
Lâzım olanı da, olmayanı da ister. Ben gönlümün murâdına güvenmem
fakat duâ et de, O'nun murâdı, benim gönlümün de murâdı olsun.
O'nun hakkımda murâd ettiği şey, benim nefsime zor ve ağır gelmesin.
- Gönlüne giren, aklını çelen her murâda güvenmemen lâzım ! Kimi murâd, hayır sandığın hâlde şermiş.
Kimisi şer sandığın hâlde hayır...
Sırat üstünde seni Hakk'a taşıyan er lâzım ! Yolda bırakacak değil, kurtaracak nefer lazim..

Benim Gonlum Kusa da konar.. baska yere de konabilir..sırıtık.:,

Serçe

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Amanim Serce kardes Allah gonlumdekini vermesin..
Sakın !Haa...
- Niye şaştın ? Ben gönlüme güvenmem ! Benim gönlüm, iyiyi de ister, kötüyü de ister...
Lâzım olanı da, olmayanı da ister. Ben gönlümün murâdına güvenmem
fakat duâ et de, O'nun murâdı, benim gönlümün de murâdı olsun.
O'nun hakkımda murâd ettiği şey, benim nefsime zor ve ağır gelmesin.
- Gönlüne giren, aklını çelen her murâda güvenmemen lâzım ! Kimi murâd, hayır sandığın hâlde şermiş.
Kimisi şer sandığın hâlde hayır...
Sırat üstünde seni Hakk'a taşıyan er lâzım ! Yolda bırakacak değil, kurtaracak nefer lazim..

Benim Gonlum Kusa da konar.. baska yere de konabilir..sırıtık.:,
Tamam kardeşim ben sadece gönlüne göre versin dedim istemiyosanız vermesinhy..
Haklısınız gönül bu ota,da konar açıkcası her iki tarafa konar ayırım yapmaz:D

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yıkmak yapmak gibi insana şerefmi verir...Emin ol onu En çulpa insanlar da becerir,
İşte Süleymaniye iki ırgat yıkmaya yetişirAma haydi yap desen...
Bir Sultan Süleymanla Bir Mimar sinan gerekir.. kgüll..,<!-- /haber -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Şefkat tokadı; sevenin, sevdiğine, sevgi eksenli, onu doğru yola getirme maksadıyla, kulağını çekme, azarlama ‎mânâsına gelen tatlı bir ikazdır..
her atılan şefkat tokatımızda,isyanla karşılamak yerine

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Asr Suresinin benim hayatımda da tamamen ayrı bir yeri vardır...Rah. annem hep derdi ki;
sahabenin karşılaşınca ve ayrılırken Asr suresini okuması.. bizim anladığımız anlamdan tamamen farklıymış...
Karşılaştıklarında ve ayrılırken halini hatrını sormak derdini dinlemek şeklinde..okurlarmis..
sonunda ise kimine hakkı tavsiye etmek kimine sabrı tavsiye etmekle ayrılırlarmış.
Ne kadar guzel degil mi?...bir de bizlere bakin...
genclige ve birbirimize neleri tavsiye ediyoruz ?

Üst Alt